به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) حجتالاسلام احمد شرفخانی، معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور، امروز 19 مهرماه در نشست خبری که برای تشریح فعالیتهای این سازمان در دهه ولایت و امامت برگزار شد طی سخنانی گفت: غدیر یک فرهنگ، تفکر و راه است. غدیر، نسخه هدایت و رسیدن بشریت به سعادت و خوشبختی است و اگر رسول گرامی اسلام(ص) ابلاغ امامت مولا علی (ع) را در غدیر انجام نمیداد رسالتش ابتر میماند.
وی با بیان این که نگاه ما به عید غدیر تنها جشن و سرور نیست، ادامه داد: تفاوت عید غدیر با اعیاد دیگر این است که ما نسبت به اين عید وظیفهای داریم که در روايت پیامبر در عید غدیر خم بیان شده است، آنجا كه فرمود: «پیام غدیر را حاضران به غایبان و پدران به فرزندان تا روز قیامت برسانند». بنابراین پیام غدیر سینه به سینه منتقل میشود و همه انسانها موظف هستند تا پیام غدیر را به بقیه برسانند.
وی افزود: براین اساس، سازمان اوقاف و امور خيريه كشور، جشن «ولایت علوی و اکمال دین نبوی» را در 1249 آستان مقدس برگزار میکند که هدف از آن، ترویج فرهنگ غدیر و ارتقای سطح معرفتی در میان مردم با استفاده از آستان مقدس امامزادگان است. بنابراین ما بر آن هستیم تا پیام غدیر را با استفاده از امامزادگان به نسلها برسانیم.
شرفخانی با اشاره به این که جشن غدیر از 12 مهرماه آغاز شده است و تا 21 اين ماه ادامه دارد گفت: سازمان اوقاف در راستای برگزاری این جشن در روز عرفه، اقدام به برگزاري دعای عرفه در امامزادگان کرد و در 717 امامزاده، نماز عید قربان برگزار شد. علاوه بر این در هزار و 550 امامزاده در سطح کشور، نمایشگاه فرهنگی «غدیر، درس زندگی» در قالب ایستگاههای صلواتی و نمایشگاههای کتاب برگزار شده است.
این مقام مسئول از برگزاری همایش «بانوان ولایی» در عصر یکشنبه 20 مهرماه خبر داد و گفت: در قالب این همایش در استانهای مختلف کشور کاروانهای شادی به سمت امامزادگان حرکت خواهند کرد.
وی همچنین گفت: یکی از سنتهای اصلی در روز عید غدیر خم، دیدار با سادات و احترام به آنهاست که در کتابهای مربوط به این حوزه نیز به آن اشاره شده است. بنابراین حضور در ساحت سادات «واجبالتعظیم» که همان امامزادگان مقدس هستند، میتواند منجر به احیای این سنت شود.
به گفته شرفخانی، جشن ولایت علوی در ساعت 10 صبح دوشنبه 21 مهرماه در آستان امامزادگان مقدس در سطح کشور با حضور قاریان ممتاز برگزار میشود و شاعران آیینی نیز در آن شعرخوانی خواهند کرد. همچنین برگزاری عقد اخوت نیز از دیگر مراسمی است که در امامزادگان برگزار خواهد شد.
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور، درباره چاپ کتاب «غدیر، درس زندگی» گفت: یکی از مسابقاتی که 4 سال است توسط این سازمان برگزار میشود، مسابقه سراسری خطبه غدیر است که طی آن هر سال کتابی انتشار مييابد و سوالاتي كه از آن استخراج شده به مسابقه گذاشته میشود. در دوسال نخست برگزاری این طرح، کل «خطبه غدیر» در قالب کتابی با شمارگان یک میلیون نسخه منتشر شد که مورد استقبال هم قرار گرفت.
همچنين وی تاکید کرد: امسال نیز با ترویج نگاه سبک زندگی اسلامی، کتاب «غدیر، درس زندگی» را با شمارگان 500 هزار نسخه به صورت رایگان منتشر کردیم که در پایان آن نیز 40 سوال استخراج شده و به مسابقه گذاشته میشود. علاقهمندان هم برای شرکت در این مسابقه میتوانند تا پایان آبانماه پاسخهای خود را استخراج کنند. متن کتاب نیز در سایت سازمان اوقاف بارگذاری شده و قابل دانلود است. همچنين مسابقه آنلاین آن امروز 19 مهرماه در سایت سازمان اوقاف بارگذاری خواهد شد.
شرفخانی در ادامه از چاپ مجموعه کتاب كوچك «برکرانه غدیر» خبر داد و گفت: در این کتاب نیز هشت نکته پیرامون وقف و غدیر بیان شده است؛ چرا که ما باید کاری کنیم تا وقف ولایی اتفاق بیفتد و آنچنان که پیامبر فرمود، پیام غدیر تا روز قیامت اطلاعرسانی شود. ما میتوانیم وقفهایی را برای ترویج فرهنگ غدیر داشته باشیم و همانگونه که عزاداری امام حسین (ع) در میان مردم نهادینه شده و هر سال هزینههای زیادی از سوی مردم برای این کار صرف میشود، وقفهایي ویژه هم برای غدیر داشته باشيم. بنابراین در این کتاب، بررسی این نکات مدنظر قرار گرفته است.
وی اضافه کرد: سازمان اوقاف و امور خيريه، امسال سه نرمافزار «عید بندگی»، «عید غدیر خم» و «امام هادی (ع)» را به صورت «اندروید» تولید کرده که از سایت سازمان قابل دريافت است.
شرفخانی همچنین از همکاری سازمان اوقاف و امور خیریه کشور با همایش بینالمللی باران غدیر خبر داد و گفت: این سازمان طی دو سال گذشته با این همایش همکاری داشته و امسال نیز سه کتاب «حماسه امام حسین(ع)»، «عصر جدید» و «معرفی جرج جرداق» را منتشر كرده است.
این مقام مسئول در پایان به برگزاری آموزش مجازی حفظ قرآن در استانهای کشور اشاره کرد و گفت: 14 هزار نفر ذیل این طرح، تحت پوشش قرار گرفتهاند و میخواهیم که در بين سایر استانهایی که در این طرح مشارکت نداشتند، آموزش مجازی حفظ قرآن راهاندازی کنیم.
شرفخانی افزود: از ابتدای سال، هزار و 700 وقف جدید در عرصههای مذهبی، فرهنگی، اجتماعی و امور خیریه داشتیم که امیدواریم به چهار هزار وقف برسد.
شنبه ۱۹ مهر ۱۳۹۳ - ۱۸:۰۴
نظر شما