دوشنبه ۱۷ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۰:۳۹
وبلاگ‌نويسي تفكر انتقادي را رواج مي‌دهد

سعيد رضايي شريف آبادي، رييس انجمن كتابداري و اطلاع‌رساني ايران در مراسم اختتاميه نخستين جشنواره و مسابقه وبلاگ‌نويسي كتابداري و اطلاع‌رساني ايران گفت: وبلاگ‌نويسي موجب ترويج تفكر انتقادي، تعامل و انتقاد پذيري در فعاليت‌هاي علمي و پژوهشي مي‌شود. وي فعاليت بيشتر دانشجويان رشته كتابداري و اطلاع‌رساني را در اين حوزه خواستار شد.-

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، مراسم اختتاميه نخستين جشنواره و مسابقه وبلاگ‌نويسي كتابداري و اطلاع‌رساني ايران عصر ديروز( 16 بهمن) با حضور سعيد رضايي شريف آبادي رييس انجمن كتابداري و اطلاع‌رساني ايران و جمعي از استادان و صاحب نظران اين رشته برگزار شد.

رضايي شريف‌آبادي در اين مراسم گفت: اگر دقيق به پديده وبلاگ‌نويسي نگاه كنيم متوجه مي‌شويم كه اين پديده موجب تقويت روحيه همكاري مي‌شود.

وي افزود: سابقه همكاري در توليد علم از گذشته وجود داشته است اما وبلاگ‌نويسي در دنياي اينترنت موجب اشتراكي شدن توليد علم و همكاري بيشتر در اين زمينه شده است.

رضايي ادامه داد: در گذشته آموزش، به‌ويژه در ايران يك سويه بود به همين دليل وقتي دانشجو ما به كشورهاي ديگر سفر مي‌كرد با توجه به نظام آموزشي دو سويه آن‌ها دچار مشكل مي‌شد.

رييس انجمن كتابداري و اطلاع‌رساني تصريح كرد: هم‌اكنون وبلاگ‌نويسي باعث دوسويه شدن آموزش شده است و امروز هر فردي توانايي اظهار نظر و تعامل در عرصه آموزش و علم را دارد. بنابراين مي‌توان گفت كه وبلاگ‌نويسي داراي قدرت بسياري است و ضريب نفوذ وبلا‌گ‌ها در ميان دولت‌ها و ملت‌ها بسيار زياد است.

رضايي با اشاره به اين‌كه‌ وبلاگ‌نويسي تفكر انتقادي، تعامل و انتقاد پذيري را رواج مي‌دهد، افزود: اين يكي از مهم‌ترين تأثيرات وبلاگ‌نويسي در فعاليت‌هاي پژوهشي و علمي است.

وي در پايان سخنان خود فعاليت بيشتر دانشجويان رشته كتابداري و اطلاع‌رساني را در اين حوزه خواستار شد.

در بخش ديگري از اين مراسم مريم اسدي دبير اجرايي جشنواره گزارشي از روند برگزاري جشنواره ارايه كرد و گفت: وبلاگ يكي از عمومي‌ترين رسانه‌هاي اجتماعي براي تبادل و اشتراك افكار و انديشه در ميان كاربران است و ابزاري براي دسترسي و كسب اطلاعات به شمار مي‌آيد.

وي با بيان اين‌كه در ايران همواره شاهد رشد شتابان وبلاگ‌هاي فارسي هستيم، افزود: وبلاگ‌هاي فارسي از نظر تعداد در جهان رتبه‌هاي برتر را كسب كردند و به همين دليل ما رشد وبلاگ نويسي را نه تنها در حوزه‌هاي عمومي كه در حوزه‌هاي تخصصي مانند رشته كتابداري مي‌توانيم شاهد باشيم. 

اسدي افزود: به همين دليل ايده اين جشنواره در يكي از جلسات سال گذشته انجمن كتابداري و اطلا‌ع‌رساني ايران مطرح شد و در نهايت اين جشنواره با هدف شناخت پتانسيل‌هاي موجود در اين حوزه برگزار شد.

دبير اجرايي اين جشنواره با اشاره به كم بودن وبلاگ‌هاي رشته كتابداري گفت: برگزاري اين جشنواره موجب تولد وبلاگ‌هاي جديد در اين حوزه شد و اين جشنواره در سه بخش برگزار شد.

وي ادامه داد: در بخش مسابقه وبلاگ‌هاي جديدي كه از 15 مهر تا 15 دي ايجاد شده بودند در اين بخش شركت كردند و در بخش آثار نيز كتاب‌ها، مقالات، پايان‌نامه‌ها و آثار پژوهشي درباره وبلاگ‌نويسي بررسي شدند. 

اسدي با ارايه آماري از ميزان شركت‌كنندگان در اين جشنواره افزود: در بخش جشنواره 87 وبلاگ، در بخش مسابقه 40 وبلاگ و در بخش آثار نيز پنج اثر به مرحله داوري راه يافتند و 23 داور آثار را بررسي و نتايج را اعلام كردند.

محسن حاجي زين‌العابديني دبير علمي جشنواره نيز يكي ديگر از سخنرانان اين مراسم بود. وي با بيان اين‌كه 10 سال از عمر وبلاگ‌نويسي در رشته كتابداري مي‌گذرد، گفت: هدف اصلي اين جشنواره تولد وبلاگ‌هاي جديد در اين حوزه بود.

وي ادامه داد: رسالت ما در وبلاگ‌نويسي اين است كه اطلاعات را مدون و ساماندهي كرده و آن را در اختيار مخاطب قرار دهيم. 

دبير علمي جشنواره با انتقاد از ميزان آثار ارايه شده در بخش آثار اين جشنواره گفت: متأسفانه كتاب، مقاله، پايان نامه و ... در اين حوزه بسيار كم بود و بايد گفت اين عرصه براي كارهاي پژوهشي و علمي بسيار بكر است و بايد دانشجويان به اين بخش توجه بيشتري كنند و آثار بيشتري را درباره وبلاگ‌نويسي به نگارش درآورند.

زين‌العابديني با تأكيد بر ترويج نگاه تحليلي در وبلاگ‌ها تصريح كرد: بايد در وبلاگ‌ها تحليل وجود داشته باشد تا توليد علم اتفاق بيفتد.

وي در پايان سخنان خود اظهار كرد: آغاز وبلاگ‌نويسي راحت است اما مداومت در آن بسيار سخت و مهم است و بايد بتوان با مخاطب تعامل برقرار كرد تا به اين راه ادامه داد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها