به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، این شاعر گفت: با توجه به تجربههایم در عرصه شعر معتقدم که این کتاب ساختار محکمی دارد و یکی از بهترین مجموعههای اشعاری است که در 10 سال اخیر چاپ شده است.
وی گفت: این مجموعه دارای چهار بخش است که هر کدام شعرهای متفاوتی دارند. بخش نخست، به نام «از پنهان تنهایی» مجموعهای از شعرهای کوتاه و بلند من هستند و فصل دوم با نام «مادرم زنی زیبا بود» شعرهای عاشقانه مرا دربرمیگیرد و «دلشوره فردا نیامده» شعرهای بلند اجتماعی من است، همچنین «اسبههای زخم» نام فصل آخر این مجموعه است که شامل شعرهای کوتاه اجتماعی میشود.
یوردشاهیان ادامه داد: «شب بوی سرخ» نیز نام گزیده اشعار من است که انتشارات فرزان روز آن را به چاپ خواهد رساند. همچنین «دلباختگان بی نام شهر من» عنوان رمان من است که از سوی نشرمرکز منتشر خواهد شد.
وی توضیح داد: در این رمان، از قصهها و حکایتهای فارسی الگوبرداری کردهام، داستانهایی مثل هزار و یک شب، سمک عیار، سندبادنامه، حکایتهای گلستان سعدی و قصههای عامیانه. در این داستانها معمولاً یک داستان بلند آورده و در دل آن داستانهای مختلف بیان میشود. در این رمان هم راوی، خاطرات خودش را نقل میکند و در دل خاطراتش حرف تکتک مردم شهر آورده میشود. این رمان، داستان 100 سال اخیر ایران است و از مشروطه تا کنون ادامه دارد.
اسماعیل یوردشاهیان(اورمیا) متولد 1334 ارومیه، شاعر، نویسنده پژوهشگر و استاد دانشگاه است. از میان شعرهای او میتوان به مجموعههای نيار (1349. انزلی – اورميه)، کوزه (1350. نشر مجله سخن- تهران)، مرثيههای کولی (1353، نشر مجله سخن- تهران)، خيمه درپایيز( 1369، نشر رودکی- اورميه)، آبی در آشوب (1370، نشر رودکی- اورميه)، ترانه آبی (1378، نشر يوشج- تهران)، اورميای بنفش (1379، نشر يوشج- تهران)، در ويرانی صبح (1381، نشرقصيده سرا- تهران)، چيزی به خواب زمين نمانده است (1382،نشرقصيده سرا- تهران)، آوازهاي اورميا (نشر و پژوهش فرزان روز- تهران) و مجموعه شعرهای «شعر دریا»، «پنهان از ماه»، «هواي بيقرار»، «كسي با پاييز می رود»، «به روزهای دیگر»(برگزیده اشعار) و «شب بوی سرخ»(برگزیده اشعار) اشاره کرد.
از میان رمانهای وی نیز میتوان از «خزان»(1377 نشر قصيده سرا- تهران)، «آنجا كه زاده شدم»، «سامانچی قیزی»(دختر کاه فروش) و «راي و رعنا» یاد کرد. وی در عرصه پژوهش هم دو کتاب با عناوین «تبارشناسی قومی و حيات ملی» (1380 نشر فرزان روز- تهران)، و «مبانی حسی زبان و شعر» نام برد. «مسافر باغ سیب» عنوان تنها مجموعه داستان این شاعر و نویسنده است.
دوشنبه ۱۵ مهر ۱۳۹۲ - ۱۷:۰۲
نظر شما