به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، در طول تاریخ فرماندهان ارشد و رهبران دولتها از عملیات روانی بهرههای زیادی بردهاند، اما با پیشرفت روزافزون دانشهای روانشناسی، زبانشناسی و نظریات روابط بینالملل و ارتباطات، عملیات روانی به منزله ابزار استراتژیک مهمی قلمداد شد.
عملیات روانی برای بسیاری از مردم تصور کنترل دولت بر رسانهها تلقی میشود، این مفهوم خود به خود زمینهساز کانالیزه شدن اخبار و سانسور در جامعه است.
این کتاب با رویکرد بررسی مفهوم عملیات روانی و اینکه استفاده از این ابزار در جوامع چه تاثیر و تاثراتی دارد به نظریات محققانی مانند «نیکولو برناردو ماکیاولی» فیلسوف سیاسی، شاعر، آهنگساز و نمایشنامهنویس مشهور ایتالیایی که بخشی از اندرزهای او در کتاب «شهریار» آمده و «توماس هابز» یکی از فیلسوفان سیاسی برجسته انگلستان که بیشتر به سبب کارهایش در فلسفه سیاسی و کتاب «لوایتان» شهرت دارد، میپردازد و از منظر یافتههای آنها ریشههای مفهومی و عملیاتی جنگ روانی را میکاود.
ذوالفقاری، مولف کتاب در سه بخش و 12 فصل جنگ روانی را به لحاظ ساختار و مبانی، اصول طراحی عملیاتی و بررسیهای موردی تحلیل و حلاجی میکند.
نخستین چاپ کتاب «عملیات روانی؛ جنگ سرد اطلاعات و فریب استراتژیک» را انتشارات دانشگاه امام صادق(ع) در مهر ماه سال جاری با شمارگان هزار نسخه در 336 صفحه منتشر خواهد کرد.
چهارشنبه ۱۳ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۲:۱۷
نظر شما