یوسف علیخانی، مدیر نشر آموت در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، درباره مشکلات اداره کتاب و اولویتهای کاری مدیر جدید این اداره گفت: مشکلات اداره کتاب چندان ربطی به مدیران آن ندارد بلکه سیستم این اداره باید تغییر کند.
وی افزود: یکی از مسوولان این اداره کتاب میگفت که این اداره در سال توان ارایه چهار هزار مجوز را دارد اما در حال حاضر هر سال به بیش از شش هزار کتاب مجوز میدهد. با این شرایط اداره کتاب هر چقدر هم که خوب کار کند باز هم حرف و حدیثهای فراوانی درباره عملکرد این اداره وجود خواهد داشت.
علیخانی یکی از مشکلات اداره کل کتاب را غیر خودی خواندن نویسندگان خواند و گفت: بسیاری از بررسان این اداره، نویسندگان را غیر خودی میدانند اما زمانی که نویسندهای با یکی از این بررسان دیدار میکند، مسایل بر طرف میشوند و مشکلات بوجود آمده مرتفع میشوند.
نویسنده کتاب «اژدها کشان» درباره خواستههای خود از مدیر جدید اداره کل کتاب گفت: انتظار من به عنوان یک ناشر از اداره کتاب این است که مسوولان این اداره با ناشران و نویسندگان مهربان باشند و برخورد آنها با ناشران مناسب باشد. ناشران رابط بین نویسندگان و ارشاد هستند و باید عدالت در میان ناشران و نویسندگان به یکسان اجرا شود و تفاوتی در اجرای قوانین وجود نداشته باشد. وقتی ما به عنوان یک ناشر مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد را برای فعالیت میپذیریم و به تمامی خط قرمزها احترام میگذاریم، از مسوولان اداره کتاب این توقع را داریم که ما را خودی بدانند و رفتار توام با مهربانی با ما داشته باشند.
علیخانی افزود: از دیگر انتظارات ناشران آن است که کتاب در یک فرآیند سریع مورد بررسی قرار گیرد. برخی از ناشرانی که آثار زیادی را به اداره کتاب میفرستند به دلیل حجم بالای کار ممکن است برخی از آثارشان از قلم بیفتد و برای مدتی پیگیری نکنند و بعدها متوجه شوند که در اداره کتاب به آن رسیدگی نشده است. این موجب کدورت میان ناشر و نویسنده و یا نویسنده با اداره کتاب میشود و با باید با تدابیر مناسب مانع این کارها شد.
چهارشنبه ۲۵ دی ۱۳۹۲ - ۰۰:۱۰
نظر شما