نویسنده کتاب «نقد معنویت مدرن از نگاه روشنفکران دینی» میگوید با ارایه تصویری روشن و منسجم از معنویت عقلانی، نقدی به دور از پیشداوری و کاملا بیطرفانه ارایه داده است که مخاطبان باید درباره آن قضاوت کنند.-
وی افزود: آنها با این تفاسیر که معتقدند ادیان سنتی کارآمدی خود را از دست دادهاند و توانایی آرامش بخشی بشر را ندارند، معنویتی به نام معنویت مدرن را طراحی کردهاند.
نویسنده کتاب «نقد معنویت مدرن از نگاه روشنفکران دینی» توضیح داد: در این کتاب کوشیدم با تحلیل مبانی فکری این اندیشه به نقد و بررسی آن بپردازم و کارآمدی معنویت دینی را در مواجهه با معنویت مدرن نشان دهم. البته این کتاب حاصل نشستی در این زمینه است که اصل آن را مقالهای مستوفا و مبسوط شکل میدهد و در کتابی با عنوان «کلام جدید» توسط پژوهشگاه حوزه و دانشگاه به چاپ رسیده است. نوشتار حاضر مباحث این حوزه فکری را به صورت بسیار فشردهای ارایه میدهد.
جعفری معتقد است: روشنفکران دینی که به عنوان پروژه عقلانیت و معنویت به ارايه آرای خودپرداختند، بستر و زیرساختی را برای عرفانهای نوظهور ایجاد کردند.
وی با اشاره به اینکه مباحث این کتاب جنبه عمومی ندارد و مخاطبان اصلی آن را جامعه علمی کشور تشکیل میدهند، درباره رویکرد اصلی نگارشیاش گفت: در نگارش این اثر کوشیدم بدون آنکه پیشداوری در این زمینه داشته باشم نظری مباحث و مبانی معنویت مدرن را بهخوبی تبیین کنم و آنچه در این زمینه وجود دارد به صورت منسجمی شرح دهم؛ چرا که مباحث این تفکر نزد روشنفکران ما به شکل منسجمی طراحی و عنوان نشده بود. به مخاطبان نیز پیشنهاد میکنم با مطالعه نقدهای این اثر قضاوت کنند که آیا این نقدها درستند یا خیر.
نخستین چاپ کتاب «نقد معنویت مدرن از نگاه روشنفکران دینی» را انتشارات موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در قطع پالتویی با شمارگان هزار نسخه به بهای 700 تومان منتشر کرده است.
نظر شما