جمعه ۲۰ دی ۱۳۹۲ - ۰۰:۱۲

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، محمد حنیف، نویسنده و منتقد ادبیات یکی از میهمانی بود که از جامعه نویسندگان در مراسم دیدار صمیمانه رییس جمهور با هنرمندان شرکت داشت. وی درباره این دیدار یادداشتی را در اختیار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) قرار داده است که در ادامه می‌آید:  

جلسه دیدار رییس جمهوری با هنرمندان یک جلسه نمادین بود، نمادی از وفاق و ساز و کاری برای رسیدن به همدلی. تلاشی برای از میان برداشتن فاصله صدر و ذیل، تمرین شنیدن سخن شهروند صاحب ذوق، هنرمند پراحساس زودرنج و نویسنده و شاعر نازک طبع دوراندیش، از سوی صاحب قدرت. که این خود اتفاقی‌ست میمون. 

دستور فی‌المجلس رییس جمهور هم مبنی بر احیای ارکستر ملی به نظر من بی‌زمینه نبوده است. رییس جمهوری که پیشتر در جایگاه مهم امنیت ملی نشسته و هر روز ریزترین اخبار امنیتی و سری این مملکت را می‌خوانده، نشان داده که با حوزه فرهنگ بیگانه نیست بلکه بسیار بیشتر از آنچه که در جلسه دیشب گفته شد، می‌داند و بی‌پرده‌تر از لحنی که بیان شد، شنیده. 

پس اهمیت گفتمان دیشب نه از جنبه اطلاع رسانی، که از جنبه نمادینش اهمیت بیشتری داشت. اینکه محمود دولت‌آبادی بود، لوریس چکناواریان بود و شهرام ناظریان هم. و ای کاش محمدرضا سرشار و علیرضا قزوه ومحمد رضا شجریان هم قدم رنجه می‌کردند. دیشب که فرزندان پیر و جوان و پیروان ادیان و سلایق مختلف را درکنار هم دیدم که شادمانه گرم سخن باهم شده بودند و پس از پایان جلسه، گویی جان تازه‌ای برای حرف زدن یافته بودند، از اینکه با اکراه دعوت را پذیرفته بودم، پشیمان بودم و با خودم کلنجار می‌رفتم که آیا واقعا رد دعوت‌های سال‌های پیش درست بوده؟
 
وقتی بعد از جلسه به همراه قاسمعلی فراست و پرویز شیشه‌گران از چند و چون آنچه که طی سه ساعت پیش رفته بود حرف می‌زدیم، شیشه‌گران از اوضاع نابسامان عراق و افغانستان و سوریه گفت و پرسید اگر حکام خشک مغز آن‌ها نیز برگزاری چنین جلساتی را تقویت می‌کردند و به اندیشمندانشان احترام می‌گذاشتند، آیا روند وقوع هرج و مرج و فرقه گرایی را در مملکتشان به تعویق نمی‌انداختند؟ من البته حتی با کمی بدبینی و رسوب مضمون سفرنامه ابراهیم بیگ، درکار ایرانی که هشت سال دیگر هم آش همین آش است و ... پذیرفتم . 

هر چند می‌دانم که مشکل عمیق‌تر است، و نشانه‌اش را باید در نشستن هنرمندان، هنگام به صحنه رفتن اهل هنری کهنسال و برخاستن ایشان، جلوی پای اهل سیاست یافت. فراست هم گرچه بر این باور بود که نه اتحادیه ناشران قوی پا خواهد گرفت و نه حال و روز داستان‌نویس از این بهتر خواهد شد، و دلیلش را هم قبول استعفای رییس کاری بنیاد ادبیات داستانی می‌دانست، اما او هم بر این باور بود که حضور سلایق مختلف و تاکید رییس جمهور بر غلط بودن اصطلاح هنرمند ارزشی و غیر ارزشی، لااقل به وحدت ملی کمک خواهد کرد. 

در نهایت هم خاطره‌ای گفت. گفت که وقتی مدیر برگزاری همایش بیست سال ادبیات داستانی انقلاب بوده است، نزد هوشنگ گلشیری رفته و به او گفته : شما برگزیده جشنواره نیستید، ولی دوست داریم در آن شرکت کنید. گلشیری پذیرفته و زودتر از دیگران آمده بود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، دیدارصمیمانه اهالی فرهنگ و هنر با حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی رییس جمهوری کشورمان، شامگاه چهارشنبه ۱۸ دیماه با حضور جمع زیادی از هنرمندان، سینماگران، نویسندگان، شاعران، اهالی موسیقی، تئاتر و هنرهای نمایشی در تالار وحدت برگزار شد.

در این دیدار رضا امیرخانی، ابراهیم حقیقی، عبدالجبار کاکایی، نغمه ثمینی و محمد مهدی عسگر پور به نمایندگی از نویسندگان، هنرمندان هنرهای تجسمی، اصحاب تئاتر و هنرمندان سینما نظرات و دیدگاه های خود را بیان کردند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها