شنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۱ - ۱۶:۱۰
کتاب جشنواره خنياگران انقلاب در پایان دوره پنجم منتشر می‌شود

دبير علمي سومین جشنواره موسيقي خنياگران انقلاب اسلامي درباره توليد كتاب برای اين جشنواره گفت: تصميم گرفتيم آثار پنج دوره جشنواره مانند اشعار و نُت‌ها به همراه تصوير هر يك از گرو‌ه‌هاي موسيقي را بايگاني و ترجمه كنيم تا در آن زمان با در اختيار داشتن آرشيوي قوي كتاب ارزشمندی توليد شود.-

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، نشست خبري سومین جشنواره ملی موسیقی خنیاگران انقلاب اسلامی با حضور هوشنگ جاويد، دبير علمي و پيروز ارجمند، دبير اجرايي اين جشنواره، امروز شنبه (14 بهمن ماه) در سالن انديشه حوزه هنري برگزار شد.

پيروز ارجمند در آغاز اين نشست با اشاره به شروع اين جشنواره از مهر ماه سال جاري گفت: اين جشنواره با مشاركت مركز موسيقي استان لرستان و حوزه هنري برگزاري مي‌شود. در اين دوره سيزده گروه برتر به مرحله نهايي جشنواره راه يافتند. این گروه‌ها از میان چهل گروه شرکت کننده برای رقابت در سه بخش محلی، سنتی و آواز جمعی در اين جشنواره انتخاب شدند.

هوشنگ جاويد، دبير علمي جشنواره نيز برگزاري جشنواره موسيقي خنياگران انقلاب اسلامي را ايده خود براي احياي موسيقي نواحي ايران با توجه به تحولات و دگرگوني‌هاي به وجود آمده بعد از انقلاب مطرح كرد و افزود: اين موسيقي بيانگر تحول موسيقي سنتي با نگاه نوانديشي است. اين اتفاق ورود به مرحله جديدي از هنر موسيقي را مطرح مي‌كند كه از انقلاب ريشه مي‌گيرد. انديشه‌اي كه در طول سال‌هاي گذشته كمتر مورد توجه قرار گرفته است.

وي ادامه داد: آنچه در موسيقي خنياگران انقلاب اسلامي مطرح است، نواختن نوا مطابق موضوع‌های زمان و با توجه به هنر منطقه‌اي، زبان و ادوات موسيقي است و مي‌تواند انقلاب اسلامی ايران را به نسل‌هاي بعد هم منتقل كند اما اين پرسش همچنان مطرح است كه چرا در حوزه هنر موسيقي مطالعه تاريخي انقلاب انجام نگرفته است.

جاويد افزود: هدف ما از طرح اين جشنواره ارزيابي توانايي جوانان براي خدمت به جامعه است. زيرا يكي از موضوع‌های اصلي موسيقي تعريف شهداي انقلاب و دفاع‌مقدس به زبان موسيقي است و هر يك از گروه‌هاي هنري شركت كننده يكي از شهداي شاخص را در اثر هنري خود تعريف و ستايش مي‌كند.

وي ادامه داد: در اين دوره 130 هنرمند و گروه‌های موسیقی مانند سراب از چهارمحال و بختیاری، هرای از خراسان شمالی، آوای موج از بوشهر، میسان از سوسنگرد، هرای از قوچان، ندای جان از تربت جام ، حافظ از شیراز، میراث از تهران، گروه کر مهر وطن از کرمان، گروه کرحوزه هنری از خراسان رضوی، دده قورقود از تبریز و دو گروه سیمره و آساره از لرستان به این جشنواره راه یافته‌اند.

جاويد گفت: در اختتامیه جشنواره موسيقي خنياگران انقلاب اسلامي از هنرمندان پيشكسوت هنر موسيقي انقلاب همچون سهراب محمدي، عيسي‌ قلي‌پور، عاشق سلجوق شهبازي و سرتيپ علي نعمتي تجليل و هشت گروه برتر موسيقي معرفي مي‌شوند. در حاشيه اين جشنواره كارگاه آموزشي هم برگزار خواهد شد. 

وي درباره انتشار كتاب درباره جشنواره ملی موسیقی خنیاگران انقلاب اسلامی گفت: اگر اين جشنواره تا پنج سال بعد ادامه يابد، كتابي را با موضوع اشعار و نُت‌ها به همراه تصوير هر يك از گرو‌ه‌هاي موسيقي منتشر خواهيم كرد. البته تاکنون لوح‌های فشرده تصويري و صوتي هر يك از جشنواره‌ها منتشر شده است.

جاويد در پاسخ به اين سوال كه «چرا براي هر دوره از اين جشنواره‌ها كتابي مستقل منتشر نكرده‌ايد؟» گفت: بسياري از جشنواره‌هاي هنري كتاب منتشر مي‌كنند، اما انجام اين كار هزينه زيادي دارد و از سوي دیگر توليد كتاب رنگي از وقايع آن جشنواره آن چنان که باید محتواي علمي و كاربردي به دست نمی‌دهد. به همين دليل تصميم گرفتيم آثار پنج دوره از جشنواره موسيقي خنياگران انقلاب اسلامي مانند اشعار را بايگاني و ترجمه كنيم تا با در اختيار داشتن آرشيوي قوي كتاب ارزشمندی توليد شود.

وي درباره اشعاري كه در اين جشنواره‌ها از آن‌ها براي اجراي موسيقي بهره گرفته می شود، گفت: سروده‌ها توسط شاعران با توجه به شهدا و وقایع انقلاب و دفاع‌مقدس سروده شده‌اند. يكي از پيشنهادهاي ما در نخستين دوره برگزاري جشنواره تجليل از شاعران و بهترين سروده‌ها بود، اما اين طرح به تصويب نرسيد زيرا دست‌اندركاران جشنواره تجليل از شاعران را در حوزه مسوولیت دفتر‌های ادبي حوزه هنری دانستند نه دفتر موسيقي.

سومین جشنواره ملی موسیقی خنیاگران انقلاب اسلامی از 18 تا 21 بهمن، به کوشش مرکز موسیقی حوزه هنری در استان لرستان برگزار می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها