آیین هماندیشی ناشران با مدیران فرهنگی ارشاد با شهرداری تهران برگزار شد/1
صالحی: خروج نشر از دوران رکود، به تنهایی از عهده وزارت ارشاد برنمیآید
سیدعباس صالحی، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین هماندیشی ناشران با مدیران فرهنگی ارشاد و شهرداری تهران، گفت: نشر در دوران رکود است و خروج آن از این دوره، بهتنهایی از عهده وزارت ارشاد خارج است؛ بنابراین، در این مرحله نیاز به همافزایی ملی داریم.
صالحی در این مراسم اظهار کرد: دولتها همواره در حال تغییر و تبدیل هستند اما نهادهای مدنی و صنفی همواره پایدارند. بنابراین، هر اندازه نهادهای صنفی به ویژه در حوزه فرهنگ بیشتر و مستحکمتر باشند، نقش مؤثرتری در پایدارتر بودن فعالیتها خواهند داشت.
وی ادامه داد: شهردار تهران هم از نظر الگوسازی شهری در ایران و هم به لحاظ منابع مالی موقعیت متفاوت و مغتنم و قابل توجهی دارد. از آنجا که بخش عظیمی از حوزه نشر در تهران است، شهردار تهران میتواند ارتباط خوب و تنگاتنگی با تشکلهای فرهنگی و نشر داشته باشد. بدون تردید دوستان آقای قالیباف در شهرداری تهران برای ارتقا در حوزه نشر تلاش میکنند.
معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: متاسفانه نشر در دوران رکود به سر میبرد؛ حل این معضل و خروج نشر از این دوره، به تنهایی از عهده وزات فرهنگ و ارشاد اسلامی برنمیآید، بلکه به همت متراکم و پیوسته نیازمند است.
صالحی با اشاره به دلواپسی مقام معظم رهبری برای حوزه کتاب و کتابخوانی در کشور، گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با همین نگاه دنبال همافزاییهاست و تمام تلاشش این است که این همافزاییها را گسترش دهد. در این میان، بدون تردید رفع مشکلات حوزه نشر نگاههای مجموعه شهرداری تهران را میطلبد.
وی با بیان این که باید با همافزایی ملی صنعت نشر را از رکود خارج کنیم، گفت: این همافزاییها باید در عرصههای جذب و تسهیلات مالی، خرید کتاب و سرمایهگذاریهای زیرساختی صورت بگیرد.
معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه سخنانش، گفت: وزارت ارشاد در این زمینه، تلاشهای مختلفی کرده استاما هنوز با موقعیت ایدهآل فاصله زیادی داریم. بنابراین، به همراهی برای بازگشت سرمایه به بازار نشر احتیاج داریم. اگر این سرمایه برنگردد بدون تردید سرمایههای موجود هم رو به نابودی می روند.
صالحی با بیان این که همه کشورهای دنیا در حوزه فرهنگی تسهیلات و مقررات ترجیحی دارند، گفت: جناب آقای قالیباف، بدون تردید مدیریت شما در سطح فضای تهران میتواند نمایهای برای تحرک بزرگ در بخش فرهنگ و نشر کشور باشد.
وی در پایان سخنانش، اظهار کرد: اگر در طول این چند سال فعالیت، آقای قالیباف در بخش های مختلف خاطرات خوبی از خود به یادگار گذاشتهاند، در حوزه فرهنگ مکتوب میتواند آثار ماندگارتری از خود به یادگار بگذارند.
فریدون: تعداد پیتزافروشیها از تعداد کتابفروشیها بیشتر است!
عبدالعظیم فریدون، نماینده انجمن ناشران کودک و نوجوان در این مراسم، با بیان این که شاخصه پیشرفت هر کشوری به سرانه مطالعه آن بستگی دارد، گفت: کشوری که دارای فرهنگ توسعه یافته است، تأثیران کمتری از کشوهای بیگانه میگیرد.
وی با بیان اینکه کشورمان در دهه 90 به لحاظ صنعت نشر اُفت کرده است، توضیح داد: همه شعار می دهیم که باید برای کودک چنین و چنان کرد اما در عمل هیچ اتفاقی نمیافتد. داشتن 12 هزار ناشر در قبال هزار و 500 کتابفروشی، اسفبار است. متاسفانه تعداد پیتزافروشیها و سوپرمارکتها بیشتر از تعداد کتابفروشیهاست. بزرگسالان ما به دلیل هزینه زیاد و صرف وقت زیاد، امکان خرید و مطالعه کتاب ندارند، در چنین شرایطی تصور کنید کودکان چگونه میتوانند با کتاب مأنوس شوند.
نماینده انجمن ناشران کودک و نوجوان با بیان این که متاسفانه به تعداد انگشتان دست کتابفروشی تخصصی کودک نداریم، افزود: برای رفع این معضل یا باید محققان، آسیبشناسی کنند یا از تجربه انباشته همکاران استفاده کنند. به طور مثال می توان به ایجاد کتابخانههای تخصصی در سراهای محله و فرهنگسراها یا راهاندازی تشکلها و فروشگاههای کتاب در مجتمعهای تجاری اقدام کرد.
جَدَلی: انجمن زنان ناشر را در برگزاری نمایشگاههای کتاب حمایت کنید
مریم جدلی، نماینده انجمن زنان ناشر در بخش دیگر این مراسم، اظهار کرد: انصافاً توجه و حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از ناشران به تمامی اقشار جامعه گسترش پیدا کرده است. همچنین حرکتهای فرهنگی شهرداری تهران نیز در زمینه رشد افکار در مناطق مختلف ستودنی است.
وی ادامه داد: بدون تردید مشکلات بانوان ناشر، بیشتر از مشکلات آقایان ناشر است. بنابراین، از مسئولان درخواست داریم در زمینه اختصاص فضا به بانوان به عنوان انبار کتاب، تمهیداتی را بیندیشند. به طور مثال بخشی از فضاهایی مانند سراهای خانه محله را برای انبار کردن کتابهای زنان ناشر در نظر بگیرند.
نماینده انجمن زنان ناشر بیان کرد: با توجه به این که گردش مالی در حوزه نشر زودرس نیست، از مسئولان تقاضامندیم انجمن زنان ناشر را در برگزاری نمایشگاههای کتاب حمایت کنند.
طوسی: بخش توزیع کتاب، نیازمند ساماندهی است
طوسی، نماینده بخش توزیعکنندگان کتاب در این مراسم، اظهار کرد: هر تولیدی که در کشور انجام میشود به توزیع خُرد و کلان نیازمند است. بنابراین، چرا در عرصه کتاب به توزیع خُرد و کلان توجه نمی شود، تعجب می کنم.
وی ضمن تاکید بر این نکته که بخش توزیع کتاب به ساماندهی نیازمند است، عنوان کرد: تشکل توزیع کنندگان در سال 1374 به ثبت رسیده است و اکنون 42 عضو دارد. مشکلات ما در بخش توزیع کتاب بسیار زیاد است که از آن میان میتوان به مشکل طرح ترافیک اشاره کرد. امیدواریم با کارگروهی که در مجموعه شهرداری تهران تشکیل خواهد شد، رفع این مشکلات در نظ گرفته شود.
قدیانی: بسیای از مشکلات صنعت نشر را براساس قانون حل کردیم
نادر قدیانی، رئیس سابق اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران در این مراسم، بیان کرد: بزرگترین افتخار نظام جمهوری اسلامی ایران، تربیت بسیاری از نویسندگان در حوزه کودک و نوجوان است اما آیا واقعاً باید این قشر از جامعه به شغل خود یعنی نویسندگی، ادامه دهند؟! شاهدم بسیاری از این اقشار در شغل دومی همچون حسابداری مشغول به فعالیت هستند!
وی عنوان کرد: از شهردار تهران می خواهم حداقل 10 دقیقه به هایپر استار تهران مراجعه کنند و ببینند که در هفته کتاب سال جاری حدود یک هزار متر از فضای خود را به نمایش کتاب اختصاص داده است؛ جای فروشگاههای کتاب برای عرضه کتابها کجاست؟!
قدیانی افزود: روزانه حدود 50 نفر از ناشران برای بیان مشکلاتشان به اتحادیه مراجعه میکردند؛ در مدت چهار سال فعالیت در اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران بسیای از مشکلات صنعت نشر را براساس قانون حل کردیم. از مسئولان فرهنگی می خواهم که به صورت جدی به فکر رفع مشکلات حوزه نشر باشند.
میرزابابایی: فاصلهمان با صنعتی شدن نشر بسیا زیاد است
حامد میرزابابایی، نماینده نشر بینالملل در این مراسم، اظهار کرد: فاصلهمان با صنعتی شدن نشر خیلی زیاد است. بنابراین، همه مسئولان موظفند از این صنعت حمایت کنند.
وی بیان کرد: یک سلسله قوانین وجود دارد که در اجرا مشکل دارند یا قابل توسعه هستند؛ پیشنهاد میکنم مسئولان در این زمینهها تدابیری را بیندیشند.
نماینده نشر بینالملل با اشاره به اقداماتی که مسئولان میتوانند برای حمایت از صنعت نشر انجام دهند، اظهار کرد: اختصاص دادن دفاتری به تشکلهای نشر، برای رهایی از اجارهنشینی و آوارگی در آینده، کار چندانی نیست. انجام این مهم، آقای قالیباف را در اذهان ماندگار میکند.
میرزابابایی ادامه داد: باید موقعیتی فراهم شود تا از بیلبوردهای شهر، عرشههای پُل، فضاهای تبلیغاتی مترو، بسترهای حمل و نقل اعم از پیک موتوری و وسائل حمل و نقل، برای تبلیغ کتاب استفاده شود.
احمدی: نوع عرضه نشر الکترونیک مناسب نیست
احمدی، نماینده نشر الکترونیک از دیگر سخنرانان این مراسم بود. وی با بیان این که نشر کاغذی و نشر الکترونیک مکمل یکدیگرند، گفت: متاسفانه نوع عرضه نشر الکترونیک مناسب نیست؛ عمدتاً این نوع نشر در چهارراهها و ایستگاهها عرضه میشوند که اغلب نیز کپی هستند. تصور میکنم این بخش از نشر باید ساماندهی شود.
وی با بیان این که برای نشر الکترونیک باید فرهنگسازی شود، گفت: در اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران رستهای تحت عنوان نشر الکترونیک وجود دارد که به افرادی که می خواهند در این حوزه فعالیت کنند، پروانه کسب نشر الکترونیک ارائه میکند؛ از شما مسئولان میخواهیم ما را در این عرصه حمایت کنید.
ضرغامی: حوزه نشر تهران همپای سایر فعالیتهای توسعه تهران، توسعه یابد
برزین ضرغامی، دبیر اجرایی بیست و دومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران در بخش دیگر این مراسم، گفت: آقای قالیباف از شما انتظار میرود به حوزه نشر توجه ویژه داشته باشید تا این حوزه همراه و همپا با سایر فعالیتهای توسعه تهران، توسعه یابد.
در ادامه این مراسم، سیدعباس صالحی، معاون فرهنگی وزیر ارشاد و همایون امیرزاده، مشاور اجرایی و مدیریتی معاون فرهنگی ارشاد به نادر قدیانی، رئیس سابق اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران به پاس زحمات چهارساله وی در این اتحادیه، لوح تقدیر و یک نسخه قرآن نفیس اهدا کردند.
نظر شما