دبير ستاد عالي كانونهاي فرهنگي و هنري مساجد خبر داد
تعداد كتابخانههاي مساجد كشور به 10 هزار باب رسيده است
دبير ستاد عالي كانونهاي فرهنگي و هنري مساجد از افزايش كتابخانههاي مساجد كشور به مرز 10 هزار كتابخانه شامل حدود 5 هزار «كتابخانه باز» و 5 هزار «كتابخانه داراي مخزن» خبر داد. سليماني همچنين از ساماندهي اين كتابخانهها بر اساس طرح ارايه شده در كتاب «نظامنامه جامع كتابخانههاي مساجد سراسر كشور» سخن گفت.-
سليماني با اشاره به روز 18 اسفند به عنوان سالگرد تاسيس كانونهاي فرهنگي هنري مساجد گفت: مقام معظم رهبري در سال 1370 نسبت به تهاجم فرهنگي و لزوم مقابله با آن هشدار دادند و شوراي انقلاب فرهنگي براي لبيك گفتن به ايشان، مصوبه ايجاد كانونهاي مساجد را ارايه كرد. طبق اين مصوبه، مسجد هسته مركزي مقابله با تهاجم فرهنگي است و مقرر شد در مساجدي كه آمادگي و شرايط لازم را دارند، كانونهاي فرهنگي هنري شكل بگيرد.
وي افزود: اين مصوبه در سال 1371 به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي ابلاغ شد اما تا سال 1384 كه پايان دولت اصلاحات بود، روند ايجاد و گسترش كانونهاي مساجد به كندي پيش رفت. در واقع، طي 13 سال، 2400 كانون فرهنگي هنري در مساجد راهاندازي شدند اما پس از سال 1385 و تغيير در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، اين تعداد به بيش از 12500 كانون رسيد. طبق برنامه، تا پايان ارديبهشت سال آينده اين تعداد به 13 هزار كانون خواهد رسيد.
سليماني درباره محورهاي وظايف ستاد عالي كانونهاي فرهنگي هنري مساجد كشور گفت: راهاندازي كانونهاي مساجد، تجهيز كتابخانههاي مساجد و همچنين تربيت نيروي انساني واجد شرايط نظام اسلامي، محور فعاليتهاي ما را تشكيل ميدهند. اگر قرار است ايران دين خود را نسبت به اسلام و انقلاب اسلامي ادا كند، بايد مديراني با تفكر قرآني داشته باشد. از همين رو، تربيت نيروي انساني نيز جزو وظايف كانونها قرار گرفت.
وي درباره برنامههاي شاخص ستاد عالي كانونهاي فرهنگي هنري مساجد كشور در دولتهاي نهم و دهم گفت: عضویت در ستاد پشتیبانی مساجد با حکم رییس جمهور، ارسال کتابهاي کمکآموزشی به کتابخانههای مساجد کشور، راهاندازی هستههای پژوهشی در مساجد کشور، چاپ تفسیر کاربردی قرآن برای ائمه جماعات با عنوان «تفسیر همراه»، اجرای دورههای آموزشی مربی طرح چهره به چهره، برگزاری دوره آموزشهای کاربردی ویژه مدیران کانونها و مسوولان کتابخانههای مساجد، برگزاری دوره گرامیداشت 18 اسفند، سالروز تاسیس کانونهای مساجد کشور، سفرهای استانی هیاتهای بازرسی و نظارت ستاد عالی به 30 استان کشور و دریافت مجوز خبرگزاری شبستان در قالب هفت زبان رایج جهان، از جمله برنامههاي اين ستاد در دولت نهم قلمداد ميشوند.
سليماني درباره بعضي از اين برنامهها توضيحات ارايه كرد و گفت: ستاد عالي كانونهاي فرهنگي هنري مساجد كشور ارسال كتابهاي كمكآموزشي به كتابخانههاي مساجد را به عنوان يكي از برنامههاي مهم خود دنبال ميكند، زيرا ما بر اين عقيدهايم كه ميتوان با ارسال اين كتابها به تمامي نواحي از جمله مناطق محروم، براي برقراري عدالت علمي در سراسر كشور گام برداشت.
وي به برخي از برنامههاي شاخص ستاد عالي كانونهاي فرهنگي هنري مساجد كشور در دولت دهم اشاره كرد و گفت: شناسایی، جذب و آموزش 1200 مربی متعهد لیسانس به بالا در مراکز مرزی و محروم 27 استان برای ارتباط چهره به چهره با جوانان و پاسخگویی به شبهات اعتقادی و اجتماعی آنان، امضای تفاهمنامه با شورای سیاستگذاری ائمه جمعه برای راهاندازی کانون در جوار مصلاها، امضای تفاهمنامه با نهاد رهبری در دانشگاهها برای راهاندازی کانونهای فرهنگی هنری مساجد دانشگاه، برنامهریزی برای صدور مجوز کتابخانههای مساجد و ساماندهی آنها، تاسيس کتابخانههای دیجیتال در 31 مسجد در 31 مرکز استان، مشارکت در اجرای طرح بزرگ قرآنی 1444 و 1445 و همچنين ساماندهی اطلاعات کانونهای مساجد در فضای مجازی، برخي از برنامههاي مهم ما در دولت دهم محسوب ميشوند.
