ژرژ سیمنون، ماری رنولت، ریچارد رایت و مارسل آشار از نویسندگانی هستند که سال ها پیش در چنین روزی به دنیا آمده یا از دنیا رفتهاند.-
ژرژ سیمنون
ژرژ سیمنون، نویسنده بلژیکی چنین روزی در سال 1989 دیده از جهان فروبست. وی که فوریه 1903 در شهر لیژ بلژیک به دنیا آمد، بیشتر سال های عمرش را در فرانسه، آمريكا و سوییس گذراند. در کارنامه ادبی وی 200 رمان، 150 رمان کوتاه ، 25 داستان کوتاه و چندین جلد زندگینامه به چشم می خورد و از آن جا که روزی 60 تا 80 صفحه می نوشت، از او به عنوان یکی از پرکارترین نویسندگان تاریخ نام میبرند. او پیش از نویسندگی، کارهای بسیاری را تجربه کرد تا این که سال 1918 در نشریه گازت دو لیژ به عنوان خبرنگار مشغول کار شد. کار در این نشریه باعث شد تا او به ویرایش و مهارت های تند نویسی آشنایی پیدا کند. وی نخستین رمانش را سال 1919 نوشت و پس از آن سال 1930 شخصیت محبوب آثارش « کمیسر مگره» را خلق کرد و سال 1931 «مرحوم آقای گاله» را با الهام از این شخصیت نوشت. انتشار کتاب هایی با شخصیت مگره روز به روز بر شهرت او افزود و حدود 550 میلیون نسخه از آن ها به فروش رسید. او سال ۱۹۷۲ داستان نویسی را کنار گذاشت و به نگارش زندگینامه خود پرداخت. «کافه لیبرتی»، «دیوانهای در شهر»، «مشتری شنبهها»، «سایه بازی» و « تبهکار» از دیگر آثار اوست.
ماری رنولت
ماری رنولت، نویسنده انگلیسی چنین روزی در سال 1905 به دنیا آمد. شهرت وی به عنوان نویسنده از رمانهای تاریخیاش حاصل شده که بیشترشان داستانی از یونان باستان را نقل میکنند. در کارنامه ادبی وی ۶ کتاب داستانی معاصر، هشت رمان تاریخی و دو کتاب غیر داستانی وجود دارد. نخستین رمان وی با عنوان «اهداف عشق» سال 1939 منتشر شد و پس از آن سال 1943 «دختران جوان دوست داشتنی» و سال 1948 «بازگشت به شب» را منتشر کرد. «پسر ایرانی- سرگذشت داریوش سوم و اسکندر»، «اخگر پردیس» و «نقاب آپولون» به عنوان سه گانه تاریخی وی شهرت دارند. وی دسامبر 1983 در کیپ تاون از دنیا رفت.
ریچارد رایت
ریچارد رایت، نویسنده آفریقایی – آمریکایی چنین روزی در سال 1908 در می سی سی پی در خانواده ای فقیر به دنیا آمد. وی از کودکی با فقر و خشونت آشنا شد و در آثار خود به مشکلات نژادی در جامعه آمریکا پرداخت و کارهایش بر جنبش حقوق مدنی آمریکا تاثیر داشت. وی ابتدا به کتاب خواندن علاقه مند بود و هر كتابی كه به دستش می رسيد، مطالعه مي كرد. وی فعالیت ادبی اش را با خبرنگاری در روزنامه دیلی ورکر نيويورك آغاز کرد. «فرزندان عمو تم»، «فرزند سرزمین»، «دوازده ميليون آراي سياهان»، «پسر بچه سیاهپوست»، «خداوند معزول» و «گرسنگی آمریکا» از آثار اوست. وی نوامبر 1960 از دنیا رفت.
مارسل آشار
مارسل آشار، نویسنده و نمایشنامه نویس فرانسوی چنین روزی در سال 1974 در پاریس از دنیا رفت. وی جولای 1899 به دنیا آمد. «کسی که در مرگ خود زیست»، «زندگی زیباست»، «دومینو» و «زن خاموش» از آثار اوست.
نظر شما