چهارشنبه ۶ آذر ۱۳۹۲ - ۱۰:۰۰
«خشونت‌های خانوادگی» به قلم افشین طباطبایی در راه است

افشین طباطبایی، نویسنده کتاب «خشونت‌های خانوادگی» با اعلام خبر انتشار این اثر در آینده نزدیک عنوان کرد: در بسیاری از خانواده‌ها، خشونتی پنهان در بین تمام اعضای خانواده وجود دارد و این پدیده‌ای است انکارناپذیر.-

افشین طباطبایی در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، با اشاره به این‌که کتاب «خشونت‌های خانوادگی» به زودی چاپ و روانه بازار نشر می‌شود، در مورد موضوع این کتاب گفت: این اثر مطالعه و پژوهش‌ درباره اساس و بنیان خشونت‌های آشکار و پنهان در خانواده‌ها، نحوه شکل‌گیری آن، اشکال آن، را‌هکارهای مقابله و مهار آن است.
 
وی افزود: در این کتاب عنوان شده است که خشونت، موضوعی فراگیر و شایع است و از آن‌جا که در تمام خانواده‌ها خشونت رخ می‌دهد، این موضوع، مساله‌ای انکارناپذیر است و ارتباطی به تحصیلات، سن و جنسیت افراد هم ندارد. برای نمونه، خشونت فقط منحصر به خشونت بر زنان در خانواده‌ها نمی‌شود، بلکه ممکن است خشونتی پنهان از طرف زنان بر مردان یا از طرف کودکان بر پدر و مادر و بالعکس هم صورت بگیرد و متاسفانه، این‌گونه خشونت‌ها، خشونت‌هایی هستند که اکنون رواج بسیاری در بین خانواده‌ها پیدا کرده است.

وی انگیزه تالیف کتاب «خشونت‌های خانوادگی» را بازخوردهای مثبت تالیف کتاب‌های پیشین خود عنوان کرد و گفت: از آن‌جا که نوشتن کتاب‌های «خشونت‌های اجتماعی»، « نزاع خیابانی» و «دفاع» با استقبال بسیار خوبی برخوردار بود و از طرف دوستان، این‌گونه قلمداد شد که در این‌ کتاب‌ها حرف‌های تازه و جالبی گفته شده است و گام مهمی به ویژه برای افزایش آگاهی جوانان و دختران نوجوان برداشته شده است، انگیزه‌ای برای تالیف اثری جدید در این حوزه شد. 

وی ادامه داد: از آن‌جا که تمام خانواده‌ها نه‌تنها در ایران بلکه در تمام دنیا، درگیر انواع خشونت در شدت و ضعف‌های متفاوت هستند و این موضوع، تحقیقات جامع و جدی را می‌طلبد، برآن هستم تا در آینده هم تحقیقات خود را در این زمینه ادامه دهم. 

طباطبایی درباره علت ضروری بودن این موضوع افزود: خشونت، پدیده‌ای است که ممکن است برای همه افراد به صورت لحظه‌ای و در اثر حادثه‌ای کوچک و غیر مهم پیش بیاید، اما متاسفانه بیشتر افراد نمی‌دانند در این لحظه چه واکنشی از خود نشان دهند و چگونه خشم خود را فرو برند و یا حداقل واکنشی با خطرات کمتر از خود نشان دهند و معمولا دست به کارهایی می‌زنند که می‌تواند یک عمر پشیمانی به ‌همراه داشته باشد. از این‌رو افراد باید ابتدا با پدیده خشونت، شکل و شمایل آن و راه‌های فروبردن خشم خود آشنا شوند تا عکس‌العمل‌های لحظه‌ای و ویران‌کننده کاهش یابد. 

وی ادامه داد: هرچه آگاهی جامعه از این پدیده بالاتر رود به دنبال آن، خطرات و ضریب نفوذ آن نیز کاهش می‌یابد و این برای سالم‌سازی جامعه ضروری است. 

این پژوهشگر اجتماعی توضیح داد: خشونت انواع مختلفی دارد و یکی از انواع خشونت‌های ظاهری که در خانواده‌ها بسیار رایج است و جدی گرفته نمی‌شود، تمسخر کردن همدیگر در جمع‌های خانوادگی است و این موضوعی است که در این کتاب تاکید زیادی بر آن شده است. 

طباطبایی افزود: خشونتی که در این کتاب مدنظر است و باید با آن مقابله کرد، خشونت بی‌جا و غیر ضروری است و این چیزی است که باید در وجود خودمان و دیگران با آگاهی افراد جامعه رفع و با آن مقابله کنیم. 

افشین طباطبایی دانش‌آموخته روانشناسی و پژوهشگر اجتماعی است. کتاب‌های «یک نفس زندگی»، «نزاع خیابانی و چاقوکشی»، «دفاع» و «خشونت‌های اجتماعی» از آثار این نویسنده و پژوهشگر است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها