صابر امامی از داوران چهارمین جشنواره شعر انقلاب گفت: باید تلاش كرد تا با جهت دادن به موضوعاتی كه نیاز به پژوهش و تحقیق دارند، آثاری را تولید كنیم كه بتوانند نقش موثری در جریان ادبیات، فرهنگ و هنر ایفا كنند.
وی ادامه داد: از سوی حوزه هنری این مسئله خیلی اتفاق نیفتاده است و بسیاری از آثار حاضر در بخش «پژوهش» جشنواره شعر انقلاب بیشتر پایان نامههای دانشگاهی بوده است و باید حوزه هنری در این زمینه تلاشهای بیشتری داشته باشد تا بتواند در حوزه ادبیات انقلاب، ما علاوه بر آثار ادبی فاخر پژوهشهای خوبی داشته باشیم.
امامی درخصوص آثار مورد بررسی گفت: گاهی عدم حوصله به عنون یك خصیصه مردمان جامعه ما در این آثار نیز مشاهده میشود. این بیحوصلگی بیشتر درمورد فرمت و شكل پرداخت به آثار پژوهش است و باید بدانیم كه پرداخت صحیح و اصولی به این آثار امری حیاتی و مهم است.
وی افزود: باید پژوهشهای سطح بالا و خوب را با برآیند نظر داوران به دست نشر بسپاریم تا در معرض دید مخاطبان و شاعران قرار گیرند و هر شخصی از منظر و كاربرد خودش به آن بنگرد و از آن برداشت كند. این مسئله باعث میشود كه خالقان و تولیدكنندگان آثار پژوهشی دقت بیشتری در تولید اثر خود مبذول دارند و به نكات مهم توجه كنند.
این مدرس دانشگاه درباره رشد كیفی آثار پژوهشی گفت: باید تلاش كرد تا با جهت دادن درخصوص موضوعاتی كه نیاز به پژوهش و تحقیق در آن احساس میشود، آثاری را تولید كنیم كه بتوانند نقش موثری در جریان ادبیات، فرهنگ و هنر ایفا كنند و مورد توجه قرار گیرند و تنها به عنوان آثار ویترینی نباشند.
وی در مورد جایگاه حوزه هنری در جریان ادب و هنر كشور گفت: حوزه هنری و در نگاهی ریزبینانهتر افراد حاضر در این نهاد فرهنگی مانند شخص مرحوم امیر حسین فردی كه پایه گذار جریان «داستان انقلاب» بود، توانستهاند راههای جدیدی را برای حضور افراد متفكر و ارزشمند عرصه ادبیات انقلاب باز كنند و بر ادبیات انقلاب اثر بگذارند. باید میراث افرادی چون امیرحسین فردی حفظ شود و ادامه پیدا كند.
نظر شما