به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، كتاب «كرمان در آينه گردشگري» نوشته سيد محمدعلي گلابزاده ضمن اشاره به موقعيت جغرافيايي استان كرمان، ميراث فرهنگي و پيشينه شهرنشيني، مجموعهاي از جاذبههاي گردشگري استان از قبيل بناهاي تاريخي، حمامها، مساجد، يخدانها، آتشكدهها، خانهها و... را به طور كامل و با شرح جزييات معرفي كرده و در ادامه به طبيعت و مناطق گردشگري و خوش آب و هواي استان پرداخته است.
يكي از ويژگيهاي مهم اين كتاب اشاره نويسنده و مؤلف به جاذبهها و مناطق ويژه اقتصادي استان كرمان و فرصتهاي شغلي موجود در آن است كه باعث ميشود «كرمان در آينه گردشگري» به يكي از تأليفات نمونه در عرصه معرفي ويژگيهاي يك استان تبديل شود.
محمدعلي گلابزاده چكامهاي در وصف كرمان سروده است كه سرآغاز كتاب آمده است؛ «شهـر شـوريـدگان صاحبدل/ گلشن سروهاي عرفان است/ ناز آن طبع عارفـانه كه گفت/ دل عـالم، ديـار كرمان است/ جاودان ماند آن كه صبح ازل/ جرعه از دست آفتاب گرفت/ نام كـرمان چو زيب شعرم شد/ عطر جان پرور «گلاب» گرفت.»
در اين كتاب به آثار تاريخي ايران در روزگار باستان اشاره شده و از قلعه دختر و قلعه اردشير (آثار تاريخي دوران ساساني) ياد كرده است كه بقاياي كهن آن تاكنون باقي مانده و بيانگر اين است كه در زمان اردشير بابكان قلعههاي مهمي در كرمان وجود داشته است.
سپس گلابزاده باغهاي تاريخي باغ شاهزاده، باغ ملي، باغ بيرمآباد، باغ هرندي، باغ گلشن، باغ نظر و... را معرفي ميكند؛ اين باغها همواره نظر گردشگران را به خود جلب كرده است.
وي همچنين از مساجد تاريخي كرمان ياد ميكند و ميگويد: مسجد جامع كرمان يا مسجد جامع مظفري از بناهاي قرن هشتم هجري است. مسجد پامنار نيز از بناهاي قرن هشتم و از آثار حكومت آل مظفر است، اين مسجد در نزديكي مسجد جامع كرمان قرار دارد.
مجموعههاي تاريخي نظير مجموعه گنجعليخان، مجموعه ابراهيم خان، مجموعه وكيل، حمام گنجعليخان، حمام وكيل، حمام شاهزاده و حمام ابراهيم خان نيز از آثار تاريخي است كه همواره مورد توجه بوده است.
وي در بخشي از كتاب به غذاهاي محلي نظير انواع آشها و هليم بادمجان كه معروفترين و مهمترين غذاي كرمان است، اشاره ميكند و شيرينيهاي سنتي كرمان همانند كلمپه، قاووت، فالوده كرماني و زيره را شرح ميدهد كه به عنوان سوغات به ديگر شهرها برده ميشود. نويسنده در بخش صنايع دستي نيز از فرش و قالي كرمان، ظروف مسي، پتهكاري و مقرنسكاري نام برده است.
موزه مردمشناسي، موزه سكه، موزه سنگ، موزه مطبوعات و موزه شاه نعمتالله ولي نيز از جمله موزههاي كرمان است كه بازديدكنندگان بسياري را ميزباني ميكند. موزه زرتشتيان نيز تنها موزه مردمشناسي زرتشتيان جهان است كه در شهر كرمان بنا شده و از كهنترين آثار اين موزه ميتوان به كتاب دستنويس گاتها با پيشينهاي بيش از 200 سال اشاره كرد.
كتاب «كرمان در آينه گردشگري» با شمارگان 2000 نسخه و بهاي 5500 تومان توسط انتشارات ولي و با همكاري موسسه فرهنگي كرمانشناسي منتشر شده است.
چهارشنبه ۲۴ اسفند ۱۳۹۰ - ۰۹:۰۶
نظر شما