آیین پایانی جشنواره شهید حبیب غنیپور، یازدهم اسفند 1393 در مسجد جوادالائمه برگزار و در آن دو برگزیده و تقدیری معرفی خواهند شد. امامجماعت مسجد نور و بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان حامیان آثار برگزیدهاند.
در ابتدا، ناصری دبیر چهاردهمین دوره جشنواره شهید غنیپور به تشریح فعالیتها و برنامههای مسجد جوادالائمه از سال 1358 پرداخت و گفت: هر دوشنبه بعد از نماز مغرب و عشا، امیرحسین فردی جلسات داستان خوانی و نقد داستانها را برگزار میکرد. اکنون هم این جلسات ادامه دارد و اعضای آن هیچگاه به کمیت اهمیت نمیدادند و تنها حضور در جلسات را وظیفه شخصی خود تلقی میکردند.
دبیر چهاردهمین دوره جشنواره کتاب سال شهید غنی پور ادامه داد: جشنواره شهید غنی پور جشنواره مردمی است و تشکیلات اداری ندارد. همه اعضای آن با دل و جان برای جشنواره کار میکنند. از ابتدای سال 1393 تا به امروز جلسات قصهخوانی مسجد جواد الائمه بدون وقفه برگزار شده و نویسندگان این مسجد به طور مستمر در جلسات حضور پیدا کردهاند. امسال 882 اثر در حوزههای کودک، نوجوان، رمان آزاد، انقلاب و دفاع مقدس مورد داوری قرار گرفت که یازدهم اسفند 1393 در همین مسجد رتبههای برگزیده و تقدیری هر بخش معرفی خواهند شد.
ناصری ادامه داد: هدف ما از برگزاری این جشنواره، معرفی کتاب خوب به جامعه است. هدف ما از دور کردن جشنواره از مسائل مالی دست یافتن به چنین هدفی بوده است. جایزه ما تنها تندیس ویژهای است که به احترام نویسنده به وی اهدا میشود. ما تنها میتوانیم کتاب خوب را به جامعه معرفی کنیم و سایر موسسات دیگر کشور وظیفه حمایت از آنها را دارند. البته ما حمایت هیچ کسی را برای برگزاری جشنواره شهید غنی پور قبول نمیکنیم، ولی دست کسانی را که میخواهند از کتاب خوب حمایت کنند به گرمی میفشاریم.
ناصری از حجتالاسلام محمدیان، امام جماعت مسجد نور به عنوان یکی از حامیان آثار برگزیده یاد کرد و گفت: وی تا سقف 10 میلیون تومان از آثار برتر خریداری میکند. همچنین، بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان نیز چون متولی شعر و ادبیات در کشور است، قصد دارد در روز آیین پایانی جشنواره از نفرات برگزیده با اهدای دو میلیون تومان و از نفرات تقدیری نیز با اهدای یک میلیون تومان قدردانی کند. مصطفی رحماندوست چهره ادبی و فرهنگی کشور سخنران این آیین خواهد بود.
به گفته دبیر چهاردهمین دوره جشنواره کتاب سال شهید غنی پور با اشاره به بخش کودک این دوره از جشنواره گفت: آثار در این حوزه از لحاظ کمی در شرایط خوبی قرار دارد ولی برای داوری چند نکته مدنظر داوران قرار داشت که بیشتر آثار این حوزه ترجمهای هستند در حالی که باید نسبت معقولی بین تالیف و ترجمه آثار داشته باشیم.
وی با ابراز تاسف از اینکه در حوزه ادبیات کودک فضایی برای مطرح شدن چهرههای تازه نویسندگی نداریم، گفت: اما خوشبختانه امسال در حوزه نوجوان و بزرگسال نسبت به سال گذشته تنوع سوژهای داشتیم. همچنین الهام از ادبیات سایر کشورها نیز در این آثار دیده میشد. در حوزه دفاع مقدس و انقلاب اسلامی شاهد آثار خوبی بودیم که هم از نظر کمی، محتوایی و فنی دارای قوت هستند.
ابراهیم زاهدی مطلق نیز در این نشست درباره وضعیت رمان آزاد گفت: این آثار بهتر از سال گذشته بوده است. با این حال با ضعفهایی نیز همراه بودهاند و بعضی از ناشران یک سوژه را مانند فیلمهای هندی انتخاب میکنند و تنها نام شخصیتها را تغییر داده بودند.
نظر شما