سليماني درباره تاسيس کتابخانههای دیجیتال در مساجد توضيح داد: كتابخانههاي مساجد هر روز در حال گسترشاند. از آنجايي كه برخي از مساجد فضاي كافي براي تاسيس كتابخانه ندارند، تصميم به راهاندازي كتابخانههاي ديجيتال در برخي از مساجد گرفتيم كه تاكنون 31 كتابخانه ديجيتال در مساجد 31 استان راهاندازي شدهاند.
وي سپس به ارايه گزارشي آماري از پيشرفت فعاليتهاي ستاد عالي كانونهاي فرهنگي هنري مساجد كشور از ابتداي دولت دهم در سال 88 ارايه كرد و گفت: در سال 88، تعداد 7761 كانون در مساجد وجود داشتند كه اين تعداد اكنون با 161 درصد افزايش به بيش از 12500 كانون رسيده است. در ابتداي دولت دهم، 2495 كتابخانه داراي مخزن در مساجد داير بودند كه اين تعداد اكنون به 4056 كتابخانه رسيده است.
سليماني به افزايش كتابخانههاي باز در شبستان مساجد اشاره كرد و گفت: سالانه حدود 300 تا 500 عنوان كتاب به هر يك از اين كتابخانهها ارسال ميشود. با قرادادي كه بين ستاد عالي كانونهاي فرهنگي هنري مساجد كشور و معاونت امور فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي منعقد شد، سالانه 400 ميليارد تومان كتاب ديني و كمكدرسي به مساجد سراسر كشور ارسال ميشود.
وي يادآوري كرد: در بسياري از حوزههاي كاري ستاد عالي كانونهاي فرهنگي هنري مساجد كشور، رشد بيش از 100 درصد را شاهد بودهايم. شركت دانشآموزان در برنامههاي اوقات فراغت كه از سوي كانونهاي مساجد برگزار ميشوند و همچنين نشريات تجربي كه توسط جوانان در كانونهاي مساجد اداره ميشوند، از جمله حوزههايياند كه با رشد بيش از 100 درصد مواجه بودهاند.
وي به برخي از برنامههاي ستاد عالي كانونهاي فرهنگي هنري مساجد كشور براي سال آينده اشاره كرد و گفت: اجراي طرح جامع حفظ قرآن، برپايي اجلاسيه عمران معنوي مساجد، برگزاري دورههاي آموزشي تربيت مربي عفاف و حجاب و چاپ و توزيع انبوه قرآن كريم ويژه مساجد برخي، از برنامههاي سال آيندهاند.
سليماني افزود: ساماندهي كتابخانههاي مساجد بر اساس طرح نظامنامه كتابخانههاي مساجد نيز يكي ديگر از برنامههاي ما براي سال آينده است. به تازگي كتابي را با عنوان «نظامنامه جامع كتابخانههاي مساجد سراسر كشور» منتشر كردهايم تا دستورالعملي را براي عملكرد كتابداران مساجد در اختيار آنان قرار دهيم.
وي آمادهسازي نرمافزار «تفسير همراه» را يكي ديگر از فعاليتهاي كانونهاي مساجد دانست و گفت: انتشار كتاب «مسجد طراز اسلامي» نيز يكي ديگر از فعاليتهاي اخير ما بود. مقام معظم رهبري در يكي از سخنرانيهايشان به مسجد طراز اسلامي اشاره و توضيحاتي درباره آن ارايه كردند. طبق اين بيانات، پاياننامهاي دانشگاهي نوشته شد و ما از نويسنده پاياننامه درخواست كرديم تا محتواي آن را به صورت فشرده در قالب كتابي پالتويي با عنوان «مسجد طراز اسلامي» تدوين كند.
سليماني در پايان سخنانش از برگزاري گردهمايي 1000 ائمه جماعات در سالن آدينه ساختمان شوراي سياستگذاري ائمه جماعات در سعادتآباد اشاره كرد و گفت: اين گردهمايي روز 17 اسفند برگزار ميشود كه طي آن از دستاندركاران فعال كانونهاي مساجد نيز تجليل ميشود. حسن رحيمپورازغدي نيز در اين گردهمايي، سخنراني ميكند.
نظر شما