یکشنبه ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۸:۰۶
تقدير دبير كميسيون فرهنگي مجلس از راه​اندازي سالن ترجمه/ترويج كتابخواني بدون يارانه امكان‌پذير نيست

دبير كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي گفت: بايد به بخش كتاب سوبسيد ارايه شود؛ كتابخوان كردن مردم بدون سوبسيد امكان‌پذير نيست.

حجت‌الاسلام سيد مرتضي حسيني، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا) گفت: با توجه به گسترش فضاهاي مجازي، و توجه نسل جوان به اينترنت، بدون ترديد مانند گذشته كه براي هر نويسنده‌اي، خريد كتاب اهميت داشت، خريد كتاب از اهميت و رونق افتاده است به گونه‌اي كه بنده كه خود اهل مطالعه هستم با جستجوي اجمالي در اينترنت مي‌توانم هزاران مطلب درباره موضوع مورد نظرم پيدا كنم به همين دليل مردم ديگر مانند گذشته رغبتي به خريد كتاب ندارند.

وي در پاسخ به اين پرسش كه چه راهكاري براي برون‌رفت از اين معضل پيشنهاد مي‌كنيد؟ گفت: بايد به بخش كتاب يارانه ارايه شود. همچنين بايد تعداد فروشگاه‌ها و كتابفروشي‌هاي كتاب را افزايش داد و براي اين قشر از جامعه امتيازات ويژه‌اي هم در حوزه شهرداري و هم در حوزه ماليات در نظر گرفت؛ متاسفانه اغلب كتابفروشي‌ها اكنون به دليل نبود حمايت جدي تبديل به مراكز غيرفرهنگي شده‌اند.

دبير كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي ادامه داد: از ديگر راهكارها مي‌توان به افزايش تعداد نمايشگاه‌هاي كتاب به ويژه نمايشگاه‌هاي كتاب‌ در استان‌ها و شهرستان‌ها اشاره كرد. متاسفانه اكنون در حوزه كتاب كار تبليغاتي شايسته صورت نمي‌گيرد. پيشنهاد مي‌كنم صدا و سيما، مطبوعات، معلمان، استادان دانشگاه و روحانيون به معرفي و تبليغ كتاب بپردازند؛ امروز آنقدر كه به تبليغ پفك اهميت مي‌دهند، به تبليغ كتاب اهميت داده نمي‌شود.

حسيني همچنين عنوان كرد: شكل ظاهري كتاب و نوع چاپ آن نيز در جذب مخاطب بسيار موثر است و بايد جاذبه‌هاي كتاب با هدف ترغيب مردم براي خريد آن افزايش يابد.

وي توضيح داد: امروزه جامعه ما از معضلات فراواني مانند طلاق، اختلافات خانوادگي، اعتياد و فحشا رنج می برد و نويسندگان ما بايد به منظور ارايه راهكارهاي برون‌رفت از اين معضلات دست به قلم شوند و آثار فاخري را ارايه كنند.

دبير كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي درباره سالن ترجمه كه امسال براي اولين بار راه‌اندازي شده نيز گفت: امروزه تمام هم و غم دشمن اين است تا عليه ما تبليغات وسيعي در راستاي عقب‌ماندگي ايران از نظر فرهنگي، علمي و دانش ارايه كند؛ شايسته است كه به هر وسيله‌اي به جامعه بفهمانيم كه اين طور نيست. راه‌اندازي سالن ترجمه اقدام موثري در اين راستا به شمار مي‌آيد. اميدوارم زماني برسد كه دانشمندان دنيا به يادگيري زبان فارسي ترغيب شوند. 

بیست و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران تا 20 اردیبهشت در مصلی امام خمینی (ره) برپاست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها