پنجشنبه ۲۰ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۴:۲۰
«دُرنویسا» مهرماه 3 کتاب با موضوع چاپ منتشر می‌کند / تشریح بایدها و نبایدهای جشنواره چاپ

خبر انتشار سه کتاب با عناوین «لاستیک و نورد در چاپ اُفست»، «چاپ اُفست؛ راهنمای عمل» و «کلیشه سازی چاپ فلکسو» و معرفی صد و چهاردهمین ماهنامه «چاپ و نشر» مجموعه «چه خبر از نشریات و کتاب‌های حوزه چاپ؟» ایبنا را تشکیل می‌دهد.

 به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) انتشارات «دُر نویسا» سه کتاب با عناوین «لاستیک و نورد در چاپ اُفست»، «چاپ اُفست؛ راهنمای عمل» و «کلیشه سازی چاپ فلکسو» را پاییز سال جاری راهی بازار نشر خواهد کرد.

سیامک دری، مدیرمسئول این انتشارات با بیان این مطلب گفت: کتاب «لاستیک و نورد در چاپ اُفست» ساختارهای لاستیک سیلندر و نوردهایی را که برای انتقال مرکب و آب در چاپ اُفست استفاده می‌شود بررسی کرده است.

وی ادامه داد: این اثر همچنین مشکلاتی را که لاستیک سیلندر و نوردها ممکن است با آنها مواجه شوند بیان و راهکارهای بُرون‌رفت از این مشکلات را ارایه کرده است.

مدیرمسئول انتشارات «دُرنویسا» درباره کتاب «چاپ اُفست؛ راهنمای عمل» گفت: این اثر  که حاصل کار انتشارات «جی اِی تی اف» آمریکا است و اکبر شهریاری آن را به فارسی برگردانده، ساختار ماشین‌آلات چاپ اُفست، چگونگی کار با ماشین‌های چاپ اُفست، سرویس و نگهداری ماشین‌آلات چاپ اُفست و تکنولوژی‌هایی را که در این ماشین‌آلات به‌کار گرفته شده ارایه کرده است.

کتاب «کلیشه‌سازی چاپ فلکسو» حاصل کار جمعی سیامک دری، احسان سقایی و علی‌پور است. دری درباره این اثر گفت: کتاب «کلیشه‌سازی چاپ فلکسو» کلیشه‌های فتو پلیمری، شرایط ساخت این کلیشه‌ها و نکاتی که باید در کنترل کیفیت تولید کلیشه‌های فتو پلیمری در نظر گرفته شود ارائه شده است.

کتاب‌های «لاستیک و نورد در چاپ اُفست»، «چاپ اُفست؛ راهنمای عمل» و «کلیشه‌سازی چاپ فلکسو» مهرماه سال جاری از سوی انتشارات «دُرنویسا» راهی بازار نشر خواهند شد.

بایدها و نبایدهای جشنواره چاپ تشریح شد
صد و چهاردهمین ماهنامه خبری، آموزشی، اطلاع رسانی «چاپ و نشر» منتشر شد. در این شماره از ماهنامه، بایدها و نبایدهای جشنواره چاپ تشریح شده است.

یادداشت محمودرضا برازش، مدیرکل دفتر امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش ابتدایی صد و چهاردهمین ماهنامه «چاپ و نشر» تحت عنوان «واردات سه هزار میلیاردی محصولات چاپی و مسئولیت سنگین ما» ارائه شده است.

در قسمت‌هایی از این یادداشت می‌خوانیم: «در ایران براساس تفکر سنتی اغلب عوام هنوز چاپ را خدماتی برای تولید کتاب یا نشریات می‌دانند و این در صورتی است که این دو کمتر از سی درصد حجم چاپ را به خود اختصاص می‌دهند و این میزان نیز رو به کاهش است. به طور مثال چاپ کاغذی روزنامه‌ها به سرعت در حال کاهش و نشر الکترونیک روزنامه‌ها و کتاب در حال افزایش است. با توجه به تنوع و گستردگی چاپ و بسته بندی و اهمیت آن آیا همان نگاه سنتی به آن شایسته است؟»

«دستور وزیر ارشاد برای رفع مشکلات مالیاتی اهالی فرهنگ» عنوان بخش دیگر این ماهنامه است. این بخش در قالب گفت‌وگو با همایون امیرزاده، مشاور علمی، فرهنگی و مدیریتی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تنظیم شده است. علاقه‌مندان می‌توانند مشروح این گفت‌وگو را در صفحه 39 صد و چهاردهمین ماهنامه «چاپ و نشر» مطالعه کنند.

از جمله اخبار مندرج در این ماهنامه می‌توان به صدور احکام اعضای کمیسیون رسیدگی به تخلفات چاپخانه‌ها و ابقا شدن هیات مدیره تعاونی ناشران و کتابفروشان به مدت سه سال دیگر اشاره کرد.

صفاء الدین تبرائیان، نویسنده کتاب «خوابگردها» در این شماره از ماهنامه، ضمن انتقاد از رویه چاپ آثار در ماه‌های اخیر، چنین بیان کرده است: «مشکلات در حوزه نشر تمام نشده و همین رویه منجر به تقلیل شمارگان آثار و چاپ نشدن برخی از منابع شده است. این در حالی است که ما تنها به مشکلات نشر لبخند می‌زنیم.

از دیگر مطالب این ماهنامه می‌توان به «راه اندازی سالن علمی، فرهنگی در چهاردهمین جشنواره صنعت چاپ»، «اختصاص 80 میلیارد تومان اعتبار به تولید محصولات چاپی در کشور»، «حضور ناشران کمک آموزشی در رده‌های بالای جدول نشر»، «تلاش برای تشکیل فراکسیون چاپ با هدف نگاه حمایتی به چاپخانه‌داران»، «فعالیت 54 چاپخانه در سیستان و بلوچستان»، «ایران، رتبه ششم چاپ در منطقه»، «معرفی مدیرکل جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان» و «تبلیغ کتاب در تلویزیون؛ فرصتی برای مطالعه» اشاره کرد.

«غم نان، نویسنده‌ها را پایتخت نشین می‌کند» عنوان مطلبی از اکبر صحرایی، نویسنده کتاب «حافظ هفت» است که در این ماهنامه ارائه شده است.

«آیا واگذاری ممیزی به ناشران قانون است؟»، «چرا بر نهادهایی که شش برابر وزارت فرهنگ و ارشاد بودجه می‌گیرند، نظارت نمی‌شود؟»، «معافیت مالیاتی ناشران و کتابفروشان قانون است و اما و اگر ندارد»، «امکان ارتقای تمدید پروانه نشر تا 10 سال وجود دارد»، «بازگشت رونق به کتاب‌های حوزه چاپ و کتابداری»، «مدرک گرایی، اصلی‌ترین دلیل رونق بازار ناشران کمک آموزشی»، «رشد 74 درصدی تولید کاغذ» و «حضور در صنعت نشر بین الملل نیازمند ارتباطات جهانی است» از دیگر مطالب ارائه شده در این ماهنامه به شمار می‌آیند.

در این شماره از ماهنامه «چاپ و نشر» گزارش مبسوطی از جشنواره صنعت چاپ ارائه شده است؛ در این بخش، «داود تات داودی» مدیر ماشین سازی حرفه وفن، «حسین کیانی» مدیر چاپ و نشر کیانی، «محمد تقی قدس اللهی » مدیر چاپ معاصر، «جلال ذکایی» مدیر شرکت ترنج و عضو سیاستگذاری جشنواره صنعت چاپ، «افشین گلستان» مدیرعامل هولدینگ راهبرد و... درباره بایدها و نبایدهای جشنواره صنعت چاپ سخن گفته اند.

«از وضعیت کاغذ در کشور چه خبر؟» عنوان بخش دیگر این ماهنامه به شمار می‌آید؛ در این بخش مطالبی مانند «افزایش 5 درصدی تولید کاغذ مازندران»، «دخالت دولت در قیمت گذاری کاغذ، زمینه ساز افزایش واردات»، «موجودی انبارهای کاغذ تهران در حال حاضر پُر است»، «یارانه کاغذ دوباره به ناشران تعلق بگیرد»، «کاهش 20 تا 25 درصدی قیمت کاغذ در بازار نشر»، «80 درصد نیاز کشور به کاغذ از طریق واردات تامین می‌شود» و .... منعکس شده اند.

علاقه‌مندان می‌توانند در این شماره از ماهنامه «چاپ و نشر» با کارآفرینان صنعت چاپ، نشر و بسته بندی آشنا شوند. این بخش را می‌توانند در صفحه 156 ماهنامه مطالعه کنند. همچنین در صفحه 124 این ماهنامه چهره‌های ماندگار تاریخ چاپ کشور معرفی شده است.

صد و چهاردهمین ماهنامه خبری، آموزشی، اطلاع رسانی «چاپ و نشر» با مدیر مسئولی احمد سمیعی در 226 صفحه از سوی چاپ اندیشه برتر منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها