یکشنبه ۱۴ دی ۱۳۹۳ - ۰۹:۱۰
کتاب پیرنیا همچنان یکی از منابع درسی گرایش تاریخ ایران باستان است

امید اخوی، نویسنده کتاب «سیاستمدار مورخ» گفت: با تمام نقدهایی که به کتاب پیرنیا وارد می‌شود این کتاب همچنان یکی از منابع درسی گروه‌های تاریخ در دوره کارشناسی و ارشد با گرایش تاریخ ایران باستان است.

خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) «سیاست‌مدار مورخ» درباره زندگی، آثار و اندیشه‌های میرزا حسن‌خان مشیرالدوله (پیرنیا) شخصیت تاریخی دوره‌های قاجار و پهلوی است که در حوزه‌های سیاسی، فرهنگی و اجتماعی نقش پررنگی داشت و کتاب‌های ارزشمندی نیز در آن دوران منتشر کرد.

امید اخوی درباره کتاب «سیاستمدار مورخ» به خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) گفت: در بررسی برخی چهره‌های تاریخ معاصر در دوران دانشجویی و به ویژه دوران کارشناسی ارشد به این نتیجه رسیدم که در کتاب‌های ما به این افراد به صورت کافی توجه نشده و به ویژه مشاهیر تاریخی را از طریق کتاب‌های دیگری باید بشناسیم.

وی ادامه داد: شخصیت‌هایی که شناخته شده نیست یا به آنها دربیوگرافی‌های یک یا دو صفحه‌ای پرداخته شده، به همین دلیل به یکی از این شخصیت‌هایی که فکر می‌کنم بر گردن ما تاریخ‌خوانان و تاریخ‌پژوهان حق زیادی دارد، میرزا حسن خان مشیرالدوله یا حسن پیرنیا است که کتاب سه جلدی معروف « تاریخ ایران باستان» را نوشت.
 
امید اخوی در این کتاب تلاش کرده تا با معرفی و ترسیم زندگی میرزا حسن‌خان مشیرالدوله، نقش وی را در حوزه‌های مختلف سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و تاریخی ایران دوره قاجار و پهلوی نشان دهد. مشیرالدوله که سهم بزرگی در جنبش مشروطه نیز عهده‌دار بود، در طول فعالیت‌هایش همیشه احترام دوست و دشمن را همراه داشت.

کتاب در 9 فصل با عنوان‌های «خاندان و خانواده میرزا حسن‌خان مشیرالدوله»، «میرزا حسن‌خان مشیرالدوله از تولد تا پایان عصر مشروطه اول»، «مشیرالدوله از فتح تهران تا عقد قرارداد 1919 میلادی»، «مشیرالدوله و اقداماتش در کابینه دوم»، «مشیرالدوله از کودتای 1299 تا زمان کناره‌گیری از سیاست»، «خدمات فرهنگی مشیرالدوله»، «آثار و اندیشه‌های تاریخ‌نگاری مشیرالدوله»، «مشیرالدوله و فراماسونری» و «اندیشه‌های اجتماعی و خصوصیات اخلاقی مشیرالدوله» تدوین شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها