به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، این اثر دو روز پیش برای ارایه در نمایشگاه کتاب تهران از سوی نشر یادآوران منتشر شده است.
مسعود آذربایجانی مدیر انتشارات یادآوران درباره این اثر به ایبنا گفت: نذیر قیصر که شناخت عميقي از فرويد، آبراهام مازلو، كارل راجرز و ديگر روانشناسان و روانكاوان دارد در اين اثر تحليلي به مقایسه رواندرماني كنوني غرب با نظريه اقبال لاهوری میپردازد. قیصر در این اثر اقبال را به عنوان نماينده ميراث فرهنگ شرق در نظر گرفته و با مطالعه در آثارش دريافته كه او روانشناسي فلسفي است كه انديشهاش تبیینکننده شناخت واقعي شخصيت آدمي به لحاظ يگانگي و جامعيت آن است.
وی افزود: به عقيده نذير قيصر انسانی که در پي یک زندگي سالم است، نه تنها بايد به دین ایمان داشته و روابطش را نیز با هموعانش گسترش دهد، بلكه باید در پي تعالي منزلتش در جهان نيز باشد. آدمي بايد بكوشد خود و ديگران را دوست بدارد و دقیقا در این جاست که برترين وجه خودآگاهي انسان فقط از طريق تجربه ديني تحقق مييابد. همچنین به عقیده او روانشناسان غربی نتوانستند نظریهای معتبر در باب شخصيت وضع كنند، زيرا روشهاي دنيوي آنان راه به قلب مساله نميبرد اما در شرق راه برای رسیدن به حقيقت شخصيت آدمي باز است.
آذربایجانی ادامه داد: اين كتاب به دو بخش تقسيم شده است، در بخش نخست دیدگاههایی بررسی ميشوند كه روانشناسان غربي درباره شخصيت ارایه دادهاند. در این بخش قیصر تاکید دارد که ديدگاه اقبال درباره شخصيت شامل رشد آن هم ميشود. نظريه او به لحاظ دارا بودن نكات بيشمار درباره رشد شخصيت انساني، برتر از ديدگاه آبراهام مازلو (چهره ممتاز روانشناسي انسانگرايانه) و ديگر روانشناسان غربي است. بخش دوم اين كتاب به محدوديتهاي رواندرماني غربي میپردازد كه نتيجه طبيعي مفهوم تحريف شده شخصيت است. مولف در دو فصل آخر كتاب اهميت خلاقيت و استغناء را در رواندرماني بررسي ميکند.
کتاب «نقد روانشناسي و رواندرماني غرب از نگاه اقبال» توسط نشر یادآوران با قیمت 9 هزار تومان منتشر و در نمایشگاه کتاب عرضه شده است.
بیست و ششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران تا 21 اردیبهشت در مصلای امام خمینی(ره) برپاست.
سهشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ۱۲:۱۰
نظر شما