گزارش هفتگی ایبنا از کتابفروشیهای کریمخان
آثار مرتضی احمدی تنها در ویترین ثالث/ یک کتاب نفیس و ارزان در کتابفروشی علمی و فرهنگی
از میان کتابفروشیهای خیابان کریمخان تنها ثالث بود که قفسهای از ویترین خود را به آثار زندهیاد مرتضی احمدی اختصاص داد. فروشنده ثالث گفت در چند روز گذشته برخی همنسلان احمدی برای تهیه کتابهای او مراجعه کردند. فروشنده چشمه از قول شاپور شهبازی نویسنده مجموعه دو جلدی «تئوریهای فیلمنامه در سینمای داستانی» که جلد دوم آن به تازگی منتشر شد، گفت: این پژوهش همچنان ادامه دارد و جلدهای سوم و چهارم آن هم در دست تدوین هستند. وی همچنین درباره کتاب اصغر فرهای گفت: چند روزی است که فروش این کتاب از تب و تاب افتاده است.
در بازدید این هفته از فروشگاههای ثالث، چشمه و علمیفرهنگی، شاهد بودیم که تنها ویترین ثالث از زندهیاد مرتضی احمدی یاد کرده است. «پیشپرده و پیشپردهخوانی»، «کهنههای همیشهنو»، «من و زندگی» و «پرسه در احوالات ترون و ترونیا» (که چاپش تمام شده و تنها همین نسخه در ثالث موجود است)، کتابهایی بودند که در قفسهای مجزا مقابل دید عابران اهل کتاب قرار داشتند.
مجتبی خیرآبادی، فروشنده آرام و پُر حوصله فروشگاه ثالث درباره استقبالی که بعد از درگذشت مرتضی احمدی از کتابهای این هنرمند شده است، گفت: در چند روز گذشته افرادی که به ظاهر از همنسلان زندهیاد احمدی بودند برای خرید کتابهای او مراجعه کردند و نزدیک به 10 جلد از آثار وی در این کتابفروشی به فروش رسید.
در همین باره، فروشنده کتابفروشی علمی و فرهنگی عنوان کرد: غالب مردم مرتضی احمدی را با صدایش میشناختند و در چند روز گذشته افرادی برای تهیه CDهای او به این کتابفروشی رجوع کردند. ما هم علیرغم میل باطنیمان نسخهای از این CDها را در ویترین قرار دادیم تا از موجود بودن آنها خبر دهیم.
وی افزود: حس خوشایندی نیست که بعد از درگذشت یک هنرمند، تازه به یاد معرفی آثار او بیفتیم اما چارهای نیست.
«موزه کارخانه است» و «ادبیات و عکاسی» پُرفروش شدند
فروشنده کتابفروشیثالث از استقبال مداومی که از کتاب «درباره عکاسی» نوشته سوزان سانتاگ، منتقد و تحلیلگر برجسته فرانسوی در زمینه سینما، عکاسی و ادبیات میشود خبر داد و درباره دو اثر تازهای که نشر حرفه هنرمند منتشر کرده است، گفت: «موزه یک کارخانه است» (مجموعهی راهنمای سیاسی برای هنر معاصر/ ایمان گنجی، کیوان مهتدی) و «ادبیات و عکاسی» (فرانسوا برونه/ ترجمهی محسن بایرامنژاد) بلافاصله فروش رفتند و دوباره در فهرست سفارشات قرار گرفتند.
وی همچنین درباره کتاب نفیس «مینیاتورهای سیاه» (طراحیهای کامبیز درم بخش) که با طرح جلد و ظاهر متفاوتش در میان کتابها جلبتوجه میکند، توضیح داد: این هفته چندین نسخه از این کتاب به فروش رفت. برای فروشگاه ثالث خیلی خوشایند است که کامبیز درم بخش با فضای آن خو گرفته و بسیاری اوقات کافیشاپ طبقه بالا را برای طراحی کردن انتخاب میکند.
خیر آبادی در ادامه به فروش چند نسخه از مجموعهعکسهای مریم زندی به نام «انقلاب 57» (کتابی نفیس در قطع رحلی) اشاره کرد و گفت: در چند روز گذشته افراد متعددی سراغ این کتاب را میگرفتند و امروز هم آخرین نسخه آن به فروش رسید.
وی همچنین اشاره کرد که بالاخره بعد از دو ماه کتاب گرانقیمت «105 سال پوستر فیلم» (مسعود مهرابی/ نشر نظر – 195 هزار تومان) فروش رفت و درباره کتاب «دوزخ – مجموعه عکسهای جیمز نچوی» ( به کوشش علیرضا پروین و ترجمه صدیقه قویدل – نشر کتاب آراد 1390) گفت: این کتاب دیروز توسط یک نفر ورق خورد. کتابفروشها میدانند که حتی ورقخوردن کتابهای گرانقیمت را هم باید غنیمت شمارند.
مجموعه کتابهای «ریچارد مولبرگر» چاپ تمام شد / «زیبایی» پُرمخاطب بود
مجتبی خیرآبادی در ادامه به استقبالی که دانشجویان هنرهای تجسمی از چند کتاب نشر نی به نامهای «اصول فرم و طرح» (وسیوس وُنگ - ترجمه آزاده بیداربخت و نسترن لواسانی) و مجموعه کتابهای «ریچارد مولبرگر» داشتند اشاره کرد و گفت: این مجموعه 10 جلدی که «رامبرانت چگونه رامبرانت شد؟»، «پیکاسو چگونه...» و «بروگل چگونه...» از جمله آنها هستند، همیشه فروش خوبی داشتند و اخیرا خبر دارم که چاپ آنها تمام شده است.
وی به فروش رضایت بخش یکی از تازههای نشر مینوی خرد به نام «زیبایی» (راجر اسکروتن - ترجمه فریده فرنودفر و امیر نصری) اشاره کرد و گفت: در چهار هفته گذشته هفت نسخه از آن فروخته شده است.
ابتکار فروشگاه علمی و فرهنگی در معرفی کتابهای پیشنهادی خود
فروشگاه علمی و فرهنگی که کمی دورتر از همه کتابفروشیهای خیابان کریمخان قرار گرفته (نزدیک خیابان قائممقام فراهانی)، ویترین خود را به دو بخش مجزا تقسیم کرده است؛ یک سوی آن را به کتابها و انواع بازیها و پازلهای گروه سنی کودک و نوجوان اختصاص داده است که البته تصادفا یا به هر دلیل دیگری در میان آنها، CDهایی از احمد شاملو، مرتضی احمدی و چند فیلم خارجی هم دیده شدند.
در بخش دیگر ویترین، کتابهایی نفیس از متون کلاسیک فارسی قرار دارند که روز به روز هم به تعداد آنها افزوده میشود. فروشنده از فروش این کتابها رضایت داشت و برخلاف انتظار، با وجود اینکه چند صد متر پایینتر، فروشگاه «گویا» - که منبع کتابهای نفیس و هدیههای فرهنگی است – قرار گرفته، کتابفروشی علمی و فرهنگی هم از بازار گرم کتابهای نفیس بیبهره نمانده است.
دیگر کتابهای این ویترین با عناوین هیجانبرانگیزی از قبیل «برنده نوبل 2014»، «برنده نوبل 2013»، «برنده جایزه جلال» و «پرفروشترین کتاب سال»، «پُرفروشترین کتاب ماه» و حتی «کتاب پیشنهادی ما» معرفی شده بودند. این عناوین روی یک روبان کاغذی به دور کتابها حلقه زده، نوشته شده بودند که ایده خوبی است و به خوبی بر ذهن کتابنخوانها تلنگر میزند. فروشنده هم از تاثیری که اجرای این ایده بر فروش کتابهایش داشت، راضی بود.
کتابهای «گاماسیاب ماهی ندارد» نوشته حامد اسماعیلیون به عنوان برنده بهترین کتاب از نگاه خوانندگان، «اتفاق» (گلی ترقی) به عنوان پُرفروشترین کتاب ماه که بعد از سه سال منتشر شده است و «وقتی نیچه گریست» (اروین دی. یالوم - ترجمه سپیده حبیب – نشر کاروان) به عنوان کتاب پیشنهادی فروشگاه علمی و فرهنگی معرفی شده بودند.
فروشنده درباره اینکه «کتاب پیشنهادی» فروشگاه، بر چه اساسی انتخاب شده است، گفت: همکارانم از میان کتابهای مورد علاقه خود، آثاری را پیشنهاد میکنند که این کتاب از میان آنها انتخاب شده است.
وی افزود: البته قرار است در آینده تعداد کتابهای پیشنهادی افزوده شوند و به این طریق برخی کتابهایی را که به نظرمان ارزشمند هستند و در عین حال تهیه و مطالعه آنها برای طیف گستردهای از مخاطبان دشوار نیست، به اهالی کتاب معرفی شوند.
