جمعه ۳ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۹:۱۰
برخی ناشران مخالف پیوستن ایران به قانون کپی‌رایت هستند/ دانشگاه به مساله کپی‌رایت ورود کند

مرتضی زینعلی، با انتقاد از موضع و تفکر برخی ناشران درباره پیوستن ایران به قانون کپی‌رایت گفت:‌ کپی‌رایت باید جزو یکی از پروژه‌‌های تحقیقاتی دانشگاهیان قرار بگیرد. ‌

 مدیر انتشارات جامعه‌نگر، در گفت‌‌‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) درباره نحوه ارتباط با ناشران بین‌المللی اظهار کرد: ارتباط با برترین ناشران بین‌المللی حوزه پزشکی از برنامه‌های جامعه‌‌نگر در سال جاری است تا براساس اعتماد‌سازی و پرداخت حق کپی‌رایت، جدید‌ترین منابع این حوزه را در کشور منتشر کنیم.

وی درباره لزوم پیوستن ایران به کنوانسیون بین‌المللی کپی‌رایت افزود: ایران جزو معدود کشور‌هایی است که هنوز به کنوانسیون بین‌المللی کپی‌رایت ملحق نشده  است و البته کپی‌رایت می‌تواند جزو یکی از پروژه‌‌های تحقیقاتی دانشگاهیان کشور باشد.  

پيوستن به کپی‌رایت به سود ناشران است
ناشر برگزیده بیست و پنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، در انتقاد از مخالفت برخی ناشران از پیوستن ایران به قانون کپی‌رایت گفت: برخلاف عقیده برخی ناشران معتقدم ایران باید به این قانون بپیوندد. مطمئنم قانون کپی‌رایت به سود ناشران است.

‌زینعلی درباره دلایل موضع برخی ناشران نسبت به این مساله اظهار کرد: بی‌اطلاعی نسبت به قانون از یک‌سو و خطر کاهش سود، از مهم‌ترین دلایل موضع‌گیری برخی ناشران نسبت به قانون کپی‌رایت است. 

وی افزود: اكنون از یک اثر چند ترجمه از سوی چند ناشر به بازار نشر عرضه می‌شود، این در حالی است که با پذیرش قانون کپی‌رایت فقط ناشرانی که حق کپی‌رایت را به ناشر اصلی پرداخت کرده باشند، حق ترجمه و نشر یک اثر را خواهند داشت، ‌بنابراین ناشر خطر کاهش سود را از عوارض پذیرش قانون کپی‌رایت می‌داند، درصورتی‌که پذیرش این قانون نه تنها سود را کاهش نمی‌دهد، بلکه علاوه‌ بر افزایش شمارگان یک کتاب، شاهد کاهش هزینه‌ها خواهیم بود. 

نباید جزو آخرین کشورهایی باشیم که به این قانون‌می‌پیوندند

زینعلی تاکید کرد: پیوستن به قانون کپی‌رایت به‌طور قطع موجب ارتقا جایگاه نشر ایران خواهد شد. جای حرف دارد اگر در ردیف آخرین کشور‌هایی باشیم که به این قانون می‌پیوندد. تعداد کشور‌هایی که تاکنون به این قانون نپیوسته‌اند بسیار اندک است.

این ناشر تخصصی حوزه پزشکی ادامه داد: برای تحقق اهداف سند چشم‌انداز 20 ساله کشور یعنی ارتقا جایگاه نشر ایران به رتبه نخست در منطقه، باید به قانون کپ‌يرایت بپیوندیم. عرضه کتاب مولفان و مترجمان برای کشور‌های منطقه وابسته به پذیرش این قانون است. 

ارشاد به‌عنوان متولی فرهنگ دست به‌کار شود
زینعلی پیشنهاد داد:‌ وزارت ارشاد به‌عنوان متولی حوزه فرهنگ با تشکیل کارگروهی متشکل از تشکل‌های صنفی و پیشکسوتان نشر، زمینه‌های پیوستن ایران را به این قانون بررسی کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها