چهارشنبه ۲۹ مرداد ۱۳۹۳ - ۲۳:۳۵
جوانان کتاب‌های سنتی را بیشتر می‌خوانند یا الکترونیکی؟

با پیشرفت تکنولوژی، جوانان کتاب‌های الکترونیکی را به کتاب‌های سنتی ترجیح می‌دهند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، امروزه، کتاب‌های سنتی باید در مقابل گسترش کتاب‌های دیجیتال(الکترونیکی) مبارزه ‌کنند. گروهی برای مطالعه کتاب سنتی را دوست دارند، به‌طوری‌که آن را کاملاً در مقابل خود حس کنند و اما در مقابل، گروهی دیگر ترجیح می‌دهند که به خاطر راحتی حمل‌ونقل، کتاب الکترونیکی بخوانند.

بنابراین جوانان برای مطالعه بیشتر به‌سوی تبلت سوق داده می‌شوند. اما آیا این طرز تفکر در مورد همه صدق می‌کند؟ و این راه بهترین راه‌حل برای مطالعه بیشتر جوانان است؟

جوانان تبلت را ترجیح می‌دهند
تیری کارسانتی، Thierry Karsenti، استاد دانشگاه مونترال کانادا، یک نظرسنجی در مورد عادات مطالعه جوانان انجام داده است. نتیجه این نظرسنجی نشان داده است که اکثر جوانان ترجیح می‌دهند کتاب الکترونیکی مطالعه کنند. استاد کارسانتی معتقد است که جوانان از این طریق بیشتر به مطالعه تشویق می‌شوند و آن‌ها نه‌تنها علاقه‌مند به خواندن صفحات و وبگاه‌های شبکه‌های اجتماعی می‌شوند، بلکه به خواندن کتاب‌های واقعی با تاریخ‌های واقعی نیز علاقه نشان می‌دهند.

آمار به‌دست‌آمده از این نظرسنجی حاکی از این است که تنها 5 درصد جوانان در پاسخ به این سؤال که شما کتاب سنتی را ترجیح می‌دهید یا الکترونیکی؟ گفته‌اند: آن‌ها بدون اجبار مدرسه اقدام به خرید کتاب سنتی کرده و آن را ترجیح می‌دهند و این در حالی است که 30 درصد در پاسخ، کتاب الکترونیکی را برای خواندن مطالب موردعلاقه خودشان انتخاب کرده‌اند.

در مدارسی که دانش‌آموزان از تبلت استفاده می‌کنند، اگر معلمان در مورد فواید کتاب‌خوانی با آن‌ها صحبت کند مطمئناً این درصد افزایش چشمگیری خواهد داشت. از سوی دیگر چون شبکه‌های اجتماعی علاوه بر راحتی حمل‌ونقل، تعامل را میان جوانان زیاد می‌کنند، به همین خاطر توجه آن‌ها را به این مسئله دوچندان می‌کند.

کتاب‌های سنتی چاپی بهترین روش برای مطالعه است
یک نظرسنجی دیگر که توسط پژوهشگران کانادایی و نروژی انجام‌شده است، آن‌ها ثابت کرده‌اند که درک مطالب از طریق کتاب‌های سنتی که بر روی کاغذ نوشته‌شده‌اند، بسیار بالاتر از کتاب‌های الکترونیکی است. درواقع کتاب‌های الکترونیکی اجازه خواندن سریع کتاب را به ما می‌دهد، اما مغز فقط می‌تواند خیلی کمتر ازآنچه که خوانده‌شده را حفظ کند؛ این در حالی است که با خواندن کتاب‌های سنتی یک «نقشه ذهنی» در مغز ایجاد می‌شود و درک مطالب فوق را تسهیل می‌کند. برای رسیدن به این نتیجه پژوهشگران، یک کلاس از دانش‌آموزان را مورد آزمایش قرار داده‌اند. به‌طوری‌که نیمی از آن‌ها یک متن از کتاب الکترونیکی و نیمی دیگر همان متن را از روی کتاب سنتی خوانده و به پرسش‌های انتهای متن پاسخ داده‌اند. پژوهشگران پس‌ازآن متوجه این امر شده‌اند آن تعداد از دانش‌آموزان که کتاب سنتی خوانده بودند متن را بیشتر درک کرده و خیلی بهتر از گروه دیگر به سؤالات پاسخ داده‌اند.
درنتیجه می‌توان گفت که چون شکل الکترونیکی جوانان را بیشتر به خواندن تشویق می‌کند، روش خوبی است؛ بااین‌وجود باید نسبت به تکنولوژی‌های جدید محتاط ماند و حداقل هرچند وقت یک‌بار یک کتاب سنتی نیز مطالعه کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها