علیرضا ناصری، سرپرست انتشارات و پرتال پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی از آغاز به کار پایگاه اینترنتی نشریات سهگانه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خبر داد.-
سرپرست انتشارات و مدیر پرتال پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری افزود: سه نشریه این سازمان با نامهای «اثر»، «نامه پژوهشگاه» و «آرین هریتیج (Arian Heritage)»، که تا پیش از این چاپی بودند از این پس برای سهولت در استفاده بهصورت الکترونیک و در پایگاه مجلههای میراث نیز منتشر میشوند. همچنین به دیگر پژوهشکدههای این سازمان ابلاغ شده است تا نشریات تخصصی حوزههای خود را برای انتشار و صدور مجوزهای لازم آماده کنند تا آنها را نیز پس از انتشار در همین نشانی اینترنتی قرار دهیم.
وی گفت: از مزایای این پایگاه اینترنتی میتوان به امکان جستوجو براساس عنوان، چکيده، کليدواژه، نويسنده و مرور نشريات منتشر شده بهصورت مجزا در هر نشریه یا تمام پایگاه اشاره کرد. تمام نشريات و مقالهها در این پایگاه بهصورت تمام متن و دسترسی باز برای دیدن، چاپ و ذخيره قرار میگیرد.
ناصری درباره هدفهای انتشار متن بهصورت اینترنتی توضیح داد: کاهش هزینههای تولید و چاپ، نیاز نداشتن به فضای گسترده فیزیکی برای آرشیو نشریهها و مجلهها، نیاز نداشتن به توزیع پستی، وجود هایپرلینکها و استفاده از اطلاعات تکمیلی، امکان نشر با شمارگان پایین، قابلیت استفاده از دیگر شکلهای محتوایی چندرسانهای، قابلیت جستوجوی راحت و سریع و استفاده بدون محدودیت زمانی و مکانی برای کاربران از اهداف راهاندازی این سایت برای سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است.
سرپرست انتشارات و مدیر پرتال پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بیان کرد: پایگاه نشریههای الکترونیکی این سازمان به صورت رسمی، به نشانی www.ichtorjournal.ir در دسترس همگان قرار گرفته است.
ناصری در پایان گفت: در مراسمی که امروز در سالن اجتماعات موزه ملی ایران، بهمناسبت آغاز هفته پژوهش و نخستین روز از برپایی یازدهمین گردهمایی باستانشناسی ایران برگزار شد، از پنج جلد کتاب جديد این پژوهشگاه با عنوانهای «خلاصه مقالات گردهمايی يازدهم باستانشناسی»، «گزارش همايش باستانشناسی غرب(کرمانشاه)»، «روستای سيلک»، «کاوشهای باستانشناسی قهرود» و «80 سال باستانشناسی ايران» نيز رونمايی شد.
نظر شما