قیمت استثنایی یک کتاب مصور فرانسوی با موضوع نقاشی
هنوز کتابهای هنر فروشگاه علمی و فرهنگی، به حد کافی بهروز نشده و در دست تکمیل هستند اما در میان آنها کتاب جالبی در انتهای یک قفسه دیده شد که به گفته فروشنده از نشر یساولی بود اما هیچ اطلاعاتی به زبان فارسی درباره، ناشر و سال چاپ در هیچ صفحه کتاب درج نشده بود. عنوان اصلی (فرانسه) کتاب «les peintres populaires de la legend persane» که ترجمه انگلیسی آن «Popular Paintings And The Persian Legend» است، به «نقاشی قهوهخانه» ترجمه شده بود. روی جلد کتاب تنها جایی بود که مقداری نوشته فارسی وجود داشت. بعد از آن بدون هیچ توضیحی وارد متن فرانسه کتاب شدیم که همراه بود با بسیاری نقاشیهای مکتب قهوهخانه از محمد مدبّر و قوللر آقاسی.
این کتاب در وبسایت کتابخانه ملی ثبت نشده و به نظر شکل مبهمی منتشر شده است. اما گذشته از همه اینها قیمت بسیار ناچیز کتاب، جلب توجه میکرد. این کتاب مصورِ تمام گلاسه نزدیک به 100 صفحه در قطع خشتی و جلد گالینگور به بهای 12 هزار تومان به فروش میرسد.
همانطور که در گزارشهای پیشین هم به آن اشاره شد فروشگاه علمی و فرهنگی کتابهای ارزشمند و در عین حال ارزان قیمت زیادی داشته و دارد.
«تاریخ تئاتر جهان» تجدید چاپ شد / فروش کتاب اصغر فرهادی عادی شد
حامد صحت، فروشنده فروشگاه چشمه از تجدید چاپ مجموعه سهجلدی و ارزشمند «تاریخ تئاتر جهان» (نوشته اسکار گراس براکت و ترجمه هوشنگ آزادیور) خبر داد. هوشنگ آزادیور شاعر (از دوستان نزدیک یدالله رویایی و زندهیاد بیژن الهی)، مترجم، مستندساز و گوینده و صداپیشه پیشکسوت ایران است که کار ترجمه را سالها پیش کنار گذاشته است. غیر از مجموعه شعرها و ترجمههایی که از برخی آثار شکسپیر و نمایشنامههای یونانی داشته، ترجمه «تاریخ جامع سینمای جهان» در دو جلد، دیگر اثر ارزشمند اوست که به گفته بسیاری اهالی سینما، منبع جذابتر و جامعتری از تاریخ سینمای دیوید بردول است.
صحت همچنین از توقف فروش پُرهیاهوی کتاب اصغر فرهادی که به تازگی و در کمتر از یک ماه به چاپ دوم رسیده است، خبر داد و گفت: جَو این کتاب هم از میان رفت و به نظرم همه جَو گیرها یک نسخه خریدند.
این فروشنده همچنین «اسم» (ماتیو دولاپورت و الکساندر دولاپتولیر- شهلا حائری – قطره 1393) را از نمایشنامههای پُر فروش این ماه کتابفروشی معرفی کرد و درباره نمایشنامههای «والس تصادفی» (ویکتورهئیم – اصغر نوری) و «تشنگان» (وجدی مواواد - وحیده طاهری) که از نشر دیبایه هستند و در کنار نمایشنامه «اسم» قرار گرفته بودند، گفت: سفارشدادن این کتابها، یک اشتباه محض بود و این کتابها به این دلیل در میز پُرفروشها قرار گرفته اند تا زودتر فروش روند.
صحت در ادامه به کتاب «تئوریهای فیلمنامه نویسی در سینمای داستانی 2» نوشته شاپور شهبازی (چشمه) اشاره کرد و درباره آن توضیح داد: این کتاب تا جلدهای 4 و 5 ادامه خواهد داشت. شهبازی در مقدمه کتاب توضیح داده که در کتاب اول سوالاتی بدون پاسخ، باقی مانده بودند که کتاب دوم در جستجوی پاسخی برای آنها نوشته شده است و این پژوهش همچنان ادامه خواهد داشت.
وی خبر داد که چاپ کتاب «هارمونی کاربردی: خودآموز هارمونی به زبان ساده« (آنا باترورث - ترجمه رامین ورزنده - چشمه) تمام شده و در دست تجدید چاپ است.
نظر شما