به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از روابط عمومی و اموربینالملل کانون، سید صادق رضایی در پنجمین نشست کارگروه کودک و نوجوان دهمین جشنواره بینالمللی امام رضا(ع) در ارومیه گفت: ساحت مقدس رضوی مورد توجه بیشتر فرقههای اسلامی در سراسر جهان است و دامنهی فعالیتهای این جشنواره میتواند در بخش کودک و نوجوان نیز در بسیاری از کشورها مانند عراق، بحرین، پاکستان، هند، لبنان، سوریه، افغانستان و حتی کشورهای غربی گستردهتر شود.
رییس کارگروه کودک و نوجوان جشنواره امام رضا(ع) در این زمینه تاکید کرد: جشنوارهی قصهگویی رضوی در این زمینه میتواند پیشگام باشد چرا که قصه، زبانی بینالمللی، هنری و قدیمی به شمار میرود و میل بشر به شنیدن قصه امری فطری است.
وی در عین حال به بیان انتظار خود از دبیران 8 جشنوارهای پرداخت که کانون مسوولیت برگزاری آن را بر عهده دارد و خاطر نشان کرد: شناساندن معارف رضوی به کودکان و نوجوانان مهمترین انتظاری است که از این جشنوارهها وجود دارد چرا که این گروه سنی به دلیل فطرت پاک خود به خداوند نزدیکترند و هنوز گرد و غبار دنیا بر ذهن و جان آنها ننشسته و کانون از این مزیت نیز برخوردار است که همان کار مورد علاقه بچهها را انجام میدهد.
رضایی در این زمینه به لزوم استفاده از فرصت کودکی و نوجوانی برای اجرای این فعالیتها اشاره کرد و افزود: اگر این بذری که در دل بچهها کاشته میشود تبدیل به نهال شود کار بسیار مهمی صورت گرفته است و کانون با توجه به تغییر پی در پی مخاطبانش در سالهای مختلف باید همیشه این جشنوارهها را با جدیت برگزار کند.
مدیرعامل کانون با اشاره به گزارشهای ارایه شده از سوی دبیران 8 جشنواره کارگروه کودک و نوجوان مبنی بر افزایش شرکت کنندگان نسبت به سالهای گذشته یادآور شد: ما کمیت گرا نیستیم اما دین اسلام نیز علاوه بر تاکید بر کیفیت به کمیت هم توجهی جدی نشان میدهد تاکید دین مبین اسلام بر اقامه نمازهای جماعت و جمعه حتی نماز عید فطر تاییدکننده این دیدگاه است اما اگر در طول این سالها حتی یک کودک و نوجوان هم از راه جشنوارههای رضوی به معرفت الهی دست پیدا کند کار با ارزشی صورت گرفته است.
داشتن انگیزهی الهی، توجه به نیاز مخاطب و کیفیتگرا بودن در عین توجه به کمیت از جمله توصیههای رییس کارگروه کودک و نوجوان جشنواره امام رضا(ع) به اعضای این کارگروه بود.
رضایی با بیان این خبر که قرار است دبیرخانه جشنوارهی بینالمللی امام رضا(ع) به بنیاد جشنواره تبدیل شود و هیات موسس آن کار خود را آغاز کند یادآور شد: بیتردید یکی از ارکان این بنیاد کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خواهد بود.
در این نشست محمد باقر آدوسی معاون فرهنگی کانون نیز در سخنانی بر توجه به نیتهای الهی، پرهیز از نگاه به جشنواره رضوی از سوی دستاندرکاران و مربیان کانون به عنوان یک وظیفه سازمانی، تلاش برای افزایش علاقهی کودکان به ائمه اطهار و اهدای جوایز معنوی همچون سفرهای زیارتی به شرکت کنندگان کودک و نوجوان به جای جایزههای نقدی تاکید کرد.
ناصر ضرابی مشاور مدیرعامل و مدیر دفتر همکاریهای بینالمللی کانون نیز تقویت فعالیتهای جشنواره و گسترش برنامههای بینالمللی آن را خواستار شد.
در ادامهی این نشست که در مجتمع کانون ارومیه برگزار شد محسن حموله مدیر روابط عمومی و امور بینالملل کانون از حضور گستردهی قصهگویان خارجی درسومین جشنواره بینالمللی قصهگویی رضوی خبر داد و گفت: کارشناسان این مدیریت برای دعوت از قصهگویان خارجی تلاش زیادی کردهاند و فراخوانهای جشنوارههای بینالمللی رضوی را نیز به 7 زبان دنیا ( انگلیسی، آلمانی، عربی، روسی، اسپانیایی، ترکی استانبولی و فرانسه) ترجمه و در اختیار علاقهمندان در کشورهای مختلف قرار دادهاند در عین حال روابط عمومی کانون نیز به پوشش گسترده خبری رویدادهای جشنواره میپردازد.
در این نشست هفت مدیر و یک نماینده کانون از استانهای مازندران، خوزستان، فارس، آذربایجان غربی، سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی، قم و تهران به ارایهی گزارشهای جداگانهای از فعالیتهای صورت گرفته برای برگزاری جشنوارههای رضوی پرداختند و از افزایش قابل توجه تعداد شرکت کنندگان در این جشنوارهها خبر دادند.
این در حالی است که مهلت ارسال اثر به برخی از این جشنوارهها هنوز به پایان نرسیده است.
ادامه جلسه به طرح موضوعهایی مانند نحوهی داوری، نحوهی اهدای جوایز، برگزاری جلسه رابطان رضوی استانها در هر فصل یک بار و برخی از جزییات اجرای برنامهها اختصاص داشت.
فریدون سید مصطفوی مدیر کانون استان آذربایجان غربی نیز به عنوان میزبان در ابتدای جلسه گزارشی از فعالیتهای کانون این استان ارایه کرد و گفت کانون در این استان دارای33 مرکز فرهنگی، هنری ثابت، سیار شهری و روستایی و کتابخانهی پستی و 37 هزار و 300 نفر عضو و بیش از 230 هزار جلد کتاب است.
پنجشنبه ۲ شهریور ۱۳۹۱ - ۱۰:۱۰
نظر شما