حجتالاسلام سیدنقی موسوی که کتاب «الفلسفة؛ بحث فقهی فی دراسة الفلسفة» با تلاش او به چاپ رسيده است از این کتاب به عنوان برگردان عربی کتاب «بررسی فقهی فلسفهورزی و فلسفه آموزی» یاد کرد؛ كتابي كه در بررسی جواز و ممنوعیت اندیشه فلسفی از منظر فقهی به رشته تحریر درآمده است.-
وی افزود: روش تحقیق این اثر بر اساس روش استنباطی و فقهی بنا شده است و ادله موافقان و مخالفان فلسفهورزی و فلسفهآموزی را بررسی میکند.
محقق این کتاب با اشاره به این که ایده اصلی این نوشتار به حجتالاسلام علیرضا اعرافی تعلق دارد، اظهار کرد: زمانی که طرح تحقیق را ارایه کردم ایدهپرداز اصلی نوشتار با راهنمایی و نظارت گام به گام مواضع مختلف خود را بر اساس مبانی فقهی، اصولی، فلسفی و تفسیری خود برای اتخاذ رای نهایی عنوان میکرد.
معاون پژوهشی موسسه اشراق و عرفان با بیان این که محمد جمعه متن فارسی این اثر پژوهشی را به زبان عربی ترجمه کرده است، مخاطبان اصلی این اثر تخصصی را فقهپژوهان و فلسفهپژوهان حوزه و دانشگاه معرفی کرد.
این کتاب در موضوع فلسفه و اسلام، فلسفه و قرآن به رشته تحریر در آمده است و افزون بر نقد و بررسی مباحث یاد شده، ردیهها و نقدهای این حوزه را میکاود.
نخستین چاپ کتاب «الفلسفة؛ بحث فقهی فی دراسة الفلسفة» با تعریب محمد جمعه در سال 1391 با شمارگان هزار و 500 نسخه در 384 صفحه به بهای 75 هزار ريال به همت انتشارات موسسه فرهنگی اشراق و عرفان روانه بازار نشر شده است.
نظر شما