یکشنبه ۲۷ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۵:۴۳
«کلنل» دولت آبادی چوب انقلابی بودنش را می‌خورد!

مجید قیصری با اشاره به این‌که هنوز زمینه‌های چندصدایی شدن ادبیات انقلاب چیده نشده است، «زوال کلنل» نوشته محمود دولت‌آبادی را رمانی انقلابی دانست که به همین علت، پشت درهای اداره‌ کتاب، انتظار می‌کشد.

قیصری، نویسنده و پژوهشگر حوزه دفاع‌مقدس در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، اظهار کرد: برای من جای سوال است «چرا داستان انقلاب، نتوانسته جایگاه شایسته‌اش در ادبیات داستانی ایران را به دست آورد؟» البته برخی علت اصلی این ناکامی را تک‌صدایی بودن داستان انقلاب می‌دانند و من هم تا حدودی با آن‌ها موافقم. 

وی افزود: در داستان انقلاب، استبداد حرف اول را می‌زند؛ اما باید بگویم تا وقتی امکان چندصدایی شدن و حضور افکار مختلف در ادبیات داستانی انقلاب وجود نداشته باشد، این ژانر به شکوفایی نمی‌رسد. 

نویسنده مجموعه داستان «زیرخاکی» در پاسخ به این پرسش که چرا اثر شاخص داستانی در ادبیات ایران خلق نشده است، توضیح داد: البته کارهای شایسته‌ای در این زمینه به چشم می‌خورد . کتاب «زوال کلنل» هم اثری در ژانر انقلاب است اما می‌بینید که به علت حساسیت این ژانر، مدت‌هاست برای چاپ در انتظار مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد به سر می‌برد و چوب انقلابی بودنش را می‌خورد! 

قیصری در پایان با اشاره به این‌که داستان‌های انقلاب را عده معدودی می‌خوانند و مخاطب مشخصی دارد، اضافه کرد: رکود داستان انقلاب دلایل متعددی دارد و نیاز به آسیب‌شناسی ویژه‌ای هم دارد. در هر حال برای ادبیات انقلاب اسلامی، به ویژه در حوزه داستان‌نویسی آرزوی موفقیت می‌کنم./

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها