پنجشنبه ۵ تیر ۱۳۹۳ - ۰۹:۱۶
تفاوت حضور زنان با مردان در عرصه نشر

انجمن زنان ناشر، در حدود هشت سالی است که به‌طور رسمی کار خود را در عرصه ناشران زن آغاز کرده است. مدیر انجمن زنان ناشر می‌گوید:‌ زنان از ورود به کار نشر استقبال می‌کنند اما مهمترین دغدغه زنان ناشر‏، توزیع کتاب‌های چاپ‌شده‌شان است.

مریم سادات ظهوریان در گفت‌و‌گو با خبرنگار جامعه خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) با اشاره به استقبال زنان از ورود به صنف نشر گفت: زنان استقبال مناسب و مطلوبی برای ورد به بازار نشر دارند، اما توصیه من این است که اگر موارد اقتصادی را در نظر می‌گیرند هرگز نباید وارد این صنف شوند‎‍؛ چرا که کار نشر نمی‌تواند تکافوی نیازهای اقتصادی را بکند.

مدیر انجمن زنان ناشر ادامه داد: هشتاد درصد اقدامات زنان ناشر فرهنگی است و تنها اندک فضایی برای بار اقتصادی نشر دارند، اما این موضوع در صنف مردان ناشر گاهی برعکس است.

زن و کتاب پایه فرهنگ هستند
وی در پاسخ به سوال ایبنا درباره تاثیر فعالیت زنان در کار نشر و تبعات اجتماعی آن گفت: زنان از پایه‌های اصلی فرهنگ‌ در جامعه ما محسوب می‌شوند، کتاب نیز دیگر ابزاری فرهنگی است که به کمک جامعه می‌آید، به همین دلیل حضور زنان به‌عنوان گردانندگان اصلی فرهنگ در خانواده و جامعه می‌تواند تاثیرات مهم اجتماعی را در جامعه رقم بزند.

مدیر انجمن زنان ناشر با بیان اینکه کتاب کالایی آسیب‌پذیر است، گفت: این کالای آسیب‌پذیر فضای مناسبی برای نگهداری می‌خواهد تا از بین نرود، همچنین نگاه کالایی به کتاب باعث می‌شود تا نگاه اقتصادی نیز به آن اضافه شود.

وی با بیان این‌که زنان بهترین افراد در تهیه و چاپ کتاب هستند اظهار کرد: زنان به دلیل توجه و نکته‌سنجی بهترین کتاب‌ها را منتشر می‌کنند، اما متاسفانه فضای مناسب برای توزیع کتاب ندارند.

عضویت 58 ناشر زن
مدیر‌مسوول نشر نور‌گیتی ادامه داد: هرچند بحث توزیع در صنف ناشران امری همه‌گیر است،‌ اما این موضوع برای زنان سخت‌تر است، چرا که سایر ناشران برای رفت‌و‌آمد به شهرستان‌ها و مباحث مالی فضای بازتری نسبت به زنان ناشر دارند. حتی در مواقع سختی نیز می‌توانند کتا‌ب‌های خود را پشت ماشین‌هایشان به فروش برسانند.

ظهوریان در پاسخ به سوال دیگری درباره واسطه‌ها و دلالان فرهنگی گفت: کمتر توزیع‌کننده‌ای را می‌توان یافت که کار توزیع کتاب جدید را بپذیرد، به همین دلیل انجمن زنان ناشر، در نمایشگاه‌های مختلف بین‌المللی و استانی سعی می‌کند از ناشران عضو در انجمن حمایت کند و کتاب‌های آنان را برای فروش عرضه کند.

مدیر انجمن زنان ناشر از عضویت 58 ناشر زن در این انجمن خبر داد و گفت: 63 ناشر نیز جزو ناشران رده دوم محسوب می‌شوند که در رشته‌هایی مانند ویراستاری و ترجمه فعالیت می‌کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها