سه‌شنبه ۶ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۱:۲۹
حرف‌های موسیقی شرقی و ایرانی ناگفته مانده است

حسن ریاحی، دبیر بیست‌ونهمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر معتقد است که کشورهای غربی حرف‌هایشان را در موسیقی زده‌اند، اما موسیقی در شرق پر از حرف‌های تازه‌ است که تاکنون منتقل نشده‌اند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، ریاحی، با پایان یافتن این دوره از جشنواره موسیقی فجر برخی دیدگاه‌هایش را درباره وضعیت موسیقی در کشورمان مطرح کرد.

این هنرمند موسیقی ایرانی را دارای ظرفیت‌های بالقوه‌ای دانست که هنوز ناشناخته و کشف نشده‌اند. ریاحی گفت: با وجود ضعف در شیوه‌های انتقال موسیقی من به نسل جوانمان امیدوارم. چون می‌بینم که بسیار فعالند و با دانش و پشتکار، چه در بخش نوازندگی، چه در بخش آهنگسازی و چه در بخش آموزش خوب کار می‌کنند.

مولف کتاب «مرثیه‌ها و ملودی‌های ماندگار در جنوب ایران» گفت:  
البته موسیقی در کشور ما از برخی جهات پیشرفت کرده اما باید هر چیزی را سرجایش بگذاریم تا بتوانیم پذیرای جوان‌هایی با استعداد و تحصیل‌کرده‌ باشیم.
 
وی با اشاره به دستآوردهای برگزاری بیست‌ونهمین جشنواره موسیقی فجر گفت: امیدوارم که مجموعه‌ای از تجربه‌های گروه‌های موسیقی شرکت کننده در جشنواره کتاب شود، اما تاکنون متولی این‌کار مشخص نشده است.
 
دبیر بیست‌ونهمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر با اشاره به هنرمندان جوان و نوجوان بخش «استعدادهای درخشان» شرکت‌کننده در این دوره از جشنواره گفت: ما نمی‌توانیم این نوازندگان جوان را به حال خودشان رها کنیم. این افراد، نوازندگانی هستند که باید حمایت شوند؛ یعنی حداقل ماهی چهار یا پنج رسیتال داشته باشند تا زندگی‌شان تامین شود.
 
وی افزود: من با آقای مرادخانی، معاون محترم هنری وزارت ارشاد اسلامی در این زمینه مشورت کردم و قرار شد سالن‌هایی مانند موزه موسیقی یا فرهنگسرای نیاوران را به بخش استعدادهای درخشان اختصاص دهیم.
 
مولف کتاب « ریشه‌ها و ملودی‌های ماندگار مذهبی در استان کرمانشاه» گفت: اکنون در بنیاد ملی نخبگان یک کار گروه تشکیل دادیم تا بعضی از جوانان با استعداد زیر چتر حمایت این بنیاد قرار گیرند. 

این چهره ماندگار در حوزه موسیقی کشورمان عنوان کرد: براساس دیدگاه‌های معاونت هنری مقرر شد گروه‌هایی از نخبگان موسیقی کشورمان برای اجرای کنسرت به خارج از کشور اعزام شوند که این اقدام واقعا ضروری است.
 
ریاحی گفت: اکنون گروه‌های موسیقی شهرستانی از گروه‌های تهرانی جلو زده‌اند؛ مثلا گروه کُر ساری امسال اول شد یا گروه کُر گیلان پارسال برگزیده نخست شد. دو سال پیش گروه کُر شیراز نیز رتبه نخست را به دست آورد. همه این موفقیت‌ها نشان می‌دهد که موسیقی در شهرستان‌ها زنده و فعال است. 

این هنرمند با ابراز امیدواری از این‌که امکان برپایی غرفه ناشران موسیقی در حاشیه برگزاری جشنواره‌های موسیقی وجود دارد، گفت: فکر می‌کنم ناشران موسیقی مایل هستند که کتاب‌هایشان در نمایشگاه‌های کتاب عرضه شوند اما در صورت تمایل ناشران می‌توانیم این فرصت را در اختیار آن‌ها قرار دهیم. 

ریاحی فارغ‌التحصیل مقطع دکترای موسیقی از دانشگاه «تمپل و کمبز» آمریکا و مدیر گروه موسیقی دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد اسلامی است. وی در سال 1385 به عنوان چهره ماندگار موسیقی معرفی شد./

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها