یکشنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۱ - ۲۰:۲۶
واعظی:رسانه ملی یک درصد از برنامه‌های خود را به کتاب اختصاص دهد

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با اشاره به پوشش خبری رسانه‌ها از اخبار حوزه کتاب گفت: رسانه‌ ملی به عنوان یکی از رسانه‌ها فعالیت‌های خوبی داشته اما این میزان کافی نیست. صدا وسیما در روز حدود 2 هزار ساعت برنامه پخش می‌کند که اگر یک درصد آن به کتابخوانی اختصاص پیدا کند، امری بسیار فرخنده است.ـ

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) مراسم تجلیل از اصحاب رسانه، خبرنگاران و تولیدکنندگان برنامه‌های رادیویی و تلویزیونی حوزه کتاب عصر امروز یکشنبه 21 آبان با حضور محمدجعفر محمدزاده، معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، پدرام پاک‌آیین ،مدیرکل مطبوعات و خبرگزاری‌های داخلی و منصور واعظی، دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور از سوی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در کتابخانه مرکزی پارک شهر برگزار شد.

واعظی در ابتدای این مراسم طی سخنانی گفت: در ارتقای سرانه مطالعه در کشور هیچ وزارتخانه و سازمانی به اندازه رسانه‌ها تاثیرگذار نیست و اگر سرانه مطالعه در کشور بالاتر رود کار شما خبرنگاران نیز بهتر دیده می‌شود.

وی ادامه داد: ما امروز موفق شده‌ایم اتهام بزرگی را که سال‌ها به مردم ایران وارد می‌شد، رفع کنیم. این اتهام، اهل مطالعه نبودن و رقم 2 دقیقه به عنوان سرانه مطالعه هر ایرانی بود. از زمانی که ما دانش‌آموز بودیم این رقم ذکر می‌شد. ما سنجش‌های مربوط به مطالعه را از 4 سال پیش آغاز کردیم که مدل مورد انجام ما، جهانی است. این سنجش‌ها نشان داد که مردم ما اهل مطالعه هستند و ارقام سرانه مطالعه در زمینه کتاب، نشریه و ادعیه هم مشخص شد.

وی افزود: بعد از سنجش‌ها اعلام کردیم که ایران از نظر سرانه مطالعه در منطقه اول است. اما توقع داریم که شما خبرنگاران و اهالی رسانه نهاد کتابخانه‌ها را در پیشبرد هدف نهاد یعنی مدیریت مطالعه مفید و ارتقای سرانه مطالعه مفید در کشور همراهی کنید. این توقع ما از این جهت است که این کار صد در صد فرهنگی است و بدون کمک شما شدنی نیست.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور اضافه کرد: مهم این است که شاخص اصلی ما، منطقه نیست. درست است که در سند چشم‌انداز، شاخص منطقه در نظر گرفته شده است، اما خواستگاه آن موضوع، اقتصادی است و وقتی که به حوزه فرهنگ ورود می‌کنیم، سعی‌مان بر این است که نه در منطقه بلکه در نقطه اوج مطالعه جهان بایستیم. در حال حاضر در چنین جایگاهی نیستیم و کشورهایی مانند روسیه، ژاپن، کشورهای اسکاندیناوی و برخی از کشورهای اروپای غربی از ما جلوتر هستند.

واعظی همچنین گفت: پوشش برنامه‌های مربوط به نهاد و حوزه کتاب و کتابخوانی کشورمان، توسط رسانه‌ها بسیار خوب بوده است. به عنوان مثال رسانه‌ ملی به عنوان یکی از رسانه‌ها فعالیت‌های خوبی داشته اما این میزان کافی نیست. صدا وسیما در روز حدود 2 هزار ساعت برنامه پخش می‌کند که اگر یک درصد آن به کتابخوانی اختصاص پیدا کند، امری بسیار فرخنده است. اگر این رقم به 5 درصد برسد، بسیار عالی خواهد بود اما ما به همان یک درصد هم راضی هستیم. 

وی در پایان سخنانش اظهار کرد: امروز مطالعه رتبه سوم در اوقات فراغت ایرانیان را دارد که امیدواریم این رتبه افزایش یابد.

در این مراسم همچنین از خبرنگاران و اهالی برگزیده رسانه در حوزه کتاب قدردانی شد. اصغر نوربخش، خبرنگار روزنامه ایران، حجت مرادخانی، سردبیر روزنامه خورشید، سجاد روشنی، خبرنگار روزنامه جام جم، نفیسه اسماعیلی، خبرنگار خبرگزاری فارس، الهام عبادتی، خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، فاطمه زارع، خبرنگار خبرگزاری ایکنا، مریم زبان‌دان خبرنگار خبرگزاری ایرنا، ساره دستاران، دبیر سرویس فرهنگ و ادب خبرگزاری ایسنا، میترا لبافی، خبرنگار واحد مرکزی خبر، حمید تبریزی، سردبیر خبر رادیو، داریوش ربیعی تهیه‌کننده برنامه صبح به خیر ایران و امیرحسین محمودی سردبیر برنامه کتاب فرهنگ از شبکه رادیویی فرهنگ از جمله تقدیرشدگان در این برنامه بودند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها