یکشنبه ۲۸ دی ۱۳۹۳ - ۱۶:۳۶
رحیم پور ازغدی: جهان امروز تشنه مکتوبات فکری پاسداران است/ ضرورت راه‌اندازی مرکزی برای ترجمه آثار برگزیده

حسن رحیم‌پور ازغدی در آیین اختتامیه دهمین دوره انتخاب کتاب سال سپاه و پاسداران اهل قلم گفت: رسالت پاسداران اهل قلم پژوهش و تعمیق و گسترش آن در جهان است. از این رو در این راستا، ایجاد مرکزی منسجم برای ترجمه آثار تولید شده در این همایش می‌تواند به اشاعه فرهنگ دینی و انقلابی در سراسر دنیا منجر شود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) آیین اختتامیه دهمین دوره انتخاب کتاب سال سپاه و پاسداران اهل قلم امروز یکشنبه 28 دی‌ماه با حضور جمعی از مسئولان سپاه و پاسداران اهل قلم در دانشگاه جامع امام حسین(ع) برگزار شد.

سردار محمدعلی آسودی، معاون فرهنگی و تبلیغات سپاه پاسداران در ابتدای این مراسم با بیان اینکه سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران تنها محدود به انجام فعالیت نظامی نیست، اظهار کرد: پاسداران زمانی برای جنگیدن اسلحه و در دوره‌ای، بنا به فرمایش امام خمینی (ره) که «امیدوارم روزی مسلسل‌ها تبدیل به قلم شوند» قلم به دست گرفتند تا از ارزش‌های انقلاب اسلامی دفاع کنند و اکنون در این مراسم شاهدیم که پاسداران ما سلاح‌ها را تبدیل به قلم کرده‌اند.

حضور فرماندهان عالی تا افسران جزء در جایزه کتاب سال سپاه
سردار آسودی در بخش دیگری از سخنانش درباره «جایزه کتاب سال سپاه» با بیان اینکه بحث پاسداران اهل قلم و معرفی آثار برگزیده از سال 1383 مطرح شد، گفت: فراخوان این دوره را از اوایل اردیبهشت 1393 منتشر کردیم که  نویسندگان تا اواخر مرداد نسبت به ارسال آثارشان به دبیرخانه اقدام کردند.

معاون فرهنگی و تبلیغات نمایندگی ولی فقیه در سپاه پاسداران با اشاره به ساماندهی 3هزار پاسدار اهل قلم در سامانه کانون اهل قلم از طریق این فراخوان افزود: در مجموع، 445 اثر از سوی 302 پاسدار اهل قلم در گروه‌های تالیف و ترجمه به دبیرخانه ارسال شد که از این میان، 436 عنوان تالیفی و 9 عنوان نیز در قالب ترجمه بوده‌اند. آثار این دوره رشد چشمگیر و قابل توجهی نسبت به دوره‌های نخستین برگزاری جایزه داشته‌اند.

وی در بیان جزئیاتی از نتیجه بررسی‌های داوران گفت: در گروه فرهنگی اعتقادی 94 کتاب (92 عنوان تالیف و 2 ترجمه)، ادبیات و دفاع مقدس 136 اثر تالیفی، سیاسی و حقوقی 48 عنوان کتاب تالیفی، تبلیغات جنگ نرم 8 اثر تالیفی، نظامی و امنیتی 34 کتاب تالیفی، اقتصادی و اجتماعی 24 اثر، گروه فنی و مهندسی 69 اثر (شامل 8 ترجمه و 61 تالیف) و گروه پزشکی 32 کتاب برتر شناخته شدند که در آیین پایانی معرفی خواهند شد.

آسودی ادامه داد: همچنین ما از سال گذشته برای برگزاری این مراسم با نهادهای مختلفی مشارکت کردیم که در این دوره در بررسی و داوری آثار از همکاری دانشگاه بقیه‌الله(عج) برای آثار پزشکی، دانشگاه امام حسین(ع) برای آثار سیاسی، امنیتی و فنی و مهندسی و از پژوهشگاه امام صادق(ع) در قم برای بررسی آثار حوزه فرهنگی و اعتقادی بهره گرفتیم که در مجموع دانشگاه جامع امام حسین (ع) بیشترین آثار را داوری کرد.

معاون فرهنگی و تبلیغات سپاه پاسداران در پایان سخنان خود با اشاره به اینکه پاسداران شرکت کننده در «جایزه کتاب سال سپاه» در سطوح مختلف بودند گفت:در این مراسم آثاری از فرماندهان عالی گرفته تا افسران جزء داشتیم و امیدواریم پاسداران اهل قلم با درک شرایط و نیازهای کشور و دبرای برآورده ساختن مطالبات رهبری، در این عرصه تلاش مضاعفی داشته باشند.



اعزام چریک‌های فرهنگی برای اشاعه فرهنگ دینی انقلابی
ادامه این مراسم به سخنرانی حسن رحیم‌پور ازغدی اختصاص داشت که وی طی سخنانی گفت:در گذشته سپاه را بیشتر با سلاحش می‌شناختند، اما امروز باید در کنار سلاح، آن را با قلم و کتاب هم بشناسند. بطوریکه ما اکنون صدها متفکر، صاحب نظر و صاحب قلم در عرصه‌های مختلف اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، ادبیات، پزشکی فرهنگی و غیره در سپاه پاسداران داریم.

وی با اشاره به فرموده امام خمینی (ره) مبنی بر اینکه «آرزوی ما این است که در همه عالم سلاح‌ها تبدیل به قلم شوند» افزود: اگر عرصه‌ جنگ در دنیا عرصه نرم‌افزاری، فکر و قلم باشد، ما هم با قلم به صحنه می‌آییم، زمانی هم که صحبت از جهاد به میان می‌آید، برای دفاع از قلم است.اگر دشمنان دست به اسلحه نبرند ماهم دست به اسلحه نمی‌بریم و معتقدیم سلاح برای مبارزه با کسانی است که با سلاح به میدان می‌آیند. در واقع سخت‌افزار آمده تا نرم‌افزار را حمایت کند.

رحیم‌پور ازغدی با اشاره به روایتی از رسول خدا (ص) ادامه داد: روایت داریم که حضرت محمد (ص) خطاب به اهل بیت می‌فرمایند: بنویسید و نوشته‌هایتان را به یکدیگر نشان دهید و درباره آنها بحث کنید. بر همین اساس تا زمانی‌که ما افکار و دستاوردهای فکری‌مان را ننویسیم و تا زمانی‌که عرصه‌ای برای بحث و گفت‌وگو و رقابت این نوشته‌ها ایجاد نکنیم، به فرهنگ مکتوب دست پیدا نمی‌کنیم.

وی با بیان اینکه فرهنگ مکتوب از انقطاع نسل‌ها جلوگیری می‌کند، اظهار کرد: مناظره مکتوب برای اولین بار در تمدن اسلامی صورت گرفت. این مناظره مکتوب مربوط به 1000 سال پیش و بین دو مسلمان، یکی از آندلس و دیگری در مرز چین بوده است که با استدلال فلسفی، فیزیک و نجوم به این موضوع پرداخته بودند که آیا زمین به دور خورشید می‌گردد و یا خورشید به دور زمین، و همچنین از این دست مناظره‌های مکتوب در تمدت اسلامی بسیار داریم.

ازغدی با تأکید بر اینکه جهان امروز منتظر و تشنه کتاب‌ و مکتوبات فکری پاسداران است ادامه داد: معتقدم که ما همانطور که باید چریک عملیاتی در سراسر دنیا داشته باشیم، باید چریک فرهنگی نیز داشته باشیم. بطوریکه اگر ما 10 هزار چریک فرهنگی و حزب‌اللهی متفکر داشته باشیم و آنها را برای خدمت به مردم به سراسر دنیا اعزام کنیم، می‌توانیم سرنوشت دنیا را عوض کنیم.

وی در پایان سخنرانی خود با خطاب قرار دادن پاسداران اهل قلم تأکید کرد: رسالت تحقیق، پژوهش و تعمیق و گسترش آن در جهان است. ایجاد مرکزی منسجم برای ترجمه آثار تولید شده در این همایش می‌تواند بسیار مفید واقع شود. متأسفانه در این بخش بسیار کم کار کرده‌ایم، بطوریکه حتی جهان عرب هم از تولیدات علمی و فرهنگی ما بی‌اطلاع هستند. به این ترتیب است که می‌توانیم آن تاریخ قلابی که غرب نوشته را بصورت واقعی و مستند به جهانیان ارائه کنیم.



جایزه کتاب سال سپاه ابزاری برای انتقال فرهنگ به نسل جدید
سردار سرلشکر پاسدار سید یحیی صفوی نیز در ادامه این مراسم طی سخنانی گفت: تا می‌توانید فکر و اندیشه خودتان را بصورت کتاب، مقاله، شعر و خاطرات بنویسید و منتشر کنید چراکه آنچه از شما باقی خواهد ماند همین نوشته‌هاست.

صفوی ادامه داد: در حال حاضر 51 درصدر جمعیت کشور زیر 30 سال سن دارند و طبیعتا نه انقلاب را دیده‌اند و نه جنگ را. این موضوع که ما چگونه می‌توانیم این فرهنگ را به نسل جدید منتقل کنیم موضوعی‌است که جایزه کتاب سال دفاع مقدس در پی آن است.

وی گفت: همچنین فرهنگ در طول زمان دچار تغییر و صدمات جدی می‌شود و به عبارتی تغییر ذائقه فرهنگی در نسل جدید منشأ بسیاری از معضلات اجتماعی خواهد بود. مدیران جامعه ما اگر اهل کتاب باشند می‌توانند فرهنگ اسلامی ما را حفظ کنند. امیدوارم دلسوزان کشور آنچه را می دانند و به دست آورده‌اند بصورت مکتوب ارائه دهند تا در حفظ ارزش‌های والای کشور موفق باشیم.

در پایان این مراسم با معرفی برگزیدگان، از کتابنامه منتخبان 10 دوره کتاب سال سپاه و پاسداران اهل قلم و همچنین از کتاب تصویری «قاب شیدایی» رونمایی شد.


 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها