رضا مرادی غیاثآبادی به خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، گفت: کتاب «فرهنگنامه عکس ایران» در سه بخش کلی «نگارکندها»، «معماری» و «زندگی» شامل 50 زیرعنوان است. همچنین دربردارنده بیش از دوهزار عکس در حوزههای آثار باستانی، مردمشناسی، اشیا موزهها، فرهنگ و لباسهای ایرانیان بهشمار میرود.
این پژوهشگر حوزه تاریخ افزود: این کتاب به دو زبان فارسی و انگلیسی به توضیح نام، مکان و قدمت هر اثر میپردازد و نتیجه 19 سال پژوهش میدانی در سراسر ایران است که در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران رونمایی خواهد شد.
وی توضیح داد: بخش «نگارکندها» شامل عکسهایی از کندهکاریهایی است که انسان ساکن در فلات ایران در دورههای مختلف تاریخی آنها را پدید آورده است. کتیبهها، سنگنگارهها، مجسمهها، دخمهها، گورسنگها و صخرهسنگها بخشی از عنوانهای این بخش بهشمار میروند. این آثار بهترتیب قدمت در این کتاب گردآوری شدهاند.
نویسنده کتاب «سنگنگارههای صخرهای ایران» درباره بخشهای دیگر کتاب بیان کرد: بخش «معماری» عنوانهایی چون آبانبارها، پل، کاروانسرا، مناره، برج، آرامگاه، گنبدخانه، سازههای خورشیدی و نیایشگاهها را دربردارد. عکسهای این بخش براساس نوع بنا و آرایههای بنا مانند آجرکاری، گچبری، کاشیکاری و دیوارنگاره دستهبندی و تقسیم شدهاند.
مرادی غیاثآبادی درباره بخش «زندگی» در کتاب گفت: این بخش عکسهایی درباره زندگی روزانه مردم، پیشهها، صنایع دستی، ابزارآلات، سازها و لباسهای مردم را شامل میشود که طبقهبندی آن نیز براساس زمان، نوع صفحهبندی، ناحیه و شهر انجام شده است.
وی افزود: فهرستبندی کتاب موضوعی و در برخی بخشها براساس مکانهاست و کلیدواژههای الفبایی کتاب نیز در پایان آورده شده است. این کتاب در یکهزار و 536 صفحه و قطع رحلی، شمارگان 550 نسخه از سوی انتشارات نوید شیراز با همکاری «پژوهشهای ایرانی» منتشر میشود.
مرادی غیاثآبادی بیان کرد: 6 کتاب دیگر با نامهای «فرهنگنامه ایران باستان»، «سنگنگارههای صخرههای ایران»، «فراهاننامه»، «مناسبات مدنی جوامع باستان»، «گوی بالدار» و «زیورافزارهای باستانی قفقاز» که همگی سال 91 منتشر شدهاند در نمایشگاه کتاب از سوی دو انتشارات نوید شیراز و انتشارات ایرانشناسی ارایه خواهند شد.
بیستوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران 11 تا 21 اردیبهشتماه در مصلای امام خمینی (ره) برگزار میشود.
سهشنبه ۲۷ فروردین ۱۳۹۲ - ۱۲:۴۰
نظر شما