شنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۱:۴۷
زمینه آشنایی ایران با فرهنگ و جامعه چین فراهم شده است

جواد منصوري، سفير پیشین ايران در چين در نشست نقد و بررسي كتاب «جامعه و فرهنگ در چين» در بيست و هفتمين نمايشگاه بين‌المللي كتاب تهران امروز (13 ارديبهشت) گفت: تا به امروز در كشور ما در زمينه شناخت جامعه چين و آداب و رسوم اين كشور، كاري انجام نشده است. در حقيقت اين كتاب نخستين زمينه معرفي جامعه چين در ايران را فراهم كرده است.

 خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا) ـ جواد منصوري در اين نشست كه از سوي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي برگزار شد، افزود: جامعيت اين كتاب را نمي‌توان منكر شد چرا كه زمينه فكري و زندگي در چين را به خوبي روايت كرده و در اختيار خوانندگان قرار داده است.

وي افزود: كشور چين از جهات بسياري به عنوان كشوري مهم در جهان در نظر گرفته شده است هرچند مشكلات داخلي در ظهور اين كشور در صحنه بين‌المللي نقش تعيين كننده‌اي داشته است.

هجوم غرب به چین مغفول مانده است
منصوري با اظهار اميداوري به این‌که چین در سال‌هاي آتي به جايگاه قبلي خود بازمي‌گردد گفت: يكي از موضوعات مغفول مانده در اين كتاب بررسي هجوم فرهنگ غرب به چين است كه نويسنده به اين موضوع نپرداخته است. چرا كه فرهنگ امروز چين ديگر فرهنگ چند سال پيش اين كشور نيست و متاسفانه فرهنگ غربي توانسته تاثير وسيع و گسترده‌اي بر فرهنگ چين داشته باشد.

وي، فهرست اين كتاب و متن روان آن را يكي از مزاياي بارز آن دانست و گفت: نويسنده مي‌بايست در منبع‌نويسي اين كتاب دقت بيشتري مي‌كرده‌است.

کم لطفی به محققان ایرانی
در ادامه نشست نقد و بررسي كتاب «جامعه و فرهنگ در چين» دكتر غلامرضا ستوده از پيشكسوتان موسسه دهخدا گفت: ابتدا فكر مي‌كردم اين اثر حاصل كار يك نويسنده ايراني نيست چرا كه متنی بسيار تاثيرگذار و وزين دارد؛ متاسفانه اغلب نويسندگان از متوني غير از نوشتار خود استفاده مي‌كنند.

وي خطاب به نويسنده اين كتاب گفت: در چندين صفحه اين كتاب تنها دو صفحه به محققان و پژوهشگران ايراني تعلق گرفته است در صورتي كه تاريخ ثابت مي‌كند كسي از پژوهشگران زودتر از من نتوانسته‌ با سمت فرهنگي به چين سفر كند. يادداشت‌هاي 30 سال گذشته من از چين قديم و جديد مبين اين موضوع است.

ستوده ادامه داد: اين كتاب علاوه بر اين‌كه مي‌تواند منبع خوبي براي دانشجويان ايراني باشد جزو منابع معتبر براي دانشجويان چيني نيز محسوب مي‌شود.

از سیاست به نفع فرهنگ گذشتم
علي محمد سابقي، رايزن فرهنگي ايران در چين و مولف كتاب «جامعه و فرهنگ در چين» نیز در این نشست در معرفي اجمالي كتابش گفت: كتاب حاضر در 3 جلد تاليف شده است و سعي كردم در تمام مجلدها از مسايل سياسي بگذرم و بيشتر مسايل اجتماعي، فرهنگي چين را مورد بررسي قرار دهم. اين كتاب از مجموعه كتاب‌هاي جامعه و فرهنگ كشورهاست و از سوي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي منتشر شده است.

سابقي، با اشاره به 14 فصل اين كتاب گفت: هدف اصلي از نگارش اين كتاب، تدوين مسايل فرهنگي چين است. تاريخ نشان مي‌دهد ايران در گذشته روابط گسترده‌اي با چين داشته است و اين روابط از 300 سال گذشته كاهش يافت، اما از سال 1971 روابط ديپلماتيك ايران با چين مجددا آغاز شد.

توسعه فرهنگی در گرو شناخت فرهنگ
وي جنبه اقتصادي ارتباط كشور ايران با چين را پررنگ دانست و افزود: براي توسعه جنبه اقتصادي بايد زمينه‌هاي فرهنگي و اجتماعي اين كشور در ايران مهيا شود. اين نويسنده افزود: در چين بيش از 20 مركز مطالعات فرهنگ ايرانشناسي وجود دارد اما اطلاعات ايرانيان نسبت به اين كشور بسيار کم است و هنوز يك مركز منسجم در كشور نتوانسته كار تحقيقي مناسبي درخصوص چين انجام دهد.

سابقي تمدن و فرهنگ چين را بسيار پيچيده ارزيابي كرد و گفت: اين پيچيدگي لايه‌هاي مختلفي را در چين به وجود آورده است و اين امر باعث مي‌شود براي بررسي فرهنگ جامعه چين، گذشته اين كشور نيز مورد بررسي قرار بگيرد.

كتاب «جامعه و فرهنگ در چين» از مجموعه جامعه و فرهنگ كشورها و با نظارت دكتر محمدباقر خرمشاد و دكتر محمدرضا دهشيري و با توليت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي از سوي موسسه فرهنگي هنري و انتشارات بين‌المللي الهدي در یکهزار نسخه منتشر شده و به قيمت 20هزار تومان به فروش مي‌رسد. 

بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران  تا بیستم اردیبهشت ماه در محل مصلای تهران برپا است.-

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها