نرگس فرحبخش در گفتوگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، با اشاره به 50 كتابخانه مشاركتي فعال در سطح استان آذربايجان غربي اظهار كرد: ترویج فرهنگ کتابخوانی نیازمند تامین اعتبار و همچنین قراردادن نیروی ثابت برای اداره از سوی دستگاههای فرهنگی، به خصوص در مناطق محروم و روستایی است.
وی افزود: بارها اتفاق افتاده است که به دلیل نداشتن نیروی ثابت و یا آماده نشده مکان از سوی نهاد مشارکت کننده، کتابخانههای مشارکتی غیر فعال شدهاند.
فرحبخش با اشاره به بازديدهاي مكرر از وضعيت فعاليت كتابخانههاي مشاركتي در اين استان گفت: مجوز كتابخانههاي مشاركتي در صورت ارايه ندادن كتاب و خدمات به مردم لغو ميشود زيرا داشتن نيروي ثابت شرط فعاليت و اداره اين كتابخانههاست و بايد ارگانهاي مشاركتكننده نسبت به معرفي نيروي ثابت فعالتر شوند و لغو اين مجوز بیشتر در مناطق روستايي به دليل كمبود نيرو بوده است.
رييس اداره كتابخانهها و مشارکتهای اداره کل کتابخانههای استان آذربايجان غربي درباره موانع اداره كتابخانههاي مشاركتي عنوان کرد: ايجاد كتابخانه مشاركتي مشكلي ندارد زيرا بر اساس درخواست نهاد مشاركت كننده و تامين منابع كتابهاي مورد نياز از سوي نهاد كتابخانههاي كشور و همچنين تاييد مكان، كتابخانه تشكيل میشود اما مشكل اصلي تامين اعتبار و نيروي ثابت است.
فرحبخش با بيان اينكه كتابخانه مشاركتي در روستاهاي كم جمعيت نسبت به راهاندازي كتابخانه سيار، بسیار كم هزينهتر است، اظهار کرد: كتابخانه مشاركتي در يك محيط روستايي كم جمعيت به عنوان مثال با 10 قفسه و چند ميز در يك فضاي 100 متري نسبت به خريد يك اتوبوس يا خودرو شخصي سيار در همین فضا، بسيار مناسبتر است.
وي با بيان اينكه براي راهاندازی يك كتابخانه مشاركتي معيارهايي مانند فضا، تجهيزات، متراژ و همچنین داشتن نيرو و اعتبار از سوي ارگانهاي مشاركت كننده در نظر گرفته ميشود، اظهار كرد: كتابخانههاي مشاركتي بيشتر در مناطق محروم با هدف دسترسي آسان به كتاب از طرف نهاد كتابخانههاي كشور فعال ميشوند و براي اداره و راهاندازي آنها، تمامي معيارهاي ذكر شده ضرورت دارند.
سهشنبه ۱۶ آبان ۱۳۹۱ - ۰۹:۵۰
نظر شما