پنجشنبه ۱۹ دی ۱۳۹۲ - ۱۰:۴۲
سانسور و ممیزی به ویرایش و بازبینی تبدیل شود

در دیدار صمیمانه رییس جمهوری با هنرمندان کشورمان محمدمهدی عسگرپور در جایگاه نماینده هنرمندان سینما به روی صحنه رفت و برخی مطالبات اهالی سینما را بیان کرد.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران( ایبنا)، محمد مهدی عسگرپور مدیرعامل خانه سینما در سخنانی با اظهار تاسف از حادثه دلخراش انفجار صبح روز گذشته (18 دیماه) در سر صحنه فیلم «معراجیها»و جان باختن برخی عوامل این فیلم گفت: آقای رییس جمهوری! پیش از هر چیز مایلم به نمایندگی از سینماگران مراتب سپاس خانواده بزرگ سینما را از وفاداری به تعهد انتخاباتی‌تان در خصوص بازگشایی خانه سینما اعلام دارم. به تعبیری اولین دری که با کلید تدبیر دولت یازدهم باز شد قفل خانه سینما بود و سپاس که به وعده خود پایبند بودید.

وی ادامه داد: برای اصحاب فرهنگ و هنر، باور دولتمردان به این که اشتغال در عرصه فرهنگ و هنر یک «حق» است و نه یک «امتیاز»،مهمترین دغدغه است. انتظار داریم که شما این حق اشتغال اصحاب فرهنگ و هنر را به رسمیت بشناسید.

هنرمندان و اصحاب فرهنگ سرزمین ایران اسلامی در همین جامعه بالیده اند و زندگی می کنند. آنان جدای از نظام نیستند و خود بخشی از نظام و تحکیم کننده آنند. سینما می تواند یار خوبی برای دیپلماسی فعالی که دولت یازدهم آن را در پیش گرفته باشد. چرا که به اعتقاد بسیاری از سفرای کشورمان،سینما نه تنها بهترین سفیر فرهنگی که می تواند بهترین سفیر کشورمان باشد.

مدیر عامل خانه سینما اظهارکرد: شاغلان فرهنگ و هنر برای هر نوبت فعالیت شغلی ناچار و مجبور به دریافت مجوزند و در صورت تخلف که آن‌هم غالبا بدون حضور نمایندگانی از آن‌ها بررسی می‌شود کل فعالیت و اشتغالشان مشمول ممنوعیت می‌شود. انتظار داریم که شما این حقِ اشتغالِ اصحاب فرهنگ و هنر را به رسمیت بشناسید و مقرر فرمایید با بازنگری در آیین‌نامه‌ها و تهیه لوایح قانونی نسبت به احقاق این حقِ متکی بر اصول سوم و بیست و هشتم میثاق ملی با تشکیل سازمان‌های صنفی فرهنگی و هنری اقدام شود.

وی افزود: فرهنگ و هنر اشتغال‌زاست. میزان اعتبار لازم برای ایجاد اشتغال در عرصه فرهنگی کمتر از بخش صنعت است. کل جمعیت هنرمندان کمتر از 20 هزارنفر است پس باید بیمه بازنشستگی و بیکاری هنرمندان را اعمال کنیم تا اثبات شود که هنرمندان جدا از نظام نیستند. بی‌اعتمادی سال‌های گذشته را پایان دهیم و هنرمندان را در امور کشور مشارکت دهیم.

عسگر پور اظهار کرد: مصلحت از جمله کلیدواژه‌هایی است که معنایی دوگانه دارد. هر کسی برای دور زدن قانون از آن استفاده می‌کند.در هر جامعه‌ای و با هر رویکردی سانسور و نظارت وجود دارد. در کشور ما نیز مناسبات اجتماعی و ارزشی وجود دارد، اما سازوکار ما به شدت دچار اشکال است. در دیگر کشورها سانسور،‌نام بازبینی و ویرایش را به خود می‌گیرد.

وی در پایان یادآور شد: سینما می‌تواند یار خوبی برای دیپلماسی دولت باشد. اهل فرهنگ سال‌ها تلاش کرده‌اند اعتماد دولت را جلب کنند اینک زمان آن است که تدبیری کنیم تا اهل فرهنگ به دولت اعتماد کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها