یکشنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ۱۱:۰۱
«زمان و مکان در داستان مدرن» به کتابفروشی‌ها آمد

«زمان و مکان در داستان مدرن» نوشته وسلی کورت، با ترجمه فرناز گنجی و محمدباقر اسماعیل‌پور منتشر شد. «روایت‌شناسی» محور اصلی این کتاب است. در این کتاب آثار نویسندگانی چون جوزف کنراد،گراهام گرین، توماس هاردی و مورگان فورستر، همراه با تئوری‌ها بررسی شده است.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، کتاب «زمان و مکان در داستان مدرن» یک اثر تحقیقی و تئوریک در موضوع «روایت‌شناسی» است. سه بخش دارد که به ترتیب عبارتند از «پیش‌گامان مدرنیسم و باستان‌شناسی روابط مکانی»، «متاخرین مدرنیسم و غایت‌شناسی روابط – مکان» و «گامی به سوی تئوری روایت مدار روابط – مکان». 

کتاب دو مقدمه دارد، یکی مقدمه نویسنده برای ترجمه فارسی کتاب و دیگری هم مقدمه مترجمان. بخش نتیجه‌گیری هم با نام «رهاندن شهر از مادی‌گرایی» مشخص شده است. 

مباحث کتاب هم با یک مقدمه سه بخشی شروع می‌شود. بخش‌های این مقدمه نیز به ترتیب با این عناوین مشخص شده است: «مطالعات فرهنگی و زبان مکان»، «زبان معناگرا و گفتمان روایی» و «گامی به سوی نظریه روایت – محور و روابط مکانی.» 

نویسنده برای فهم بیشتر مخاطب از تقسیم‌بندی‌های مدرنیسم به آثار چند تن از نویسندگان بزرگ معاصر چون توماس هاردی، جوزف کنراد، ادوارد مورگان فورستر، گراهام گرین، ویلیام گلدینگ و موریل اسپارک، اشاره می‌کند و مثال‌های ادبی خود را از میان آثار این نویسندگان انتخاب می‌کند. 

در بخشی از مقدمه نویسنده کتاب می‌خوانیم: «این حقیقت که یکی از کتاب‌های من به زبان فارسی ترجمه شده، مایه افتخار و مباهات من شده است. امکان این‌که این اثر به زبان داریوش اول و ابوعلی سینای بزرگ مورد مطالعه قرار بگیرد، در باورم نمی‌گنجد... امید دارم خوانندگان کتابم، به این تشخیص برسند که هویت ملی و ساختارهای سیاسی، برگرفته از و وابسته به روابط با مکان‌ها می‌باشد و این گونه روابط بخش جدایی ناپذیر هویت و زندگی مردم‌اند.» 

مترجمان در مقدمه خود بر این کتاب درباره وسلی کورت، نویسنده این کتاب نوشته‌اند: «کورت استاد مدرنیته دانشگاه دوک که هم‌اکنون ریاست بخش ادیان و مذاهب دانشگاه فلوریدا را نیز بر عهده دارد، ضمن نقد و یا بهتر است گفته شود کالبدشکافی جامعه مدرن و غرب به ویژه انگلیس سال‌های 1920 تا 1985، تبعات و ضایعات تحولات اجتماعی ناشی از مدرنیسم را با صداقتی مثال زدنی و با اتکا به احاطه به مدرنیته و دانش ادیان، تجزیه و تحلیل می‌کند.» 

همچنین مترجمان کتاب با نویسنده یک گفت‌وگوی کوتاهی هم داشته‌اند که پس از مقدمه در این ترجمه درج شده است. 

«زمان و مکان در داستان مدرن» نوشته وسلی کورت، با ترجمه مشترک فرناز گنجی و محمدباقر اسماعیل‌پور، شمارگان هزار جلد، 371 صفحه و بهای 27 هزار و 500 تومان از سوی انتشارات آوند دانش روانه کتابفروشی‌ها شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط