گشایش شب شعر غزلسرا به بهانه بزرگداشت حافظ و برپایی نشست علمی تخصصی حافظ شناسی از برنامههایی است که به مناسبت نکوداشت شاعر رند شیراز برگزار شد.
براساس این گزارش، در این نشست حمید شکارسری، غلامحسین عمرانی، محقق و مدرس دانشگاه و جمعی از شاعران محلی و علاقهمندان به شعر و ادبیات فارسی حضور داشتند.
عمرانی در بخش اول برنامه از رازهای جاودانگی و ماندگاری اشعار حافظ سخن گفت و توضیح داد: حافظ متاثر از جامعه و فرهنگ روزگار ایران باستان بوده است و چون حافظ کل قرآن بوده اشعارش تلفیقی از فرهنگ اسلامی و فرهنگ ایران باستان است.
وی یکی دیگر از رازهای جاودانگی اشعار حافظ را نسبت به شاعران دیگر اعتدال انسانی عنوان کرد و گفت: در سراسر دیوان او اعتدال با ظرافت هنری دیده میشود و تنوع و تعدد معانی در اشعار این شاعر وجود دارد.
شکارسری نیز در بخش دیگر برنامه به خصوصیات اشعار حافظ پرداخت . وی گفت از خصوصیات بارز اشعار حافظ معانی دراماتیک است که انگار در هر غزل داستانی تعریف می شود که حتی مردم عامی نیز قادر به درک مفاهیم آن هستند.
وی افزود: اشعار حافظ حالتی موسیقیایی دارند و همین کمک میکند تا در اذهان مردم ماندگار بمانند. در غزلهای حافظ تک بیت زیاد دیده نمیشود، زیرا مضمون های حافظ در دل غزلها پنهان است و ابیات در عین اینکه به تنهایی معنایی پر مغز دارند، اما مضمون اصلی را باید در تمامی ابیات و به صورت غزل پیدا کند.
برپایی هجدهمین نشست علمی حافظ شناسی
همزمان با 20 مهر، روز بزرگداشت حافظ شیرازی، هجدهمین نشست علمی تخصصی حافظشناسی در مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس با حضور حافظپژوهان برگزار شد.
در این برنامه مدیر بنیاد فارس شناسی گفت: تاثیرگذاری این برنامهها منوط بر استمرار آن در طول سال است.
منصور طبیعی با تاکید بر اینکه هر برنامهای که با موضوعات علمی، فرهنگی و هنری ایجاد می شود، باید به استمرار برسد گفت: با همدلی و همگرایی موجود در استان فارس میتوانیم این برنامهها را توسعه دهیم و آن را در خور شیراز و نام و یاد حافظ برپا کنیم.
در این برنامه، مقاله های پژوهشگرانی مانند مجید بهرهور با موضوع سنت جوابگویی به شعر حافظ، بهادر باقری با موضوع آسیبشناسی شرحهای حافظ، علی رجایی با موضوع شرح کتاب یوهان کریستوف بورگل بر برگزیدهای از غزلیات حافظ به زبان آلمانی و خدیجه حاجیان با موضوع بررسی و تحلیل برخی تک بیت های جنجالی حافظ، ارائه شد.
نظر شما