یکشنبه ۹ آذر ۱۳۹۳ - ۰۸:۰۰
یعقوبی: نگاه سلیقه‌ای آفت ممیزی کتاب شد/نویسندگان در انتشار کتابشان با فضای مبهم مواجه بودند

حسین یعقوبی‌، نویسنده و مترجم معتقد است که ممیزی سلیقه‌ای سبب خود سانسوری نویسنده و ترس او از نوشتن خواهد شد. یعقوبی به ایبنا گفت: نویسندگان ما در ممیزی آثارشان با فضای مبهم مواجه هستند و تکلیفشان به درستی مشخص نیست.

یعقوبی به خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) گفت: دولت باید به ناشران کتاب اطمینان کند و در موضوع ممیزی کتاب از آنها بیشتر بهره ببرد.

وی با تاکید بر ضرورت احساس امنیت ناشر و نویسنده توضیح داد: وقتی اعتماد میان مسئولان و ناشران و نویسندگان به وجود بیاید، روند انتشار کتاب تسهیل خواهد شد. این موضوع قطعا به نفع جامعه کتابخوان و صنعت نشر کشور خواهد بود.
 
این مترجم درباره تاثیرات مخرب ممیزی سلیقه‌ای بر آثار نویسندگان گفت: از تاثیرات منفی ممیزی این است که نویسندگان  دچار خود سانسوری می شود و بسیار محافظه کارانه دست به نگارش می‌زنند. نباید با ممیزی غلط و افراطی خلاقیت را از نویسندگانمان بگیریم.
 
حسين يعقوبي، نويسنده، مترجم و نمايشنامه‌نويس است. نخستين كتاب او «نشان پنجم حماقت» نام دارد كه در سال 79 منتشر شد.  يعقوبي در سال 84 با داستان «تو مي‌ميري به همين‌سادگي» جايزه ادبي صادق هدايت را از آن خود كرد. 

«اژدهاي دگرانديش»، «تاريخ بشر از كج بيل تا هات ميل»، «مرگ در مي‌زند »، «خرمگس و زن‌ستيز »، «قتل با عسل»، «محرمانه هاي رومئو و ژوليت»، «تاريخ سينماي جهان1895-2007 و «هرج و مرج محض» از آثار او به شمار مي‌آيند.

 پیشینه این پرونده در خبرگزای کتاب:


گفت‌وگوی عباس مخبر، محمد سلمانی ،لیلی گلستان، مجتبی ویسی، پرویز شهدی، منصوره شریف زاده، فریاد شیری، علی موذنی، خجسته کیهان و  ر.اعتمادی را در این باره بخوانید.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها