ما از میان کتابهای دینی چاپ اول دهه نخست تیرماه، آثاری را با این ویژگیها در زمینه و در ارتباط با قرآن و حدیث برای شما برگزیدهایم که برای خواندن و هدیه دادن مناسباند.
«صرف و نحو کاربردی (با تکیه بر آیات و روایات)»
فرا گرفتن صرف و نحو یا همان دستور زبان عربی، فهم شما را از متن عربی قرآن و حدیث بالا میبرد. اما اگر صرف و نحو را با مثالهایی از قرآن و حدیث بیاموزید در واقع با یک تیر دو نشان زدهاید: هم قرآن و حدیث خواندهاید و هم صرف و نحو را فرا گرفتهاید.
کتاب «صرف و نحو کاربردی (با تکیه بر آیات و روایات)» از دکتر رضا امانی عضو هیأت علمی دانشکده علوم قرآنی کرمانشاه تلاشی است در جهت ارائه مهمترین و پرکاربردترین مباحث علوم صرف و نحو، بر اساس آیات قرآن، احادیث پیامبر اسلام (ص) و روایات امامان معصوم (ع). در این کتاب مباحث صرفی و نحوی چنان مورد طرح و بررسی قرار گرفتهاند که میتوانید با فراگیری و بهکارگیری آنها، بخش عمدهای از آیات قرآن کریم و منابع روایی را بفهمید.
«صرف و نحو كاربردي (با تكيه بر آيات و روايات)» را دانشكده علوم و فنون قرآن تهران در 146 صفحه به قطع وزيري با بهای 8 هزار تومان منتشر کرده است. این کتاب، درسی است و شمارگان آن 1000 نسخه بیشتر نیست. ممکن است زود نایاب شود.
«آموزههاي زندگي قرآني: دستهبندي ترجمه آيات قرآن بر اساس موضوعات مختلف»
این کتاب میتواند جای خوبی را در قفسه کتاب شما برای خودش باز کند. فقط آن را جایی بگذارید که قابل دسترس برای همه باشد. وقتی بدانید که ترجمه آیات همموضوع قرآن در کنار هم چه قدر میتواند اطلاعات قرآنی خانواده را در یک موضوع بالا ببرد و کار تحقیق و پژوهش دانشآموزان و دانشجویان را راحتتر کند، نیازی به توضیح بیشتر درباره این کتاب نیست.
قاسمعلي صادقي کتاب «آموزههاي زندگي قرآني: دستهبندي ترجمه آيات قرآن براساس موضوعات مختلف» را نوشته و نشر كارا 3000 نسخه از آن را در 204 صفحه به قطع وزيري منتشر کرده است. بهای آن 9 هزار تومان است.
«مباني معرفتي تفسير سياسي قرآن»
اگر خودتان اهل مطالعه کتابهای سنگین درباره علوم اسلامی نیستید اما میخواهید کتابی سنگین در علوم اسلامی به دانشجو یا شخصی با سطح مطالعه بالاتر هدیه بدهید، کتاب نوانتشار «مباني معرفتي تفسير سياسي قرآن» نوشته ابوالحسن حسني هدیه مناسبی است به ویژه این که بهای آن هم 12 هزار تومان است و به چشم هدیهگیرنده، خواهد آمد. پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي، آن را در 228 صفحه با قطع رقعي در 1400 نسخه منتشر کرده است.
و اما انتخاب ما:
«مناظرههاي آموزنده»
بحث و گفتوگو در یک موضوع، «مناظره» نام دارد. کتاب «مناظره های آموزنده» دارای پانزده مناظره در پانزده فصل است که از عربی به فارسی ترجمه شده است. بیشتر فصلهای این کتاب مناظرههای چند تن از معصومان با مخالفانشان در موضوعهای عقیدتی ــ از وجود خدا گرفته تا عقاید اسلامی ــ است. طرف بحث آنها خداناباوران، غیرمسلمانان و غیرشیعیان هستند. به عناوین فصلهای کتاب نگاهی بیندازید:
فصل یکم: مناظره پیامبر و پیروان پنج دین
فصل دوم: مناظره پیامبر و عبدالله بن ابیامیه
فصل سوم: مناظره امام علی و دانشمند یهودی
فصل چهارم: مناظره امام باقر و عبدالله بن نافع
فصل پنجم: مناظره امام باقر و قتاده
فصل ششم: مناظره امام صادق و طبیب هندی
فصل هفتم: مناظره امام صادق و ابوحنیفه
فصل هشتم: مناظره امام صادق و مادی
فصل نهم: مناظره امام صادق و ملحد مصری
فصل دهم: مناظره امام صادق و ابن مقفع
فصل یازدهم: مناظره هشام بن حکم و عمرو بن عبید
فصل دوازدهم: مناظره الهی و مادی
فصل سیزدهم: مناظره امام رضا و دانشمندان ادیان
فصل چهاردهم: مناظره امام رضا و ابوقره
فصل پانزدهم: مناظره امام رضا و زندیق
این کتاب را محمد محمدي ريشهري، زير نظر سيد مجتبي غيوري نوشته و انتشارات دارالحديث در 164 صفحه به قطع رقعي منتشر کرده است.
نویسنده در بخش ابتدایی پیشگفتار کتاب آورده است: "آزادی بحث و انتقاد در مسائل مذهبی یکی از ویژگیهای فرهنگ اسلام است و هنگامی به اهمیت این آزادی پی می بریم که می بینیم پس از گذشت حدود ده قرن از تاریخ اسلام و رشد نسبی افکار در کشورهایی همچون فرانسه، ایتالیا و پرتغال هیچ کس حق کوچکترین ایراد به فروع مذهب کاتولیکی را نداشت تا چه رسد به اصول، و کمترین ایراد و اظهار نظر کافی بود که ایراد کننده را محکوم به مرگ کنند."
و افزوده است: "با جرأت میتوان گفت که در هیچ آیینی به اندازه اسلام، آزادی اندیشه و ابراز عقیده وجود نداشته تا در پرتو آن مخالفان بتوانند حتی پیش رهبران آن آیین، اظهار عقیده کنند و به بحث و گفتوگو بنشینند و در قبول یا رد آنچه میشنوند، آزاد باشند."
در این گرانی کتاب، بهای تنها 3200 تومان و شمارگان تنها 1000 نسخه برای چنین اثری، هیچ بهانهای برای کسی نمیگذارد که در تهیه آن یا هدیه آن به مدعوین مراسم شتاب کند.
با مطالعه این کتاب ارزانقیمت پردستاورد، شما ضمن بهرهگیریهای بسیار از روش، منش و محتوای مناظره انسانهای الهی، درمییابید که شعارها و سیاستهایی که میگویند باید منتقدان و دگراندیشان و آثار و اندیشههای مخالف یا منتقد را از صحنههای علمی، آموزشی و ابراز عقیده زدود، تا چه حد با روح اسلام و منش پیشوایان دینی بیگانهاند.
انتخاب ما را پسندیدید؟ هفته پرباری در پیش داشته باشید.
نظر شما