یکشنبه ۷ دی ۱۳۹۳ - ۰۸:۴۴
«حاجی بصیر» منتشر شد

جلد بیست و ششم از مجموعه كتاب‌های قصهٔ فرماندهان با عنوان «حاجی بصیر» منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، ‌«حاجی بصیر» بیست و ششمین جلد مجموعه آثار قصه فرماندهان است كه توسط امیر حسین انبارداران به رشته تحریر درآمده است.

در بخشی از کتاب درباره حضور حاج حسین بصیر در جبهه‌های حق علیه باطل می خوانیم:

«تا ۳۰ دی ماه ۱۳۵۹ در جبهه حضور داشت و بعد از دو ماه مراجعت به زادگاهش بار دیگر در اول فروردین ۱۳۶۰ به جبهه اعزام شد. مدتی در منطقه «گیلان غرب» مسئول حفاظت از قله‌های «صدفی»، «ابرویی» و «كرجی» بود.

حاج حسین از اول فروردین تا پنجم تیرماه ۱۳۶۰ در مناطق مرزی بود و در عملیات طریق القدس و فتح بستان شركت داشت. پس از عملیات‌ها برای مدت كوتاهی بازگشت. اما بار دیگر در ۸ بهمن ۱۳۶۰ به جبهه اعزام و تا شهریور ۱۳۶۲ به عنوان بسیجی و به طور مستمر در جبهه‌ها بود. در این مدت به عنوان جانشین فرمانده گردان در لشكر ۲۵ كربلا انجام وظیفه می‌كرد و در عملیات فتح المبین، بیت المقدس، رمضان، محرم و والفجر مقدماتی شركت كرد.

در بیست و هشت شهریور ماه ۱۳۶۲ در منطقه جنگی به عضویت رسمی سپاه پاسداران درآمد. از آن پس فرماندهی گردان یا رسول (ص) لشكر كربلا را عهده دار شد. در عملیات والفجر ۴ به سمت جانشینی تیپ یكم ویژه ۲۵ كربلا منصوب شد. پس از عملیات والفجر ۴ در عملیات والفجر ۶ نیز با همین مسئولیت شركت كرد و بر اثر اصابت تركش مجروح گردید. در سال ۱۳۶۳ با تقلیل بعضی از تیپ های لشكر فرماندهی گردان یا رسول (ص) را به عهده گرفت. در همین سال به زیارت بیت اللّه الحرام مشرف شد.

در سال ۱۳۶۴ با هدایت نیرو‌هایش توانست پاسگاه «بلالیه» و «ابولیله» عراق را تصرف كند. پس از عملیات قدس، گردان یا رسول (ص) به عنوان گردان نمونه مأمور ادغام در لشكر ۷۷ خراسان شد. بعد از اتمام ماموریت، نیروهای گردان برای آموزش غواصی و كسب آگاهی برای انجام عملیات والفجر ۸ به منطقه «بهمنشیر» انتقال یافتند و بصیر شخصاً آموزش نیرو‌ها در رودخانه را به عهده داشت. در همین زمان به فرماندهی یكی از تیپ های عملیاتی لشكر ویژه ۲۵ كربلا منصوب شد.

او همچنین در عملیات صاحب الزمان (عج) كه در منطقه فاو در سال ۱۳۶۵ انجام گرفت حضور داشت. دشمن كه با شروع عملیات متوجه حضور نیرو‌های ایرانی شده بود، اقدام به آتش سنگین روی مواضع رزمندگان كرد؛ به طوری كه نیرو‌ها در دویست متری خاكریز دشمن زمین گیر شدند و تلاش فرماندهان گردان برای به حركت درآوردن و پیشروی نیرو‌ها ثمری نداشت.

حاج بصیر در ۱۹ فروردین ۱۳۶۶ به قائم مقامی فرمانده لشكر ۲۵ كربلا منصوب شد و در عملیات كربلای ۸ شركت كرد. در این عملیات دو همرزم او سردار محمدحسن قاسمی طوسی و سردار حمیدرضا نوبخت به شهادت رسیدند.

سال ۱۳۶۶ نیز در عملیات كربلای ۱۰ در ارتفاعات برف گیر ماووت حضور داشت. سـرانجام در ۲ اردیبهشت ۱۳۶۶ در شب عملیات كربلای ۱۰ بر فراز ارتفاعات ماووت خمپاره‌ای بر سنگر او فرود آمد و حاج حسین بصیر در سن چهل و پنج سالگی بعد از هفت سال حضور مستمر در جبهه‌های نبرد به شهادت رسید.»

مجموعه «قصه فرماندهان» شامل زندگینامه فرماندهان هشت سال دفاع مقدس بوده كه اكنون با انتشار زندگی نامه شهید حسین بصیر به جلد بیست و ششم رسیده است.

كتاب «حاجب بصیر» در شمارگان ۱۰۰۰۰ نسخه و 76 صفحه با قیمت 3500 تومان از سوی انتشارات سوره مهر منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها