کتاب «ارزشگذاری اقتصادی جنگل» ترجمه سید مهدی حشمت الواعظین از سوی سازمان انتشارات جهاددانشگاهی منتشر شد.-
در بخش از این کتاب میخوانیم: « ارزش گذاری هدف نیست بلکه بخشی از فرایندی است که باید ارزش واقعی جنگل ها را نشان دهد. نباید به روشهای فعلی ارزشگذاری بسنده کرد. جنگلها کالاها و خدمات مختلف تولید میکنند و این محصولات ارزشهای اقتصادی و غیراقتصادی دارند. با این حال، کل ارزش اقتصادی جنگل را نمیتوان با جمع کلیه ارزشهای آن برآورد کرد زیرا برخی از این محصولات و درنتیجه ارزشهای آنها از یکدیگر مستقل نیستند.»
کتاب «ارزشگذاری اقتصادی جنگل» در 9 فصل تالیف شده است. فصل اول به تعریف مساله ارزشگذاری میپردازد.
درفصل دوم هدف ارزش گذاری، شرایط زمانی – مکانی و نتایج مورد انتظار ارایه میشود.
فصل سوم کتاب به مساله جمعآوری اطلاعات مورد نیاز، کمبود دادهها و مشکلات اندازهگیری میپردازد.
معرفی روشها و فنون ارزشگذاری و کاربردهای آن درفصل چهارم بررسی میشود.
فصل پنجم کتاب به عدم قطعیت و چگونگی برخورد با آن اشاره میکند. عدم قطعیت در بحث جنگل موضوعی کلیدی است. بسیاری از منافع و ارزشهای بهدست آمده از جنگل اندازه گیری نمیشوند و یاقابل اندازهگیری نیستند و این فصل راه حلهایی برای برخورد با این جنبه مهم ارایه میکند.
درفصل ششم مبانی ارزشگذاری جنگل مطرح میشود. این فصل به هزینهها، منافع و روشهای برآورد ارزش کالا و خدمات جنگل میپردازد.
در دو فصل بعدی کتاب مثالهایی از محصولات ارزشگذاری و ارزشهای برآورد شده ارایه شده و در فصل پایانی کتاب به نتیجهگیری ازمطالب مورد بحث پرداخته میشود.
کتاب «ارزشگذاری اقتصادی جنگل » تالیف دکتر سباستیو کنگن به همت دکتر سیدمهدی حشمت الواعظین عضو هیات علمی دانشگاه تهران ترجمه و توسط سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی در 312صفحه با شمارگان هزارنسخه به قیمت 12 هزارتومان روانه بازار نشر شده است.
نظر شما