چهارشنبه ۹ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۴:۱۴
روح مقاومت در عملیات کربلای 5 بازگو شد

مهدی خداوردی‌خان که کتاب «عملكرد لشكر 27 محمد رسول‌الله(ص) در عمليات كربلای 5» را برای انتشار به مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس سپرده، معتقد است: شرح این عملیات مقدس روح مقاومت و تحول‌آفرینی را به جوانان منتقل می‌کند.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، کتاب «عملكرد لشكر 27 محمد رسول‌الله(ص) در عمليات كربلای 5: محور كانال پرورش ماهی» را مهدی خداوردی‌خان درباره عملیات لشکر 27 در کانال ماهی نوشته است.

خداوردی‌خان درباره دلایل پرداختن به این موضوع توضیح داد: در زمان جنگ تحمیلی راوی لشکر 27 محمد ‌رسول‌الله بودم و به دلیل نقش با اهمیتی که این لشکر در کنار لشکرهای 25 کربلا، 41 ثارالله‌(ع) و 10 سیدالشهدا (ع) در حفظ کانال ماهی داشت، به این لشکر پرداختم.

وی با بیان این‌که تاکنون اثر مستقلی درباره عملکرد لشکر 27 محمد رسول‌الله در عملیات کربلای پنج نوشته نشده است، گفت: حدود یک سال برای نگارش این کتاب زمان گذاشته‌ام.  با توجه به ایستادگی و رشادت نیرو‌های این لشکر در طول عملیات، معتقدم که بیان آن‌چه در این عملیات گذشت می‌تواند فرهنگ ایستادگی، مقاومت و تحول‌آفرینی را به خوبی به جوانان منتقل کند.

خداوردی‌خان که این کتاب را به صورت داستان مستند نوشته است، درباره دلیل بهره‌گیری از این شیوه گفت: با توجه به این‌که هفت گردان از لشکر 27 محمد رسول‌الله (ص) به مدت هفت شبانه روز در عملیات کربلای 5 نبرد کردند، با حجم زیاد اطلاعات در این عملیات روبه‌رو بودم و این امر سبب شد که نقش لشکر 27 محمد رسول‌الله را به‌ صورت داستان مستند بیان کنم.

نویسنده کتاب «مهران در تحولات جنگ ایران و عراق» اثر تازه تالیفش را دارای 9 بخش معرفی کرد و افزود: داستان مستند این کتاب با ورود یکی از راویان جنگ به یکی از یگان‌های عمل‌کننده در عملیات کربلای 4 آغاز می‌شود. پس از ناکام ماندن لشکر 27 محمد رسول‌الله در عملیات کربلای 4، بیم آن می‌رفت که دیگر عملیاتی بر عهده این لشکر گذاشته نشود. در نخستین بخش کتاب به مذاکراتی پرداخته‌ام که از سوی فرماندهان برای به کارگیری از ظرفیت لشکر 27 انجام شده بود.

وی ادامه داد: در نهایت با توجه به گستردگی عملیات کربلای پنج و توان رزمی بالای لشکر 27 محمد رسول‌الله، نحوه اجرای عملیات برای لشکر 27 محمد رسول‌الله از سوی سردار محمد کوثری، فرمانده وقت لشکر 27 تشریح و ایفای نفش مهمی در مرحله دوم عملیات به این لشکر واگذار شد.

این راوی دوران دفاع مقدس با اشاره به اهمیت تسلط نیروهای ایرانی بر کانال ماهی و نقش لشکر 27 درحفظ آن، تاکید کرد: اگر این خط می‌شکست، راه نفوذ به جبهه دشمن هموار می‌شد و سرنوشت جنگ تغییر می‌کرد.

مهدی خداوردی‌خان که راوی لشکر 27 در عملیات کربلای 5 بود، درباره منابع تالیف «عملکرد لشکر 27 محمد رسول‌الله در کربلای 5» توضیح داد: منبع اصلی کتاب نوار‌های ضبط شده از عملیات بود که با پیاده‌سازی مورد استفاده قرار گرفت. همچنین از اسناد موجود در مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس هم در این زمینه بهره گرفتم.

مولف کتاب «اول‍ی‍ن ع‍م‍ل‍ی‍ات دری‍ای‍ی س‍پ‍اه پ‍اس‍داران در خ‍ل‍ی‍ج ف‍ارس» در این ‌باره افزود: برخی  نقاط ابهام اجرای عملیات را با انجام مصاحبه‌هایی با نصرت اکبری، فرمانده گردان مالک، رضا ایزدی، فرمانده گردان عمار، حسن محقق، فرمانده گردان حبیب‌بن مظاهر و نیز برخی دیگر از جانشینان فرماندهان برطرف کردم.

وی به‌کارگیری نقشه‌های عملیاتی در لابه‌لای متن کتاب را از ویژگی‌های اثرش دانست و افزود: این کتاب در مرحله ویرایش نهایی قرار دارد و تا سالروز اجرای عملیات کربلای پنج (دی‌ماه 92) از سوی مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس به چاپ خواهد رسید.

عملیات کربلای پنج در 19 دی 1365 آغاز شد و نیروهای ایرانی، خود را به پیچیده‌ترین استحکامات دشمن در شرق بصره رساندند و نبرد پیروزمندانه‌ای را تا دوم اسفند ماه ادامه دادند. در این عملیات، منطقه شلمچه به عنوان یکی از اهداف مهم نظامی در کنترل رزمندگان جمهوری اسلامی ایران قرار گرفت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها