گزارش کتاب در رسانه های کاغذی ـ چهارشنبه 31 اردیبهشت 1393
یک منتقد ادبی: کتابخوانی حتی میان اهل کتاب و قلم هم مفهوم ندارد!
معاون فرهنگی وزارت ارشاد معتقد است: امروز نیاز به رصدهای متنوع کتاب به ویژه در حوزه دین داریم که این مساله ضرورتی برای تمدن سازی و پایش فرهنگ و رصد کتابهای دینی نیاز امروز جامعه است.
روزنامه فرهیختگان/معرفی کتاب های مختلف
این روزنامه که وابسته به دانشگاه آزاد اسلامی است و بیشتر مطالب آن پیرامون جامعه دانشگاهی ایران است، هر روز به معرفی کتاب های جدید در ستون «قفسه» می پردازد. فرهیختگان را می توان تنها روزنامه ای دانست که مطالب بسیاری را در زمینه معرفی کتاب منتشر می کند. این روزنامه امروز به معرفی کتابهایی چون: نیروی برترلاکی که نویسنده آن سوزان پاتون است پرداخته که به واسطه نوشتن این کتاب، برنده مدال نیوبری شده است.
چطوری خیلی بد خط بنویسیم؟ کتابی برای نوجوانان است که نویسنده اش آن فاین است و توسط فرمهر منجزی به زبان فارسی ترجمه شده است. آن فاین از محبوب ترین نویسندگان کودک و نوجوان انگلیس است که تا کنون جوایز زیادی را از آن خود کرده است.
سال های گور، روایتی از زندگی کبری رحمانپور است. این کتاب داستانی است که در سری مجموعه پرونده یک قتل منتشر شده و روایتی از زندگی کبری رحمانپور از مشهورترین متهمان به قتل در سالهای اخیر است که علیرضا رحیمی نژاد از روزنامه نگاران حوزه حوادث در مطبوعات آن را نوشته است.
تربیت های پدر، اثر دیگری است که فرهیختگان در صفحه امروز خود به معرفی آن پرداخته است. این کتاب نوشته محمد طلوعی از داستان نویسان جوان است. در داستان های کوتاه این مجموعه توجه زیادی به فرم و تکنیک دیده می شود.
این روزنامه همچنین در صفحه ادب و هنر خود گفت و گویی با آسیه جوادی درباره کتاب دو جلدی «معماری ایران» داشته است. مخاطبان این کتاب بیشتر دانشجویان معماری و دوستداران این هنر هستند. کتاب معماری ایران شامل سه بخش است که بخش اول آن در خصوص معماری قبل از اسلام است.بخش دیگر آن درباره معماری دوره اسلامی است که گستره زیادی دارد و بخش سوم آن نیز مباحثی در خصوص تحلیل سبک های معماری در آن مطرح شده است.
روزنامه کائنات/پیگیری جایزه کتاب فصل
بیشتر مطالب این روزنامه در صفحه فرهنگ و ادب خود گرایش به مطالبی در حوزه کتاب دارد که نشان از توجه ویژه این رسانه به کتاب دارد.
مهمترین رویداد این صفحه نقدی در خصوص جایزه کتاب فصل است. جایزه ای که آخرین دوره آن (دوره بیست و ششم ) 8 دیماه 92 برگزار شد و طبق روال طبیعی، دوره بیست و هشتم جایزه کتاب فصل می بایست تا کنون برگزار می شد اما هنوز دوره بیست و هفتم این جایزه که پاییز 92 فراخوان آن داده شده بود برگزار نشده است. روزنامه کائنات گزارش خبرنگار خبرگزاری مهر را در این خصوص منعکس کرده است.
همچنین این رونامه به مناسبت نخستین سالگرد درگذشت محمد قهرمان شاعر معاصر گفت و گویی با محمود فتوحی، شاعر معاصر داشته است که درآن فتوحی از خاطرات خود با استاد محمد قهرمان می گوید.
در ستون اخبار این روزنامه هم چند کتاب معرفی شده که عبارتند از: «مثل جوهر در آب» از تازه ترین مجموعه شعرهای عباس صفاری. این مجموعه شامل شعرهای سال 86 تا 92 این شاعر است.
گروه فرهنک و ادب روزنامه کائنات خبری در خصوص افتتاح موسسه فرهنگی «کتاب شهریار» در شهر تبریز منتشر کرده که با حضور رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی صورت گرفته است. این فروشگاه وابسته به بنیاد شهریار است که با همکاری نشر مرجع وابسته به بنیاد دایره المعارف اسلامی آماده بهره برداری شده است. تمرکز اصلی فروشگاه کتاب شهریار بر حوزه زبان و ادبیات فارسی است و در عین حال آثار مرجع و منابع مهم سایر حوزه های دانش را در بر می گیرد.
رمان سربازان توی گهواره نیز که بر اساس وقایع 13 آبان سال 57 نوشته شده، مطلب دیگری است که در این روزنامه مورد توجه قرار گرفته است. محمد حسن ابوحمزه و مرضیه وزیری مقدم نویسندگان این کتاب هستند.
روزنامه قدس/ مصاحبه با بی نیاز
روزنامه قدس که توسط آستان قدس رضوی منتشر می شود، امروز تنها یک مطلب را به حوزه کتاب اختصاص داده و آن هم گفتگویی با فتح الله بی نیاز نویسنده و منتقد ادبی در خصوص فرهنگ کتابخوانی است. بی نیاز در این رابطه می گوید: کتابخوانی حتی میان اهل کتاب و قلم هم مفهومی ندارد.
روزنامه همشهری/معرفی های کوتاه
همشهری که یک روزنامه شهری است و توسط شهرداری تهران منتشر می شود در آخرین صفحه خود به معرفی چند کتاب پرداخته که با توجه به فشردگی بالای این صفحات، معرفی های صورت گرفته بسیار کوتاه است. گام به گام تفکر برای کودک اثری است که به قلم محبوبه اسپیدکار نوشته شده است. این کتاب به تشریح رفتارهای کودکان و آموزش گام به گام اندیشه ورزی برای کودک در مقاطع مختلف می پردازد.
گزیده دیوان مختوم قلی فراغی نیز اثر دیگر معرفی شده است. مختوم قلی فراغی، شاعر ملی ترکمن است که کتاب وی با نام « گزیده دیوان مختوم قلی فراغی» برای نخستین بار پس از درگذشت وی در سال 1169 با ترجمه و شرح فارسی گنبد دردی اعظمی راد و مقدمه ابوذر ابراهیمی ترکمان به همت گروه انتشاراتی الهدی منتشر شد. این اثرشامل بخش هایی چون سخن آغازین، حرفی از شرحی بی نهایت اشعار، معنی لغات و شرح اصلاحات عرفانی، فرهنگ اعلام و منابع و ماخذ است که اشعار مختوم قلی را به زبان ترکمنی و ترجمه فارسی در خود جای داده است.
روزنامه اطلاعات/ یک گفت و گوی دریافتی
این روزنامه در صفحه اخبار داخلی خود گفتگوی خبرگزاری ایرنا با دکتر صالحی، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی را منتشر کرده است. دکتر صالحی در این گفت و گو می گوید: امروز نیاز به رصدهای متنوع کتاب به ویژه در حوزه دین داریم که این مساله ضرورتی برای تمدن سازی و پایش فرهنگ و رصد کتابهای دینی نیاز امروز جامعه است.
نظر شما