چهارشنبه ۳۰ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۵:۲۹
نماینده ناشران و نويسندگان در مراسم معارفه وزیر جدید چه خواهد گفت؟

نادر قدیانی یکی از سخنرانان حاضر در جلسه تودیع و معارفه وزیر جدید ارشاد است که به ایراد سخنرانی از سوی جامعه ناشران خواهد پرداخت و دغدغه‌ها و مطالبات آنها را بیان خواهد کرد. وی چندی پیش در نامه‌ای به کاندیداهای ریاست جمهوری دغدغه‌های ناشران و نویسندگان را بازگو کرده بود._

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، مراسم معارفه علی جنتی، وزیر جدید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اهالی فرهنگ و هنر، پنجشنبه 31 مرداد ماه در تالار وحدت برگزار می‌شود.

بر اساس اخبار اعلام شده این مراسم در دو بخش برگزار خواهد شد. در ابتدای این همایش، مراسم تودیع سید محمد حسینی و معارفه علی جنتی با حضور معاون اول ريیس جمهوری برگزار خواهد شد. در بخش دوم مراسم نیز هنرمندان و اهالی فرهنگ به سخنرانی خواهند پرداخت و دغدغه‌ها و مطالبات خود را در حضور وزیر جدید ارشاد بیان خواهند کرد.

در این جلسه نادر قدیانی، سید محمود دعایی، رضا امیرخانی و چند تن از نمایندگان مجلس حضور خواهند داشت. در اين ميان نادر قدیانی نيز درباره مطالبات ناشران به ایراد سخنرانی خواهد پرداخت.

 با توجه به نامه‌ای که وی چندی پیش به کاندیداهای ریاست جمهوری درباره مسایل مربوط به حوزه نشر نوشته بود، احتمالا محورهای مطالبات وی در این سخنرانی این موارد خواهد بود:

*مطالبات ناشران و نویسندگان از نگاه قدیانی
رییس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران در اين نامه شش مساله را به عنوان دغدغه‌ها و مطالبات مطالبات ناشران و نويسندگان مطرح كرده است و خواهان توجه به اين مسايل شده بود.

*نبود متولي ثابت در خصوص تامين مواد اوليه صنعت نشر
وي در اين نامه و در نخستین سطر مطالبات خود آورده است: «با این‌ که بیش از سه دهه از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی ایران می‌ گذرد اما هنوز متولی ثابت و مشخصی در ارتباط با مسايلی که مربوط به تأمین مواد اولیه صنعت نشر می‌ شود، درنظر گرفته نشده است. سؤال من این است که آیا بالأخره این مسؤولیت به عهده نهاد مشخصی گذاشته خواهد شد؟»

*يارانه كاغذ
قديانی در سطر دوم نامه خود آورده است: «به مبحث دیگری که برای اهالی نشر از اهمیت بسیاری برخوردار است، همان بحث قدیمی یارانه کاغذ است؛ حمایتی که در گذشته متوجه ناشران کتاب بود، ولی اکنون چند سالی می ‌شود که قطع شده و دیگر حمایتی در این زمینه از سوی دولت انجام نمی‌ شود. توجه دوباره به بحث یارانه کاغذ یا ثبات قیمت با ارز مبادلاتی بویژه در شرایط فعلی اقتصادی نوعی حمایت از اهالی کتاب‌، خوانندگان کتاب و حتي راهکاری در جهت حفظ فرهنگ و علوم کشورمان به شمار می‌ آید؛ راهکاری که از چند سال قبل متوقف شده و ما اهالی کتاب انتظار داریم بدانیم که کاندیداهای محترم ریاست ‌جمهوری آیا توجهی دوباره به سوی آن خواهند داشت یا خیر!»

*راه اندازي فروشگاه زنجيره اي كتاب

وي درنظر گرفتن تسهیلات برای دسترسی ساده‌ تر مردم به کتاب را یکی دیگر از مشکلاتی برشمرد که در این سالها چاره ‌ای برای آن اندیشیده نشده است و در اين نامه به راه اندازي فروشگاه زنجيره اي كتاب اشاره مي كند و مي گويد:« در همین رابطه به نظر می‌ رسد در شرایط فعلی برای دسترسی بهتر مردم به کتاب ما نیازمند راه‌اندازی فروشگاه‌های زنجیره‌ ای کتاب هستیم؛ پیشنهادی که اینجانب در بیست و پنجمین دوره از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در حضور مقام معظم رهبری مطرح کردم و ایشان هم نظر مثبتی در رابطه با آن داشتند.
با توجه به فقدان چنین فروشگاه‌ هایی که کار دسترسی مردم به امر مطالعه را تسهیل ببخشد و از طرفی فقدان وجود کتاب‌ فروشی در محله ‌های مختلف شهرها و استان‌ها‌، احداث کتابخانه‌ های کوچک در مجتمع ‌های بزرگ مسکونی راهکار مناسبی به شمار می ‌آید‌؛ آن هم در مجتمع‌ هایی که تعداد واحدهای آن‌ها بالای ۴۰ واحد است.»

*شكل گيري شوراي عالي كتاب
وي در ادامه بيان كرد:‌ «از طرفی برای حمایت از کتاب و اهالی آن در کشور شاید بهتر باشد که شورایی تحت عنوان شورای عالی کتاب شکل بگیرد؛ شورایی که تمام دستگاه‌ های دولتی و حکومتی در آن نماینده‌‌ای داشته باشند تا ما شاهد سامان یافتن کتاب و مشکلات آن باشیم.»

* مميزي كتاب
ممیزی کتاب هم یکی از مشکلاتی به شمار می ‌آید که اهالی کتاب سال هاست با آن دست و پنجه نرم می‌کنند؛ مشکلی که همواره از دغدغه ‌ها و چالش ‌های مهم در صنعت نشر بوده است. متأسفانه با وجود گله‌ های نویسنده‌ ها‌،مترجمان‌ و ناشران کتاب ما همچنان با نبود شفاف ‌سازی‌های قانونی در این مساله روبرو هستیم.

* معافيت مالياتي ناشران وكتابفروشان
وي یکی دیگر از مشکلاتی که آن را به صورت سؤالی در برابر کاندیداهای محترم مطرح می ‌کند، بحث معافیت مالیاتی ناشران و کتاب‌ فروشان کشور است. این که در نهايت سرانجام این مساله که از سال ۸۰ تا به امروز هنوز در خصوص آن شفاف ‌سازی نشده، قرار است به کجا برسد؟ البته با این طرح موافقت شده، اما هنوز به مرحله عمل نرسیده است. حمایت از این مساله به کجا می ‌رسد؟ آیا باید همچنان مشاغل سودآور نظیر رستوران‌ها گسترده‌ تر شوند، اما مراکز فرهنگی ما در همین وضعیت باقی بمانند؟

خبرنگار: مهدی سرایی

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها