جمعه ۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۱:۲۶
سیر تاریخی سفال زرین فام بررسی شد

«بررسی سیر تاریخی سفال زرین فام در جهان» نوشته مهناز محمدزاده میانجی از سوی انتشارات سروش روانه کتابفروشی‌ها شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، محمدزاده میانجی نویسنده این کتاب در هفت فصل به بررسی و تحلیل تاریخی سفال زرین‌فام در جهان پرداخته است. 

«عراق نخستین خاستگاه آثار سفالگری زرین‌فام»، «ظروف زرین فم مصر در دوره فاطمیان»، «زرین‌فام سوریه»، «زرین فام ایران»، «زرین فام اعراب مغربی در سرزمین اسپانیا»، «زرین فام اسپانیایی – مغربی» و «زرین فام ایتالیا: ناحیه دروتا و گوبیو» به ترتیب فصول هفت‌گانه این کتاب را تشکیل می‌دهند.
 
«زرین فام» نوعی تزیین رولعابی است که از آن برای ایجاد جلای فلزی خاصی در سطح قطعات لعابدار استفاده می شود. در سراسر تاریخ سفالگری، از میان تمام شیوه‌های تزیین سفال، نقاشی زرین فام به علت درخشش و انعکاس رنگین کمانی‌اش بسیار مورد توجه بوده است. 

در این کتاب همچنین تصاویری زیبا و متنوع از نمونه‌های سفال زرین فام در ایران و جهان آمده است که می‌تواند برای علاقه‌مندان به این هنر ارزشمند و الهام بخش باشد. 

«هنر و معماری اسلامی» ریچارد اتینگهاوزن، «کاشی‌های ایرانی» استفانو کاربونی، «سفال اسلامی» ارنست گروبه، «سفال زرین فام ایرانی» آلیور واتسون و بیش از 16 کتاب لاتین، تعدادی از منابع محمدزاده میانجی برای نگارش این کتاب بوده است. 

محمدزاده میانجی در بخشی از مقدمه خود بر این کتاب نوشته است: «... در این پژوهش مشخص می‌شود که سرزمینی که امروز به نام کشور عراق خوانده می‌شود خاستگاه سفالگری زرین فام است و کشورهای خاورمیانه، از جمله مصر و سوریه و ایران، بیشترین سهم را در تولید و تعالی آن داشته‌اند ولی عدم ثبات سیاسی این کشورها تعدادی از هنرمندان این فن را به مهاجرت واداشته است.» 

«بررسی سیر تاریخی سفال زرین فام در جهان» نوشته مهناز محمدزاده میانجی با شمارگان هزار نسخه، 254 صفحه و بهای 15 هزار تومان از سوی انتشارات سروش با همکاری دانشگاه الزهرا (س)  منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها