جمعه ۱۸ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۰:۱۲
ارکسترهای بزرگ موسیقی به شهرها و روستاهای ایران بروند

محسن الهامیان، رهبر ارکستر و آهنگساز که خواستار توجه به تولید کتاب در زمینه آموزش موسیقی شد، گفت که تا زمانی‌که ارکسترهای بزرگ در شهرها و روستاهای ایران نوازندگی نکنند ما همواره در حوزه موسیقی دارای مشکل خواهیم بود.

الهامیان در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، با یادآوری مشکلات آموزشی رایج در حوزه موسیقی اظهار کرد: اکنون استادی که بتواند  موسیقی را با مهارت تدریس کند، کم داریم و متاسفانه خیلی‌ها با اندک دانشی که در حوزه موسیقی دارند، مدعی استادی در این علم پیچیده هستند. 

وی عنوان کرد: چرخه معیوبی در شیوه آموزش موسیقی بوجود آمده است؛ به‌طوری که یک‌نفر مقداری اطلاعات موسیقی را در اختیار یک هنرجو قرار می‌دهد و سپس آن هنرجو همین اطلاعات را به هنرجوی دیگری منتقل می‌کند و آن‌گاه این هنرجو اطلاعاتش را با سلیقه خود آمیخته و به دیگری انتقال می‌دهد و در نهایت شاهد چیزی می‌شویم که من‌درآوردی است و به علم موسیقی هیچ‌گونه شباهتی ندارد. 

نویسنده کتاب «رساله هارمونی» گفت: افراد کمی در حوزه موسیقی پیدا می‌شوند که اهل تحقیق باشند و کتاب بخوانند و بخواهند موسیقی را از راه درستش یاد بگیرند؛ در این حوزه فرهنگ شفاهی غالب است. 

الهامیان اظهار کرد: البته باید یادآوری کنم که موسیقی را با کتاب نمی‌توان یاد گرفت، موسیقی را باید دید و شنید، چون موسیقی صرف‌نظر از علم بودنش دارای ویژگی‌های منحصر به فردی است که از طریق کتاب و قلم بدست نمی‌آید.
 
وی گفت: کسی که می‌خواهد موسیقی کار کند نباید نگران معیشتش باشد، برای یادگیری موسیقی باید خاطری آزاد داشت و با این مشکلاتی که هر روز دامنه‌اش بیشتر می‌شود نمی‌توان به درجه خوبی از موسیقی رسید.
 
الهامیان عنوان کرد: متاسفانه بخشی از حاکمیت جایگاهی برای موسیقی قائل نیست و این علم را برای روح و روان آدمی مضر می‌داند، به نظرم تا زمانی‌که چنین نگاه‌هایی در حوزه موسیقی وجود داشته باشد ما نمی‌توانیم به درستی درباره موسیقی قضاوت کنیم و در آن پیشرفت چشمگیری داشته باشیم.

وی گفت: اکنون جامعه پذیرای موسیقی جدی نیست و مردم بیش‌تر دنبال موسیقی‌های سطحی هستند. تا زمانی‌که ارکسترهای بزرگ در شهرها و روستاها نوازندگی نکنند ما همواره شاهد مشکلاتی در حوزه موسیقی خواهیم بود.
 
نویسنده کتاب «آشنایی با تاریخ موسیقی اروپا» بیان کرد: این موضوع را هم باید بگویم که خوشبختانه اوضاع موسیقی کشورمان نسبت به سال‌های گذشته خیلی بهتر شده، به‌طوری که بعضی از هنرجویان سراغ کتاب‌های ‌سطح بالایی مانند هارمونی را می‌گیرند.
 
الهامیان همچنین با انتقاد از برگزاری سالانه جشنواره موسیقی فجر گفت: متاسفانه جشنواره‌ها کارکردی ندارند و از این طریق کمکی به موسیقی کشورمان نمی‌شود. بهتر است جشنواره‌های موسیقی هر هفته در سراسر ایران برگزار شود و برای این‌کار می‌توان بخش‌های خصوصی راه‌اندازی کرد تا خود مردم در همه نقاط ایران فرصت مشارکت، دیدن و شنیدن موسیقی را از نزدیک داشته باشند.
 
محسن الهامیان متولد 1327، دارای مدرک لیسانس موسیقی از دانشکده هنرهای زیبا با گرایش آهنگسازی است. از این موسیقیدان تاکنون بیش از 17 کتاب مانند «رساله هارمونی» نوشته تئودوردوبوا، «مبانی فرم و فرم‌های موسیقی» تالیف رالف تورک، «کنتر پوان و فوگ» اثر کروبینی، «آشنایی با تاریخ موسیقی اروپا»، «تئوری موسیقی» و «هارمونی قرن بیستم» به چاپ رسیده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها