به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا) مراسم معارفه سردار سرتيپ 2 پاسدار هادي مرادپيري، رييس پژوهشگاه علوم و معارف دفاعمقدس، صبح امروز (22 فروردين ماه) با حضور جمعي از مسوولان بنياد حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاعمقدس و معاونان آموزشي و پژوهشي پژوهشگاه علوم و معارف دفاعمقدس برگزار شد.
سردار سيد محمد باقرزاده، رييس بنياد حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاعمقدس در آغاز اين مراسم، ياد و خاطره شهيد احمد سوداگر را گرامي داشت و افزود: غم از دست دادن او همچنان بر دوش ما سنگيني ميكند و در سوگ وي هستيم.
او از مطرح شدن ايده راهاندازي پژوهشگاه علوم و معارف دفاعمقدس از اولين روزهاي مأموريت خود در بنياد حفظ آثار ياد كرد و افزود: اساسنامه اين پژوهشگاه با وجود مخالفتهاي زياد به تصويب رسيد و سردار سوداگر، با عزم راسخ نخستين گامها را برداشت و همچنين براي ورود مباحث دفاعمقدس به عرصه دانشگاهها تلاش زيادي كرد.
وي با تأكيد بر سخنان مقام معظم رهبري درباره لزوم استخراج گنج دفاعمقدس تصريح كرد: بنياد حفظ آثار، نهادي است كه بر بقاياي ستاد تبليغات جنگ شكل گرفت اما رويكرد آن از تبليغي صِرف، به سمت تحقيقات تغيير كرده و تأسيس پژوهشگاه، دليل اين مدعاست.
باقر زاده در ادامه، زايش، توليد و استخراج مدارك، اسناد و تاريخ دفاعمقدس را ضروري خواند و تأكيد كرد: پژوهشگاه، شايستهترين بخش براي انجام اين كار است. بخش زيادي از اسناد دوران دفاعمقدس در دست نهادهايي همچون صدا و سيما، سپاه و ارتش و نهاد رياست جمهوري است كه پيشنهاد ميشود با مرتبط شدن اين نهادها با يكديگر آرشيو ملي اسناد دفاعمقدس، با هدايت پژوهشگاه ساماندهي شود.
رييس بنياد حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاعمقدس، فعاليتهاي پژوهشي را نسبت به فعاليت آموزشي، ارجحتر خواند و تصريح كرد: تبديل ذخاير به محصولات پايه و قرار دادن آن در اختيار محققان و پژوهشگران ضروري است.
سردار سيد محمد باقرزاده، تدوين تاريخ جامع دفاعمقدس، جغرافياي جنگ، مديريت بحران در جنگ و تداوم تدوين دايرةالمعارف دفاعمقدس را از ديگر برنامههاي آينده پژوهشگاه علوم و معارف دفاعمقدس خواند و ادامه داد: استادان رشتههاي جامعهشناسي، علوم انسامي، علوم رزمي و علوم سياسي بايد متناسب با نيازهاي خود از اين مدارك بهره برداري كنند.
وي در ادامه، شرايط كنوني دانشگاهها در قبال دفاعمقدس را به چهار بخش تقسيم كرد و گفت: برخي از دانشگاهها نسبت به نقش خود در قبال دفاعمقدس ابهام دارند. يعني براي ورود به عرصه دفاعمقدس با ترديد روبرو هستند كه پژوهشگاه بايد اين ترديد را از بين ببرد.
باقرزاده اضافه كرد: بعضي از دانشگاهها هم تا حدي، با سلايق خود وارد اين عرصه شده و اين، تمام توان آنها در اين عرصه نيست. گروه ديگري از دانشگاهها توان پرداختن به اين موضوع را ندارند و پژوهشگاه علوم و معارف دفاعمقدس و بنياد حفظ آثار با تجهيز دانشگاهها با كتابخانههاي تخصصي پايداري در اين زمينه كمك ميكنند.
رييس بنياد حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاعمقدس يادآور شد: تعداد معدودي از دانشگاهها هم هيچ رابطهاي با دفاعمقدس احساس نميكنند و با اين مباحث پيوند نخوردهاند و پژوهشگاه علوم و معارف دفاعمقدس بايد به عنوان عاليترين مرجع علمي دفاعمقدس، حلقه اتصال اين دانشگاهها با اين مقوله باشد.
سردار سيد محمد باقرزاده در ادامه سخنانش، بر لزوم «تدوين نظام پژوهشي در حوزه دفاعمقدس»، «تدوين نظام آموزشي از دبستان تا دانشگاه و برای حوزه علميه و دانشگاههاي خارج از كشور» تاكيد و اظهار كرد: تدوين تاريخ جامع دفاعمقدس هم از مطالبات قطعي مقام معظم رهبري بوده كه با موانع برون سازماني روبرو شده كه اميدواريم رفع شود.
وي ادامه داد: ساماندهي مساله روايتگري دفاعمقدس، اهتمام براي ترجمه كتابهاي مرجع دفاعمقدس و نفوذ به اسناد كشورهاي مرتبط با جنگ تحميلي عراق علیه ایران از طريق انعقاد تفاهمنامه هم از ديگر برنامههاي پژوهشگاه علوم و معارف دفاعمقدس خواهد بود. تاكنون بالغ بر 50 مجلد از اسناد كشورهاي اروپايي به دست ما رسيده كه به زودي از آنها رونمايي خواهيم كرد. اين مدارك، روابط پنهان رژيم بعثي عراق با كشورهاي حامي جنگ تحمیلی را نشان خواهند داد.
وي در پايان سخنانش، از تاكيد مقام معظم رهبري بر نگاه دوباره به تجربه دفاعمقدس ياد كرد و گفت: معرفي مكتب دفاعي امامخميني(ره) هم بايد در پژوهشگاه علوم و معارف دفاعمقدس مدنظر قرار گيرد.
سپس سردار سيد محمد باقرزاده، حكم انتصاب سردار سرتيپ 2 پاسدار دكتر «هادي مراد پيري» را به عنوان رييس پژوهشگاه علوم و معارف دفاعمقدس اعلام كرد.
سردار مرادپيري، متولد سال سال 1339 و با 60 درصد جانبازي، 40 ماه سابقه حضور در جبهه دارد. وي با مدرك دكترا از دانشگاه عالي دفاع ملي در رشته مديريت و امور دفاعي فارغ التحصیل و به عنوان استاد و مدير نمونه سپاه پاسداران انتخاب شده است.
مسووليت معاونت آموزش دافوس سپاه، جانشيني دافوس سپاه، عضويت در هيات علمي و استادياري دانشگاه جامع امام حسين(ع)، همكاري در تدوين دايرهالمعارف دفاعمقدس و تدوين چندين اثر همچون «فرماندهي و ستاد»، «تيپ در آفند و پدافند» و همكاري در تدوين مجموعه 9 جلدي «عمليات والفجر 4» از جمله فعاليتهاي سردار مرادپيري هستند.
سهشنبه ۲۲ فروردین ۱۳۹۱ - ۱۳:۰۷
نظر شما