به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، قبادی در این گفتوگو بیان کرد: نمایشگاه به نحو مطلوبی برگزار میشود و به هر شکل محصول زحمات همه دستاندرکاران است و همه دست به دست هم دادهاند که با وجود برخی مشکلات نمایشگاه بر اساس برنامهریزی برگزار شود.
وی افزود: به نظر من آن وظایفی که بر عهده وزارت ارشاد و ستاد برگزاری نمايشگاه بوده به درستی انجام شده است، البته برخی گزارشهایی از سوی ناشران ارایه شده اما اینها بدیهی است و هر ساله بوده و اجتناب ناپذیر است. از خصوصیتهای نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران همین مسایل است و آن هم به دلیل گستردگی آن به وجود ميآيد.
قبادی درباره ارزیابی این دوره از نمایشگاه عنوان کرد: ارزیابی ظاهری کفایت نمیکند و باید دیدگاه ها کارشناسی شده و دقیق باشد، آنهم پس از برگزاری نمایشگاه. امسال دو، سه بخش جدید نیز به نمایشگاه اضافه شده است که از جمله میتوان به بخش بیداری اسلامی اشاره کرد که حرکتی بسیار ارزنده و مناسب برای وضعیت استراتژیک کشورهای منطقه است.
وی اضافه کرد: همچنین برپایی سالن یاس اقدامی بسیار ستودنی و ارزشمند است و از سوی ستاد برگزاری نمایشگاه به نمایش درآمده است. این سالن توانسته تا حد زیادی داشتههای نشر را در کشور به صورت خیلی روشن و فنی به نمایش در بیاورد و اين مسأله یک اتفاق خوب در این سالن بهشمار ميآيد.
وي ادامه داد: در اين سالن کارشناسان کتاب مستقر شدهاند که میتوانند به مراجعان توضیحاتی بدهند و آنان را در زمينه انتخاب كتاب راهنمايي كنند، بازدیدکنندگان میتوانند با این کارشناسان به موضوع مشاوره کتاب بپردازند اما اگر کمی بیشتر روی همین موضوع کار شود میتواند از نقاط ارزنده نمایشگاه کتاب تهران باشد.
مشاور سابق بهمن دری، معاون امور فرهنگی وزارت ارشاد، ایجاد نگاه و توجه دادن مردم به موضوع کتاب و کتابخوانی را از دستاوردهای نمایشگاه کتاب دانست و گفت: توسعه فرهنگ از طریق برپایی نمایشگاه کتاب تهران از دستاوردهای مهم این بیست و چهار سال گذشته است.
قبادی ادامه داد: این اتفاق در کشور ما و حتی در خاورمیانه و شاید در دنیا بینظیر است، چه دستاوردی از این بالاتر که هرساله پنج میلیون نفر از نمایشگاه دیدن میکنند. حالا هر نسبتی که کتاب میخرند و هر نسبتی که کتاب نمیخرند. همین که به بهانه کتاب وارد نمایشگاه کتاب میشوند ارزنده است.
وی بزرگترین دستاورد نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران را حضور مردم در این عرصه فرهنگی دانست و گفت: برگزاری این نمایشگاه باعث شده که مردم در طول سال برنامهریزی انتخاب کتابشان را در این یازده روز انجام دهند.
قبادی در پایان سخنانش اضافه کرد: ما باید از این علاقه و اشتیاق مردم به کتاب و نمایشگاه کتاب نهایت استفاده را بکنیم و از راههای ممکن و استانداردشده، مردم را به کتابخوانی تشویق و با برنامهریزی مناسب و همکاری دستگاههای مختلف به سمت پیشرفت حرکت کنیم.
بیست و پنجمین نمایشگاه کتاب تهران از ۱۳ اردیبهشت آغاز شده است و تا ۲۳ همین ماه به مدت یازده روز برپا خواهد بود.
پنجشنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۰۹:۰۰
نظر شما