وی اضافه کرد: شخصیت داستانهای انقلابی او اغلب مردم عادیاند. برای نمونه در یکی از داستانهایش معلمی ساده، عصبانی میشود و به رژیم پهلوی و دربار محمدرضا شاه توهین میکند و سر از زندان ساواک درمیآورد. این نگاه کمتر در آثار نویسندگان ضد رژیم پهلوی دیده میشود و مثلاً شخصیت داستانهای بزرگ علوی اغلب اعضای احزاب گوناگون یا مبارزان سیاسیاند.
پارسینژاد با تاکید بر اینکه براهنی از نویسندگان انقلابی ایران به حساب میآید، افزود: حرفهای من مربوط به داستانهای پیش از انقلاب براهنی است و همانطور که گفتم با آثار بعد از انقلاب وی آشنایی چندانی ندارم.
نویسنده «خورشید در آتش» در پاسخ به این پرسش که آیا بازچاپ نویسندگان صاحب سبک و قلم در کشورمان میتوان به بالا رفتن کیفیت ادبیات داستانی ایران کمک کند؟ توضیح داد: قطعاً این اتفاق به نفع ادبیات داستانی ایران است. البته اداره کتاب، یکسری اصول و مبانی دارد و اگر کتابی معیارهای لازم را برای انتشار داشته باشد، بدون شک منتشر میشود. به نظر من تنها کتاب است که باید مدنظر قرار بگیرد و حساسیت روی نام نویسندگان به نوعی بیراهه رفتن است.
کامران پارسینژاد متولد 1342 نویسنده و پژوهشگر ادبیات داستانی است. از وی تا کنون کتابهایی مانند «نقد و بررسی آثار جمالزاده»، «طرح داستان (پیرامون ساختار عناصر داستان)»، «خورشید در آتش»، «داستان معاصر و داستاننویسان معاصر» منتشر شده است.
هفته گذشته چهار کتاب به قلم رضا براهنی از سوی انتشارات نگاه بازچاپ و این اتفاق باعث شد چهرههای مختلفی درباره این نویسنده و آثارش اظهار نظر کنند.
نظر شما