خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)_ این کتابخانه عمومی سال 1347 تاسیس و در سال 1376 بازسازی شد. مساحت آن 370 مترمربع است و در یک طبقه به مخاطبان خود خدمترسانی میکند.
عضویت 812 کودک
کتابخانه امام حسن(ع) در شهر همیشه بارانی رشت فعالیتهای متنوع و مختلفی را به اعضای خود ارایه میدهد. پریسا کرمی، رییس این کتابخانه با بیان اینکه حدود 16 هزار عنوان کتاب در این کتابخانه موجود است، میگوید: حدود چهار هزار و 162 نفر در این کتابخانه عضویت دارند و از خدمات مختلف آن استفاده میکنند.
وی ادامه میدهد: در بخش مرجع کتابخانه حدود یک هزار عنوان کتاب قرار دارند و این آثار در موضوعات و حوزههای مختلف دستهبندی و تقسیم شدهاند.
بخش کودک کتابخانه را میتوان یکی از پرطرفدارترین بخشهای این مجموعه دانست. حدود 812 کودک در این بخش عضویت دارند که از میان آنها 247 نفر دانشآموز مقطع ابتدایی و 565 نفر دانشآموز مقطع راهنماییاند.
این بخش حدود یک هزار کتاب را در دل خود جای داده است و با میز و قفسهای با تزیینات شاد، فضا را برای حضور کودکان تلطیف کرده است. در این بخش هر ماه به تناسب موضوعات فرهنگی آن، روزنامه دیواری و کتاب ماه معرفی میشود. برنامههای قصهخوانی و بازدید مدارس از کتابخانه نیز از دیگر کارهایی است که در حاشیه بخش کودک و نوجوان این کتابخانه اجرا میشود.
کتابهای کمک آموزشی
یکی دیگر از بخشهایی که این کتابخانه دارد، بخش کتابهای کمکدرسی است که بیشتر برای دانشآموزان پشت کنکوری کاربرد دارد.
کرمی، رییس کتابخانه درباره این بخش توضیح میدهد: بخش کتابهای کمکدرسی با بیش از دو هزار عنوان کتاب برای مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری فعال است.
به گفته وی، این بخش به دانشآموزان و دانشجویانی که به کتابهای کمک آموزشی در یک مقطع زمانی کوتاه مدت نیاز دارند، کمک میکند تا نیازشان را برطرف کنند.
گیلانشناسی و دفاع مقدس
تنها کتابخانه سهشیفته رشت، یک ویژگی دیگر هم دارد و آن بهرهمندی از بخش گیلانشناسی است. در این بخش حدود 650 عنوان کتاب درباره استان گیلان گردآوری شده است که موضوعات مختلفی مانند تاریخ گیلان، مردمشناسی، جمعیتشناسی، گویشها و افسانهها را شامل میشود.
بخش دفاع مقدس نیز یکی دیگر از بخشهای این کتابخانه است. در این بخش حدود 700 جلد کتاب، دربردارنده کتابهای خاطرات، شرح عملیاتها، وصیتنامهها و داستانهاییاند که نویسندگان بزرگ کشور آنها را درباره دفاع مقدس و جایگاه آن نگاشتهاند.
رییس این کتابخانه با بیان اینکه بخش گیلانشناسی و دفاع مقدس از پرطرفدارترین بخشهای این کتابخانه به شمار میآیند، عنوان میکند: به زودی دو بخش نوسوادان و مهدویت به مجموعه کتابخانه افزوده میشوند.
کتابخانهای برای شهر
این کتابخانه روزهای زوج برای بانوان و روزهای فرد ویژه آقایان است. همچنین شیفت شب آن هر روز از ساعت 19 تا 24 فقط برای آقایان فعال است. روزانه حدود 350 نفر به این کتابخانه مراجعه میکنند که این تعداد معمولا در فصل امتحانات بیشتر میشود.
سید فخرالدین فومنی، رییس اداره کتابخانههای عمومی شهرستان رشت درباره کتابخانه امام حسن (ع) میگوید: اغلب کتابخانههای رشت از نظر مساحت دچار مشکلند و این کتابخانه با توجه به مساحت و فضای گستردهای که در اختیار دارد، میتواند به نیاز مراجعهکنندگان و اعضا به خوبی پاسخ دهد.
وی ادامه میدهد: در گذشته اغلب این ساختمانها و کتابخانهها کوچک ساخته شدند و به همین دلیل، کتابخانههای قدیمی اغلب فضای کوچکی دارند. از سوی دیگر، برای ساخت کتابخانه جدید نیازمند اعتباریم و به همین دلیل، بهرهمند بودن از کتابخانههایی با مساحت بزرگ یک نعمت است.
فومنی یادآور میشود: کتابخانه امام حسن(ع) به لحاظ شرایط و موقعیت خوبی که در پارک دارد و همچنین اینکه در میدان قدیمی شهر واقع شده است، وضعیت مناسبی دارد و استقبال از آن زیاد است.»
شنبه ۱۰ فروردین ۱۳۹۲ - ۱۴:۰۰
نظر شما