پنجشنبه ۲ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۹:۳۷
مدیر انتشارات تیمورزاده: ناشران برای نشر افست جرات نداشتند

فرهاد تیمورزاده معتقد است آثار حوزه پزشکی، بیشتر مرجع و به زبان انگلیسی منتشر می‌شوند و اگر این آثار در سال‌های اخیر به‌صورت افست منتشر نمی‌شدند، در ارایه مطالب علمی با مشکل مواجه می‌شدیم. البته تولید افست منابع پزشکی ارزشمند است و ناشران به ویژه ناشران دولتی در ابتدا برای نشر افست جرات نداشتند.

فرهاد تیمورزاده،‌ مدیرمسئول انتشارات تیمورزاده در گفت‌‌‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) درباره وضعیت نشر منابع کمک آموزشی گفت: از 20 سال گذشته در تامین منابع پزشکی با مشکل مواجه نبوده‌ايم و منابع معرفی شده از سوی وزارت بهداشت، بیشتر شامل منابع عمومی است که ترجمه می‌شوند. 

دانشجوی تحصیلات تکمیلی تمایلی به استفاده از منابع کمک‌آموزشی ندارد
تیمورزاده با اشاره به بی‌رغبتی دانشجویان پزشکی براي استفاده از منابع کمک آموزشی گفت:‌ منابع عمومی به‌طور معمول در حجم بالا و در فواصل کوتاه منتشر می‌شوند و دانشجوی تحصیلات تکمیلی با بیشتر واژه‌های تخصصی آشناست، به همین دلیل برای از دست ندادن مطالب منبع، تمایلی به استفاده از منابع کمک آموزشی ندارد. 

مولف کتاب «راهنمای جیبی پزشکان و اورژانس‌های داخلی» ادامه داد: ‌95 درصد آثار این حوزه منابع آمریکایی است و اعتقاد به ترجمه این آثار بسیار محدود است. دانشجویان این حوزه نیز تمایل دارند این منابع حجیم را به زبان انگلیسی بخوانند، بنابراین منابع کمک آموزشی در رشد علمی این دانشجویان نقشی نخواهند داشت. 

تیمورزاده با اشاره به حجم بالای کار دانشجویان پزشکی اظهار کرد: ‌با توجه به حجم مطالعه و کار دانشجویان پزشکی و مراحل ارزیابی آن‌ها از سوی وزارت بهداشت،‌ پایش دانش علمی آن‌ها ضروری است. دانشجویان در دوره عمومی به‌طور تقریبی باید 23 هزار صفحه مطالعه کنند. به‌عبارتی دیگر،‌ ورود به مقاطع بالاتر کار ساده‌ و البته فقط عبور از سد کنکور نیست. 

انتشار منابع کمک آموزشی در حوزه پزشکی با سایر حوزه‌ها متفاوت است
این ناشر تخصصی حوزه پزشکی، درباره احتمال اندک در استفاده منابع کمک آموزشی برای برخی رشته‌های پزشکی گفت: دانشجویان رشته‌هایی مانند مامایی و پرستاری ترجیح می‌دهند برخی منابع این مقطع را به فارسی مطالعه کنند، بنابراین رغبت این دانشجویان برای استفاده از منابع کمک درسی بیشتر است. 

وی در پایان با اشاره به تاثیر نظر و اراده دانشجو در استفاده از منابع کمک درسی گفت:‌ ناشران منابع کمک آموزشی با توجه به نیاز مخاطبان عمل می‌کنند. به عبارتی این دسته از ناشران به واسطه تمایل مخاطب، به انتشار کتاب دست می‌زنند. نشر منابع کمک آموزشی در حوزه پزشکی با سایر حوزه‌ها متفاوت است.

مروری بر پرونده
مدیر «موسسه فرهنگی آموزشی سنجش اول» معتقد است که صنعت نشر منابع کمک آموزشی، موفق عمل کرده اما برای رسیدن به نقطه مطلوب وزارت ارشاد باید وظایف مدیریتی خود را انجام دهد و بین نیاز جامعه و آنچه در صنعت تولید می‌شود ارتباط منطقی ایجاد کند. گفت‌و‌گوی کامل خبرنگار (ایبنا) با شهداد شعبانی را اینجـــــــا بخوانید. 

رئیس انتشارات دانشگاه علم و صنعت با بیان این مطلب که در گذشته کتاب‌های پرسش‌های تشریحی، منبع اصلی دانشگاهیان پیشکسوت بود، گفت: اعتقادی به کتاب‌های تست ندارم. گفت‌و‌گوی کامل خبرنگار (ایبنا) با غلامرضا رمضان‌نیا را اینجـــــــا بخوانید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها